Őszintén. Rá mernétek így hagyni?
Anyósom pedzegette, hogy majd Ő vigyáz a gyerekekre (már 2 éves múlt és a kicsi 10 hónapos), anyósomnál még egyedül sosem voltak. A terhességeim alatt (és utána a gyerekkel sem) vonult nagyon félre a cigivel a lakásban. Pár (kb 5 éve) éve öngyilkos akart lenni. Azóta sokszor iszik (nem alkoholista, de többször tapasztaltam, hogy mialatt elkészül az ebéd, elfogyaszt egy üveg pezsgőt).
Én igyekszem mindig kedves lenni, segíthet pelenkázni, fürdetni ha itt van, de hogy ott hagyjam nála a gyerekeimet... én nem szívesen hagynám ott. Amúgy is sok a tüske (terhesség alatt a 4-ds uh felvételeket is úgy szapulta, szó szerint mindenbe belekötött "miért így hívják, de nagy a lába, de nagy az orra, törpe növésű lesz biztos....stb stb" amit akkor hagytam, pedig szívem szerint szó nélkül felálltam volna és eljöttem volna, de a férjemre való tekintettel, csöndben tűrtem...(persze a férjem nem hagyta szó nélkül utána).
A lényeg. Gonosz vagyok, vagy önző amiért nem hagyom rá a gyermekeimet? Másnál sokat voltak, akikben megbízom, és tudom, nem fog megint belobbanni a sütő és nem áraszt el mindent a tömény füst...a cigiről és alkoholról ne is beszéljünk.
Nem anyóst akarom "fikázni", de úgy egy ilyen típusnál tényleg az anya a rossz, amiért nem hagyja rá a gyermekét akár pár órára?
mi van? anyós mikor ott vagytok rágyújt a lakásban?
na én ekkor fognám a gyerekeket és hoznám haza!!!
én anyósom is nagy bagós de ha ott vagyunk akkor kimegy! előtte meg kiszellőztetnek, mondjuk így is érzem, hogy bagó szag van, de nem áll a füst lakásban. akkor nem mennék...
pia. nekem egy sör belefér. több nem. mármint attól aki vigyáz rá ;)
Jajj dehogyis! Elmesélek egy sztorit, bár csak egy picit hasonló, de szerintem tanulságos.
Egy kis háttér: Nálunk annyi az alapszabály, hogy ha társaság van, mindenkinek igenis tekintettel KELL lenni a gyerekre, én egyáltalán nem iszok és nem cigizek, ha már egyszer leszoktam. Hétvégén, ha barátaink átjönnek főzni vagy sütögetni, vagy mi megyünk vendégségbe, természetesen elfogy pár sör, bor, kinek mi, de mindenki kényesen ügyel arra, hogy ésszel. Dohányzás meg házon kívül szigorúan. Szóval szerintem ez (volna) a normális.
Egy "barátnő" ásta el magát hasonló dolgokkal, pedig eleinte ő is a lehetséges bébiszitterek között volt. Egyszer viszont elkövette azt a "hibát", hogy a szokásos pár óránál tovább maradt nálunk, és kicsit beütött neki a sör meg rövid (meg ami csak útközben derült ki, a nyugtató, amit otthon eszeget nem egészen az orvos utasítása szerint). Itthon volt még akkor a párom meg egy barátunk, ez a csaj meg teljesen szétesett annyitól, ami a fiúkon értelemszerűen meg se látszott. Na és ő már a gyerekre veszélyesen kezdett viselkedni, konkrétan erőszakkal felvette a padlóról, és félúton elesett vele. Azért nem fojtottam meg ott helyben, mert a kicsi szerencsésen ért földet, és már borult nagyobbat egyedül. De talán nem kell mondjam, hogy ilyenből sokkal nagyobb baj is származhat.
Persze egy anyóssal nem teheted meg, hogy egyszerűen megszakítod vele a kapcsolatot, de abszolút igazad van, hogy nem szeretnéd rábízni. Felelőtlenség lenne, akármennyire is fájna az igazság neki.
Neeeeeeem,SOHA nem hagynám 1 másodpercig se ilyen emberrel egyedül a gyermekemet.Alkalmatlan saját magára is vigyázni,hát még egy gyermekre.
Hagyd,hogy pecegesse,hogy vigyáz a gyermekekre,attol még nem muszály meg is tedd,hogy rá hagyod.Majd ha akkorára megnőnek,hogy saját maguk tudnak a testi éppségükre vigyázni akkor lehetnek a nagyinál amennyit csk akarnak,de addig,eszedbe se jusson.
Az én anyósom láncdohányos.És nála mindenki rágyújthat.Ha megyünk hozzá akkor telefonon odacsörgök 20 perccel előtte és kiszellőztet, valamint mi9ndenkit kizavar cigizni.Mínusz 20 fokban is.Ő maga is megállja órákon keresztül, hogy ne gyújtson rá ha ottvan a gyerek.Pedig tudom, hogy nehéz neki.Rá viszonylag nyugodt szívvel hagyom a lányomat olyan 10 hós kora óta.
Apósom is megpendítette múltkor a dolgot (nem élnek együtt anyóssal évek óta), hogy vigyázna a gyerekre.
Szintén láncdohányos és iszik is.Persze ha ott a gyerek akkor ő sem gyújt rá és nem is iszik, viszont 100%-ra veszem, hogy ha otthagynánk a gyereket nála és eljönnénk, szinte azonnal rágyújtana mellette.Ezt onnan gondolom, hogy ha nálunk van vagy mi vagyunk nála, folyton puffog, hogy:"Ja, már megint ki kell menni?"meg, hogy:"Nem lenne semmi baja, ti is ebben nőttetek fel!"és:"Nagylány már, nem kell úgy félteni, úgyis cigizni fog ő is!".
A lányom 13 hónapos, értelemszerűen nem szeretném ha cigifüstben lenne.Én is dohányzom de eszembe sem jutna nem kimenni, ha a gyerekemről van szó.Pedig nekem is kényelmesebb a fotelben tespedni!
A lényeg:Én nem hagynám a helyedben anyósra a gyerekeket, esetleg csak ha más is van ott aki figyelmezteti, hogy ne gyújtson rá illetve ne igyon.
13 hós kiscsaj anyuja
Hát én sem hagynám ott a gyereket. Szerintem, így ahogy leírtad, nem megbízható.
Anyukám is dohányzik elég rendesen. Ha itt van nálunk,még az udvarra sem megy ki cigizni, van, hogy itt van 1-2 hetet, és szinte semmit nem dohányzik. Ha látom, hogy már a körmét rágja, még én küldöm ki, hogy szívjon el néhány szálat nyugodtan. :)
Nem csak a cigi miatt, mert egy naptól nem lesz semmi baja, de az alkohol nálam szóba sem jöhet! Ittasan nem lehet egy gyerekre 100%-osan vigyázni! Főleg, ha nincs hozzá szokva valaki a gyerek jelenlétéről, ilyenkor hajlamos róla megfelejtkezni is.
Az én anyósomék is pedzegetik, hogy nyáron szeretnék, ha pár napra elvinném a gyereket és ott hagyhatnám. Én azért nem szeretném, mert egyenlőre nem érzi jól magát velük a lányom. Folyton sír, ha felveszik, főleg anyósomnál. Meg ők elég idősek is, ha ott vagyunk, már nap végére kidőlnek, nem is értem, mit akarnak napokig?
Nem vagy gonosz, bőven elég, ha rendszeresen látogatjátok, az nem szabály, hogy az unokának minden nagyszülőnél ott kell aludnia. Van ahol a gyerek nem maradna szívesen (mint pl. én az apai nagyanyámnál), van ahol pedig te nem hagynád ott nyugodt lélekkel.
Én sem fogom "megengedni", hogy az apósomnál vagy az anyósomnál (elváltak) aludjon a kislányom, mert apósom rendszeresen iszik (nem durva, csak látszik rajta, hogy nincs képben, sokszor zagyvaságokat beszél), anyósom pedig elvből nem dolgozik, bár még nem érte el a nyugdíjkorhatárt, teljesen el van rugaszkodva a valóságtól, múltkor például azt mondta, hoyg nem megy el dolgozni, mert neki fontos, hogy egészséges legyen... kapott munkanélküli segélyt egy ideig, és van neki valami párja is, de konkrétan nem tudom, hogy miből tartja fenn magát. Szóval hiába a férjem szülei és a gyerekem nagyszülei, a körülmények miatt mégsem merül fel, hogy bármikor is egyedül hagyjam a kislányunkat velük. Természetesen rendszeresen látják őt.
Szia.
Én egyedül a dohányzást emelném ki a többiröl inkább nem is mondok véleményt!Nálunk is dohányoznak jó páran a családba de sehol senkinek nem jut eszébe a gyerek mellett rágyújtani.Ex anyosom elég sokat cigizik de amikor nagy ritkán elmegyünk hozzá már előző este nem gyújtanak rá + szellőztetés.És egész álló nap csak kint lehet cigizni.És érdekes szó nélkül mindenki elfogadja ezt hisz ez a normális természetes dolog.
Azt azért megkérdezném a férjednek elmodtad,hogy milyen aggájaid vannak ezzel kapcsolstban?Kiváncsi lennék ő mit is mond?!
Köszönöm a válaszokat. (végre van újra internet)
Eddig mindig ki tudtam bújni, hogy miért nem megyünk, jöjjenek ők át (itt legalább ki tud menni az udvarra cigizni, és nem a lakásba füstöl... valamint karácsonykor a sütő is kigyulladt nála!!!! olyan füst volt, hogy azt sem tudtam hova vigyem a gyerekeimet hirtelen a füstben...tűz nem lett szerencsére)
A férjem sem támogatja ha dohányzik, de nem szólt eddig érte. Miután alapban ritkán találkozunk, valahogy elnézi ezt (cigi és a sok beszólogatás, b@sz.gatást és viselkedést-így üsd apát...amire persze rászólunk) miután úgysem sokat találkoznak. Na de könyörgöm! Áhhh, ebből van/volt és lesz is még vitánk, igyekszem úgy terelni a dolgokat, hogy ők jöjjenek és akkor legalább egyszerűbb kontroll alatt tartanom az eseményeket.
Jó lenne ha változna, mert igaz az én szüleim teljesen mások, igazi nagyszülők, de a gyereknek az a legjobb ha mindenkivel jó és szoros a kapcsolat és mindenki szereti őket. Már előre félek mindig mikor jön a nyár és jön hogy szabin van anyósom... :S Bárcsak minden rendben lenne, nekem is könnyebb lenne, néha rá is hagyni a gyerekeket, ha nem lenne ilyen. Persze anyukámék sokat segítenek, lévén a szomszédban laknak, és a gyerekek is imádnak ott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!