Ha az első babátok epilepsziás lenne, mernétek másik babát vállalni?
Figyelt kérdés
2012. jan. 11. 13:48
1/3 anonim válasza:
Attól függ, milyen mértékben, mennyire lehet tünetmentessé tenni gyógyszerekkel, ilyesmik. Gyakoribb betegség ez, mint hinnéd. Elsőre persze sokkolja a szülőt, de meg lehet tanulni kezelni a dolgot az érintettnek is és a környezetnek is. Illetve nem bizonyított, hogy öröklődik, úgyhogy a következő babának jó esélyei vannak arra, hogy teljesen egészséges legyen
2/3 anonim válasza:
POnt ma beszélgettem egy másik anyukával arról, hogy az utcánkban van egy család, 5 gyerekük van. Az első betegen született, de vállalták a másodikat, az is beteg lett, jött a harmadik, róla már magzat korában tudták, hogy beteg lesz, de megtartották, jött a negyedik, egészséges, jött az ötödik beteg lett. Normális család, nem kisebbség, apa dolgozik, anya értelemszerűen nem. Átlagosan élnek. És erről beszélgettünk, ÉN biztos, hogy nem merék még egy gyereket vállalni. A szomszédasszonyom minden további nélkül. Két utcával arrébb meghalt egy 2 éves kislány, beteg volt. Az asszonyka megint terhes, én ezt SEM tudnám véghezvinni míg ő zokszó nélkül. Szóval annyira de annyira nem vagyunk egyformák.
3/3 anonim válasza:
Az epilepsziának annyira széles a súlyossági skálája, hogy annak ismerete nélkül erről nem lehet érdemlegesen beszélgetni. Mondok egy példát: egyik ismerősöm az volt gyerekkorában, gyógyszerekkel tünetmentessé lehetett tenni és felnőttkorára elhagyhatta a gyógyszert is és gyógyult.
De van a másik eset amikor naponta több rohama van még gyógyszer mellett is és gyakorlatilag az utcára nem mehet ki egyedül. Ő már egész napos figyelmet igényel, értelemszerűen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!