Hogyan derült ki, hogy gyermeked epilepsziás? Mi volt a figyelem felhívó, első tünet?
Az epilepsziának nagyon sok formája van
youtubon nézelődhetsz :myoclonic seizure
infantile spasm
tonic-clonic seizure
complex partial seizure
atonic seizure
és reggelig lehetne még sorolni,sajnos..
Az,hogy egyszer elbambult még nem jelent semmit,de akár epilepsziás roham is lehetett,a neurológián kiderül.
Szia!
Már 33éves anyuka vagyok.
Kigyermek koromban(kb-3-6éves korig) volt,h sokszor elaludtam séta közben.
De nem diagnosztizáltak semmilyen problémát, egészséges felnőtt lettem.
Ne félj a kivizsgálástól. Nem fáj a babának, nem veszélyes. Ha nincs baj, megnyugszol.
Ha ne adj' Isten van valami, akkor meg jó eséllyel kezelni lehet, és sokkal jobbak lesznek a kicsi esélyei egy egészséges életre, mint ha nem vagytok ilyen gondosak, és nem mentek utána a gyanújeleknek.
Ez a pillanatnyi elbambulás, "kiakadás" (ami esetleg oka lehetett annak az első esésnek is) sajnos tényleg lehet az epilepsza jele, úgynevezett kisroham. De persze lehet valódi elbambulás, álmosság, akármi, aminek semmi köze az epilepsziához.
Reméljük soha többet nem láttok ilyet, de ha mégis van valami gyanús, és sikerül mondjuk egy telefonnal videóra venni, az a neurológusnak is nagy segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!