Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezzel csak én nem értek egyet?

Ezzel csak én nem értek egyet?

Figyelt kérdés

Engem nagyon felháborított, aki írta nem nagyon halad a korral. Még, hogy nem kielégítő egy 4 hónapos gyerek száméra az anyatej...Váááááááááááá!!!

[link]

És ha valaki csak ezt az egy cikket olvassa a témában, szegény gyereket időnap előtt tele tömi szilárd kajával.

2012. jan. 26. 10:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%

Jellemző módon megint az 5. Válaszolót pontoztátok le, pedig Ő tapintott rá a lényegre!

(gyerekorvos anyuka)

2012. jan. 26. 12:36
 12/29 anonim ***** válasza:
Egyrészt nem hinném, hogy valaki egy cikk alapján táplálja a gyerekét, másrészt bárhol olvashat sokkal nagyobb hülyeséget is (pl. kismama újságok). Azért van a védőnő és a gyerekorvos, hogy segítsen és tanácsot adjon, ha kétség támad a szülőben. Aki bizonytalan, az kérdezzen! Az ajánlások pedig folyamatosan változnak. A lányomnál még 4 hónaposan bevezethető volt a gyümölcs, a fiamnál már 6 hónap az ajánlás. Ez pont egy olyan kérdés, amiben senkinek nem lehet igaza.
2012. jan. 26. 12:43
 13/29 anonim ***** válasza:
Utolsó: ha lesz 3. gyereked, nála pedig valószínűleg megint a 4 hónap lesz (ld. belinkelt cikkek) :-)))
2012. jan. 26. 12:45
 14/29 anonim ***** válasza:
Így van, pontosan!:)
2012. jan. 26. 12:49
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Rá se rántok a lepontozásra! Mindig ez történik, felesleges figyelni! :D

Egyébként akármit mond is az orvos, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. A gyerek érzi, és ki is mutatja, ha eljön az ideje a szilárdabbnak. Nálunk ott volt mindig evésnél, és akkor kínáltam meg, amikor láttam, hogy nagyokat nyel ő is, mikor mi eszünk. 5 hónapos volt akkor. Senki nem mondta, hogy meddig várjak/ne várjak, de nem is kérdeztem, persze olvastam róla. Kenyérhéjat adtam a kezébe, eljátszott vele, és elszopogatta. Nem voltam aggódós a liszt, meg ilyesmi miatt. Most egy éves 1 hónapos nem allergiás semmire, imádja a tehén tejet is. Sosem evett tápszert. 1 éves koráig szopott, aztán hiába kínáltam cicivel, csak nevetgélt rajta, piszkálta a kezével, de be nem kapta. Mai napig megkínálom, de nem akarja. :) Szóval nem kell túlgörcsölni semmit!

2012. jan. 26. 12:54
 16/29 anonim ***** válasza:
48%
A mi gyerekorvosunk is évek óta azt sugalmazza, hogy nem sokat ad a WHO általi ajánlásoknak, mert rendre bebizonyosodik (hozzátáplálás kapcsán), hogy mégiscsak a 20-30 évvel ezelőtti trend volt a jó. És legyünk őszinték: Volt akkoriban ennyi allergiás, kruppos, ekcémás meg tudomisénmilyen érzékeny gyerek? Ezen azért érdemes elgondolkozni, hangsúlyoznám, hogy én maximálisan anyatejpárti vagyok, de fenntartásokkal.
2012. jan. 26. 13:17
 17/29 anonim ***** válasza:

Az én Édesanyám 3 hónapos koromban visszament dolgozni. Nem azért, mert akart, hanem mert ez volt a szabály a kommunista romániában. Onnan kezdve nagymamám vigyázott ránk, kaptunk tehéntejet (nem tápszert), és elkezdték a hozzátáplálást korán.

Nem vagyok krónikus beteg és a testvérem sem az. A férjem sem és az ő testvére sem. A sógornőm sem és a sógorom sem és a szomszédbeli gyerekek sem - mind ennek a kornak a gyerekei vagyunk.

Én inkább eszerint fogom nevelni a gyerekemet, mert ez hosszútávon bizonyított már - a 3-5 éves tanulmányok eredménye még nem ismert hosszútávon! A mai felfogás csak egy trend, ami majd a statisztikai alapot szolgáltatja a későbbiekben!

Nyilván, szoptatni szeretnék de nem a gyerek kétéves koráig, mert tervezzük a következőt rövid időre az első után.

2012. jan. 26. 14:14
 18/29 anonim ***** válasza:

Hát, mondjuk az én korosztályomban (30 körül) nem nagyon tudok olyan ismerőst mondani akinek semmiféle allergiája nincs (nem csak ételallergiára gondolok).

A belinkelt cikkeket én elfogadom, bár azt nem tudom hogy honnan vette a szerző, hogy a gluténen kívül mást is be kellene vezetni (ugyanis az ominózus ennek kapcsán sokszor emlegetett svéd vizsgálat csak a glutén bevezetését vizsgálta). Másrészt az ajánlott 4-7 hós periódusba belefér a fél évig tartó kizárólagos szoptatás, hiszen 1 hónap alatt csak be tudok vezetni egy fél háztartási keksznyi glutént.(Ezek szerint ezeket is be kell vezetni: cukor, növényi olaj, glükózszirup, térfogatnövelőszerek (nátrium-hidrogén-karbonát, ammónium-hidrogén-karbonát), étkezési só, aroma, lisztkezelőszer (nátrium-metabiszulfit).

Tartalmaz búzát, glutént, szulfitot.

Tartalmazhat nyomokban tojást, szóját, tejet, dióféléket és szezámmagot. )

2012. jan. 26. 14:39
 19/29 anonim ***** válasza:

"(Ezek szerint ezeket is be kell vezetni: cukor, növényi olaj, glükózszirup, térfogatnövelőszerek (nátrium-hidrogén-karbonát, ammónium-hidrogén-karbonát), étkezési só, aroma, lisztkezelőszer (nátrium-metabiszulfit).

Tartalmaz búzát, glutént, szulfitot.

Tartalmazhat nyomokban tojást, szóját, tejet, dióféléket és szezámmagot. )"- ez nagyon fontos, "lájk:)))!!!

2012. jan. 26. 15:02
 20/29 anonim ***** válasza:
Ja, és szerintem a 6 hét nem 4 hónap. Idézet az eredeti cikkből: "Az alma, őszibarack, citrom vagy narancs levét be lehet fokozatosan iktatni a napi étkezésbe már 6 hetes korban."
2012. jan. 26. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!