Ezzel csak én nem értek egyet?
Engem nagyon felháborított, aki írta nem nagyon halad a korral. Még, hogy nem kielégítő egy 4 hónapos gyerek száméra az anyatej...Váááááááááááá!!!
És ha valaki csak ezt az egy cikket olvassa a témában, szegény gyereket időnap előtt tele tömi szilárd kajával.
Jellemző módon megint az 5. Válaszolót pontoztátok le, pedig Ő tapintott rá a lényegre!
(gyerekorvos anyuka)
Rá se rántok a lepontozásra! Mindig ez történik, felesleges figyelni! :D
Egyébként akármit mond is az orvos, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. A gyerek érzi, és ki is mutatja, ha eljön az ideje a szilárdabbnak. Nálunk ott volt mindig evésnél, és akkor kínáltam meg, amikor láttam, hogy nagyokat nyel ő is, mikor mi eszünk. 5 hónapos volt akkor. Senki nem mondta, hogy meddig várjak/ne várjak, de nem is kérdeztem, persze olvastam róla. Kenyérhéjat adtam a kezébe, eljátszott vele, és elszopogatta. Nem voltam aggódós a liszt, meg ilyesmi miatt. Most egy éves 1 hónapos nem allergiás semmire, imádja a tehén tejet is. Sosem evett tápszert. 1 éves koráig szopott, aztán hiába kínáltam cicivel, csak nevetgélt rajta, piszkálta a kezével, de be nem kapta. Mai napig megkínálom, de nem akarja. :) Szóval nem kell túlgörcsölni semmit!
Az én Édesanyám 3 hónapos koromban visszament dolgozni. Nem azért, mert akart, hanem mert ez volt a szabály a kommunista romániában. Onnan kezdve nagymamám vigyázott ránk, kaptunk tehéntejet (nem tápszert), és elkezdték a hozzátáplálást korán.
Nem vagyok krónikus beteg és a testvérem sem az. A férjem sem és az ő testvére sem. A sógornőm sem és a sógorom sem és a szomszédbeli gyerekek sem - mind ennek a kornak a gyerekei vagyunk.
Én inkább eszerint fogom nevelni a gyerekemet, mert ez hosszútávon bizonyított már - a 3-5 éves tanulmányok eredménye még nem ismert hosszútávon! A mai felfogás csak egy trend, ami majd a statisztikai alapot szolgáltatja a későbbiekben!
Nyilván, szoptatni szeretnék de nem a gyerek kétéves koráig, mert tervezzük a következőt rövid időre az első után.
Hát, mondjuk az én korosztályomban (30 körül) nem nagyon tudok olyan ismerőst mondani akinek semmiféle allergiája nincs (nem csak ételallergiára gondolok).
A belinkelt cikkeket én elfogadom, bár azt nem tudom hogy honnan vette a szerző, hogy a gluténen kívül mást is be kellene vezetni (ugyanis az ominózus ennek kapcsán sokszor emlegetett svéd vizsgálat csak a glutén bevezetését vizsgálta). Másrészt az ajánlott 4-7 hós periódusba belefér a fél évig tartó kizárólagos szoptatás, hiszen 1 hónap alatt csak be tudok vezetni egy fél háztartási keksznyi glutént.(Ezek szerint ezeket is be kell vezetni: cukor, növényi olaj, glükózszirup, térfogatnövelőszerek (nátrium-hidrogén-karbonát, ammónium-hidrogén-karbonát), étkezési só, aroma, lisztkezelőszer (nátrium-metabiszulfit).
Tartalmaz búzát, glutént, szulfitot.
Tartalmazhat nyomokban tojást, szóját, tejet, dióféléket és szezámmagot. )
"(Ezek szerint ezeket is be kell vezetni: cukor, növényi olaj, glükózszirup, térfogatnövelőszerek (nátrium-hidrogén-karbonát, ammónium-hidrogén-karbonát), étkezési só, aroma, lisztkezelőszer (nátrium-metabiszulfit).
Tartalmaz búzát, glutént, szulfitot.
Tartalmazhat nyomokban tojást, szóját, tejet, dióféléket és szezámmagot. )"- ez nagyon fontos, "lájk:)))!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!