Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hátránya lesz egy falusi...

Hátránya lesz egy falusi ovosnak a városi ovissal szemben, ha a sulit már városban fogja járni? Pár embertől hallottam, hogy faluban nem olyan a felkészítés. én ezzel nem értek egyett, szerintem ez nem helység függő.

Figyelt kérdés
szeptemberben fogja kezdeni lányom az ovit.lenne lehetőségem behordani a városba, de érdemes?
2011. márc. 17. 11:06
 1/8 TKI Ibolya ***** válasza:
100%
Ekkora marhaságot!Bocsi de ez csak hülye előítélet a vidékiekkel szemben.Az óvodákban is van kötelező "tanterv" amit vidéken is követni kell.Egyébként még lehet hogy hasznára is válik a dolog mert talán kisebb létszámú csoportba kerül mint a városban és jobban oda tud rá figyelni az óvónéni.Miért kellene plusz utazással fárasztani a gyereket ha nem muszáj.Egyébként ez óvónéni függő is.Mi sajnos városban lakunk és igen rossz óvónéniket fogtam ki a lányomnál én viszont 30 évvel ezelőtt falun jártam oviba suliba és gyerek korom legszebb emlékeit őrzöm azóta is.Az általános iskola is olyan jó azóta is hogy a diákok kétharmada főiskolát végzett ember lesz.
2011. márc. 17. 11:14
 2/8 TKI Ibolya ***** válasza:

11.14-es vagyok

Bocsi nem téged akartalak megbántani csak felkaptam hirtelen a vizet azokra akik ilyen badarsággal tömik a fejedet.

2011. márc. 17. 11:16
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

MI falunk lakunk, és nagyon-nagyon jó itt az ovi.

Imádják a gyerekeket, ők az elsők, az óvó nénik olyan szeretettel beszélnek róluk.

nem kap többet, sőt, a barátnőm a budapesti óvodában.

A gyereknek rá van száradva atakony az orrára, mikor megy érte, stb. itt meg szeretgetik, babusgatják őket.

Kis falu, gondolom összefognának az ovi ellen a szülők, ha gond lenne.

2011. márc. 17. 11:16
 4/8 A kérdező kommentje:
igen is inkább azt feltételezem,hogy sokkal emberségesebb tud lenni egy kisebb közösség.de itt elsősorben arról "traktáltak" kedves ismerőseim, hogy pedagógiai szempontból nem olyan jó a felkészültség, nem készítik fel úgy a gyerekeket az iskolára, és csak neki lesz rosszabb olyan sok dologban kell felzárkózni.
2011. márc. 17. 11:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Minden az óvónőn múlik, az Ő személyiségén. ugyanez vonatkozik a tanítókra. Teljesen mindegy, hogy ez város, vagy falu.
2011. márc. 17. 11:34
 6/8 A kérdező kommentje:

hát igen, hiszen nem képeznek külön falusi/városi pedagógusokat.

:)

2011. márc. 17. 11:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia,sok múlik az óvónőn,de hidd el,hgoy városban is vannak felkészületlen pedagógusok.Ez az állítás badarság.A másik pedig,hogy sok múlik a szülőn is,a gyerekekkel rengeteg fejlesztő társasjátékot lehet játszani,ezzel bőven kiküszöbölhető bármilyen fejlesztési probléma játékosan.Azt javasolnám azonban,hogy a kinézett iskolában kérdezd meg,hogy van-e iskolaelőkészítő foglalkozás,mert már szinte minden suliban van és ez nagoyn hasznos,már csak azért is,mert a gyerek ismerkedik a környezettel,megszereti és nem fog félni az első napokban.
2011. márc. 17. 12:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Igazából szerintem az adott suli első osztályos tanár nénijétől fog a legjobban függni. Szerintem ha ügyes volt a falusi oviban, nem lesz gond a városi suliban sem.

Amúgy ez olyan érdekes. Én faluban laktam ott jártam általános suliba. Mondták is, hogy hogyan fogunk majd mi a falusi suliból városi középsuliba menni, mert hogy az gyengébb, mint akik már abban a városban jártak általánosba is. Ki bírtam járni, nem voltam rossz tanuló és leérettségiztem. sőt akinek volt rá lehetősége anyagilag is, az már le is diplomázott, pedig velem járt az általánosba a faluban. Nekem sajnos nem adatott meg anyagilag a fősuli, de azt is el tudtam volna végezni biztos vagyok benne. Most meg munka mellett megint ott tartok, hogy nem nem engedhetem meg magamnak a fősulit. :(

De ezt már más tészta.

Szóval nem foglalkozz semmivel, csak a gyereked változásait, érzéseit figyeld és segíts neki túlleni a nehézségeket, kérdéseken. Bár lehet neki sokkal könnyebb ez az egész, mint nekünk felnőtteknek.Kitartás!

2013. júl. 9. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!