Van itt falusi kismama, a védőnőhöz kijár egy nőgyógyász és ő vizsgál meg titeket vagy be kell mennetek a legközelebbi kórházba?
Nálunk havonta 1x kijár egy nőgyógyász e célból,de nem vizsgáltatja magát vele senki.Amikor átvette ezt a feladatot egy másik dokitól,pont akkor voltam terhes.Nagy lendülettel úgy gondolta,hogy minden hónapban 1x meg fogja tartani a rendeléseket ahogy azt kell,hiszen erre van kitalálva a rendszer.1x berendelte a kismamákat,(nekem nem kellet mennem,mert ő volt a fogadott orvosom)...aztán semmi.Senki nem tartott rá igényt.Pedig az egyszerű vizsgálatokat ott is meg lehet csinálni,csak hát minek...az UH és labor miatt úgyis utazni kell....Pláne minek menjen pluszba hozzá az akinek más a fogadott orvosa....
De nem értem miért kellene fizetned,van ingyenes terhesgondozás...
Sok ismerősön,sőt a testvéreimnek sem volt fogadott orvosuk.Nem azért mert nem engedhették meg maguknak,pusztán csak azért,mert úgy gondolták,hogy ne mondja már meg nekik előre egy doki,hogy nálam a szülés 80 000 Ft,egy-egy vizsgálat meg 8000,és persze rendelési időben,nem magánrendelésen....A hálapénz arról szól,hogy ha meg vagyok elégedve,akkor azt utólag meghálálom,ha akarom vagy tehetem....
Nekem különben is az a tapasztalatom,hogy akinek már problémás a terhessége azt semmi pénzért nem vállalják szívesen...ugyan minek tennék amikor problémamentes terhességi gondozásért is megkaphatják ugyan azt a pénzt.Sajna sok kismama panaszkodik,hogy lerázzák a nőgyógyászok,mert problémás a terhessége.
Járj el az ingyenes terhesgondozásra a városba.
Közben megírtad a kommented,hogy nincs terhesgondozás,máshol meg nem fogadnak....Mi van??
A védőnőt kérdezted??Legyen már kedves odaszólni telefonon,hogy van egy terhese aki a körülményei miatt odajárna gondozásra,és legyenek szívesek fogadni!
Ez nálunk úgy néz ki, hogy van a falu, ahol van a védőnő, és havonta kijár egy doki. A városba két kórház, egyikbe csak a városiak, másikba a város 15 km-es körzetében lévő falvak. Ahová a városiak járnak ott van nekik normális terhesgondozó, ők úgy hívják kismamagondozó. Ahová mi falusiak, ott nincs ilyen, minden falu magának oldja meg.
A városi kórházban csak akkor fogadnak ha a fogadott orvosom hívott be.
Segíteni sajnos én sem tudok, de ez felháborító. Mi az hogy nem fogadnak. A terhesgondozás még tb nélkül is ingyenes. Én voltam már úgy hogy a barátnőmnél voltam és elestem a lépcsőn. Simán megnézett az ottani orvos.
amúgy én is falun lakok és nálunk is kijön havonta a nőgyógyász, de ha bementem a legközelebbi városba a rendelésre, ott is minden további nélkül fogadott bármelyik orvos. Egyáltalán szabályos ez ami nálatok megy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!