Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Volt olyan, hogy rákiabáltatok...

Volt olyan, hogy rákiabáltatok, esetleg rácsaptatok a kezére vagy szájára az egy évnél fiatalabb babátoknak?

Figyelt kérdés
2012. jan. 24. 19:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

10-essel egyetértek. Itt a gyak.-on "érdemes" őszintének lenni...jutalmazzák is... Szóval, hogy a kérdésre is válaszoljak: igen, rá csaptam a kezére.(kb. egy éves körül lehetett) Amit nem kellett volna több okból sem, amit most nem is részleteznék, mert mindenki tudja. Egyrészt az erkölcsi vonatkozásait, másrészt a helytelen példamutatást. Utólag mindegy, milyen nyomós vagy nem nyomós okból...

A kiabálás inkább mostanában esik meg, hogy nagyobb. ( közel kettő éves) De relatív, hogy kinek mi a kiabálás.És van amit elmondok nyugisan naponta százszor, de azt, hogy ne rugdossa pocakom( benne a picit), azt muszáj erélyesebben nyomatékosítani.

2012. jan. 24. 21:53
 12/19 A kérdező kommentje:

Én 1 nagyon picit már csaptam a szájára, azért mert az etetőszéket rágcsálta és ettől rosszul vagyok. Rászóltam 50*, hogy nem szabad, nem értette meg, hiába vettem el a figyelmét, nem érdekelte semmi. De megértette, mert mikor most csinálja rám néz és elég ha azt mondom dádá lesz abbahagyja.

A kezére azért csaptam, mert állandóan tépte a haját és csomóba jött ki, két napig csinálta, majd befejezte. Nagyon szigorú vagyok, na meg a párom is, de muszáj szerintem most elkezdeni, mert később rosszabb lesz. Már értik, hogy mit szabad és mit nem, az én 8 hónapos babám érti. Csúnyán rászoktam nézni közben mikor mondom, hogy nem szabad.

2012. jan. 24. 22:01
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Én a passzív magatartást veszem fel ilyen esetekben. Már kiskora óta ha hisztisen sír akkor nem reagálok rá. Ha tépte a haját megfogtam a kezét és nem engedtem. Etetésnél mindig brümmögve játszott vele és minden kijött... addig nem adtam neki újjabb kanállal amíg ki nem brümmögte magát. Ezután már nem folytatta. A hajtépésnél is elég volt megfognom és nem engedni neki. Ha az etetőszéket rágcsálná valószínüleg ha megoldható valami védőfóliát vagy hasonló dolgot tennék rá, ha féltem. Nekünk is sok helyen extrém megoldásokat kellett bevezetnünk. De bármennyire is ideges vagyok nem tudok ütni vagy hasonló. Sajnos én az életben is ha felhúzom magamat kiabálás helyett inkább bőgök az idegtől:S Azért annak örülök, hogy tanult belőle a lányom és nincs cirkusz vagy veszekedés. Határozottan van ami ,,nem" és tudja, hogy nincs kiskapu. De nyitottak voltunk mindig is a kompromisszumokra és nem tiktottunk meg mindent. Pl én etetőszéket mint már mondtam inkább bevonnám ahogyan nálunk több bútor is járt. Ami nekik játék és úgy érzem még belefér abban nem akadályoz. Ha meg tudom oldani hogy másban ne okozzon kárt arra törekszek. Majd úgyis kinövi a rágást. Viszont ha magában is kárt tesz akkor az ő mozdulatát akadályozom meg és mondom, hogy ,,nem". Semmi probléma nem volt belőle. Nyugodtak vagyunk mindannyian.
2012. jan. 24. 22:13
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem ez volt a kérdés de szerintem agy

beteg vagy és később a gyerek is az lesz ha ilyenek miatt 8 hónaposan már rácsapsz...meg szájbavágod?? Könyörgöm jön a foga,ilyenkor reflexből rágnak mindent egy ideig...hogy te rosszul vagy ha rágja az etetőszéket....

pfffff

2012. jan. 24. 22:19
 15/19 anonim ***** válasza:
még annyit, hogy ez bármire érvényes. Tud viselkedni társaságban is, mert tudatosult benne hogy van amit nem szabad. Szerintem azért működik ilyen jól ez a rendszer mert nem tiltottunk meg minden ,,apróságot" neki és adtunk teret az ő szórakozásának is. Mikor elérkezett az ,,irigy" korszak akkor sem volt dráma. Mondtuk neki, hogy adja oda a másik gyereknek a babáját. Rámnézett és a tekintetem nem volt se kérlelő sem pedig rosszalló. Mikor odaadta megint rámnézett és összemosolyogtunk. Boltban sem hisztizik, de mindig kap valami apróságot. Mégsem ő kezd el követelőzni mint sok más kisgyerek hanem én kérdezem meg tőle, hogy mit szeretne. Nem sorolja fel az egész boltot...
2012. jan. 24. 22:21
 16/19 A kérdező kommentje:
Csak a fogát féltem ami már kijött és nem az etetőszéket.
2012. jan. 24. 22:22
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

22.21-es, olyan édesen magabiztos vagy!:) Én is ilyen voltam az elsővel, és ezek a nevelési elvek be is váltak nála. Ő az én édes, engedelmes, jó tanuló, szorgalmas kicsi lányom a mai napig.

Aztán jött a fiam....Akkor rájöttem, hogy áldott jó természete van a lányomnak, és én ezt ugyan ügyesen támogattam a szeretetemmel, a következetességemmel, de nem csak az én érdemem, hogy ilyen, és így viselkedik.

A fiam most 1 éves, akaratos, önálló, önfejű, drága kis turbó pasi, mindenen átgázol, és meg sem hallja a következetes "nem"-emet. :D Őt hogy fogom helyre tenni, még nem tudom.:)

2012. jan. 24. 23:05
 18/19 anonim ***** válasza:
73%

én nem ítélem el ha valaki rácsap a gyereke fenekére vagy kezére.

én mondjuk nem csapok rá a 2 évesemre, elég harsány vagyok, elég ha rikácsolok, mosolyogva megy a bünti helyre :)

de azt elítélem ha valaki a gyereke szájára vág, az már szerintem nem nevelés hanem megalázás.

2012. jan. 24. 23:22
 19/19 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező kommentjére: én ilyenkor leszek állatira szomorú. Elkezdeném írni, hogy miért nem helyes amit csináltok a férjeddel, de azt hiszem, hogy csak falrahányt borsó lenne, és el sem jutna a tudatodig, hogy miről beszélek. Ajánlanék neked szakirodalmat is, amiben szuper jól le van írva a babák fejlődése, sokkal jobban megértenéd, hogy mit miért csinál a kisbabád. De a hozzászólásodból úgy tűnik, hogy te abba a kategóriába tartozol, aki szerint nem baj ha sír a baba, hadd erősödjön a tüdeje.

Ne haragudj, hogy ismeretlenül ilyeneket írok neked, csak nagyon elszomorít, hogy te így gondolod a gyermeknevelést, és komolyan azt hiszem, hogy ez még vissza fog ütni rátok, mármint hogy fogalmatok sincs egy kisbaba lelkivilágáról. :-( Nagyon kívánom, hogy legyen szemléletváltásod az általad leírtakkal kapcsolatban.

2012. jan. 25. 07:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!