Meddig vasaltátok/vasaljátok a babaruhákat?
Kb 17 hónapos koráig.
Akkor azért hagytam abba, mert rászokott, hogy kidobálja a ruháit a szekrényből, és rajtuk fetrengett. Én meg kicsit hiába valónak éreztem a vasaló deszka mellett töltött 1-2 órát... Próbáltam párszor lenyelni a békát, és mindig rászóltam, hogy nem szabad, de úgy az 10. kirámolás és ruha gyűrés után úgy döntöttem egyszerűbb nem vasalni, mint csak idegeskedni, hogy már megint a ruháit gyűri. Mióta nem vasalom a cuccait, egyszer sem dobálta ki őket a szekrényből... :)
Ja, és zoknin és előkén kívül mindent vasaltam! (újszülött korában még a zoknit is átgőzöltem)
A jó minőségű gyerekruha, ha szépen van teregetve, vasalás nélkül is gyűrődésmentes.
A legelső mosás után kivasaltam mindent, mielőtt születtek a gyerekeim, azóta csak azt, amit feltétlenül muszáj: a lányom fodros kis szoknyáját, ünneplő blúzát, a fiam ingeit. Magunknak se nagyon vasalok, csak amit muszáj - a férjemre kénytelen vagyok, mert öltönyben jár dolgozni. De magamra hatszor meggondolom, vásároljak-e olyasmit, ami vasalást igényel.
Csatlakozom Gabkához :-)
Nagy pocakkal, nagy lelkesen kivasaltam minden babaruhát, annyira élveztem, hogy készülhetek a Baba érkezésére.
Aztán azóta se :-)
Felesleges időpazarlásnak tartom, annyi hasznos dolgot tudok helyette csinálni. A lényeg, hogy tiszta legyen a ruha, csak azt vasalom, amit muszáj. (pl. ünneplő ruhák, férj inge, magamra már idejét sem tudom, mikor vasaltam)
Köszönöm a sok választ!
Azért kérdeztem, mert én is azok táborát erősítem, akik ahogy az egyik válaszoló írta, nincsenek túl jóban a vasalójukkal.
Persze ingeket, meg amit meg kell vasalni, azt megvasalom, de én is inkább odafigyelek arra, hogy hogyan teregetek, meg persze pamut dolgokat hordunk.
A baba dolgokat most én is egyelőre kimostam és kivasaltam, de ha megszületik a pici, akkor azt az 1-2 órát meg én is szívesebben töltöm mással főleg hogy segítségem semmi nem lesz.
Jó babázást mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!