Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig vasaltátok/vasaljátok...

Meddig vasaltátok/vasaljátok a babaruhákat?

Figyelt kérdés
A gyerkőc hány éves koráig vasaljátok a ruháikat? Mindent vasaltok,amit csak vasalni lehet vagy csak amivel közvetlen érintkezik a bőre?
2012. jan. 23. 15:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kb 17 hónapos koráig.

Akkor azért hagytam abba, mert rászokott, hogy kidobálja a ruháit a szekrényből, és rajtuk fetrengett. Én meg kicsit hiába valónak éreztem a vasaló deszka mellett töltött 1-2 órát... Próbáltam párszor lenyelni a békát, és mindig rászóltam, hogy nem szabad, de úgy az 10. kirámolás és ruha gyűrés után úgy döntöttem egyszerűbb nem vasalni, mint csak idegeskedni, hogy már megint a ruháit gyűri. Mióta nem vasalom a cuccait, egyszer sem dobálta ki őket a szekrényből... :)

Ja, és zoknin és előkén kívül mindent vasaltam! (újszülött korában még a zoknit is átgőzöltem)

2012. jan. 23. 16:39
 12/15 anonim ***** válasza:

A jó minőségű gyerekruha, ha szépen van teregetve, vasalás nélkül is gyűrődésmentes.

A legelső mosás után kivasaltam mindent, mielőtt születtek a gyerekeim, azóta csak azt, amit feltétlenül muszáj: a lányom fodros kis szoknyáját, ünneplő blúzát, a fiam ingeit. Magunknak se nagyon vasalok, csak amit muszáj - a férjemre kénytelen vagyok, mert öltönyben jár dolgozni. De magamra hatszor meggondolom, vásároljak-e olyasmit, ami vasalást igényel.

2012. jan. 23. 17:17
 13/15 anonim ***** válasza:
én is tiszta pamutot használok, és simítva teregetek, semmi sem gyűrődik össze. fertőtlenítés gyanánt pedig minden mosáshoz ecetet is rakok, attól még szép fehér is marad, és puha. és persze fertőtlenít.
2012. jan. 23. 19:08
 14/15 anonim ***** válasza:

Csatlakozom Gabkához :-)

Nagy pocakkal, nagy lelkesen kivasaltam minden babaruhát, annyira élveztem, hogy készülhetek a Baba érkezésére.

Aztán azóta se :-)

Felesleges időpazarlásnak tartom, annyi hasznos dolgot tudok helyette csinálni. A lényeg, hogy tiszta legyen a ruha, csak azt vasalom, amit muszáj. (pl. ünneplő ruhák, férj inge, magamra már idejét sem tudom, mikor vasaltam)

2012. jan. 23. 19:12
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Azért kérdeztem, mert én is azok táborát erősítem, akik ahogy az egyik válaszoló írta, nincsenek túl jóban a vasalójukkal.

Persze ingeket, meg amit meg kell vasalni, azt megvasalom, de én is inkább odafigyelek arra, hogy hogyan teregetek, meg persze pamut dolgokat hordunk.

A baba dolgokat most én is egyelőre kimostam és kivasaltam, de ha megszületik a pici, akkor azt az 1-2 órát meg én is szívesebben töltöm mással főleg hogy segítségem semmi nem lesz.

Jó babázást mindenkinek!

2012. jan. 23. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!