Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig vasaltátok a babaruháká...

Meddig vasaltátok a babaruhákát/pelenkákat?

Figyelt kérdés
6 hónapos a gyerek, baby care programmal mosunk, még vasalunk mindent. Meddig kell?
2011. júl. 4. 15:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
62%

Semeddig, egyrészt utálok vasalni,másrészt energiapazarlás is.

Harmadrészt nnél jobb időtöltésem is van.

Sima foylékony mosószerrel vagy mosószódával mosok, sima programon, öblítőt egyáltalán nem használok.

2011. júl. 4. 15:23
 2/17 anonim ***** válasza:

Én kb 1 hónapja álltam le a vasalással, most 17 hónapos a fiam.

És vasalnám még most is, de állandóan kidobálja minden ruháját a szekrényből, hiába szólunk rá. Így meg tele lett a micsodám azzal, hogy szépen, vasaltan berakom a szekrénybe a ruhákat, és mire ráadom csupa gyűrött. Úgyhogy úgy döntöttem nem vasalok hiába...

2011. júl. 4. 15:24
 3/17 anonim ***** válasza:

Mindent vasalok, mert úgy szép a ruha.

Fertőtleníteni hülyeség, mivel nem kakil-pisil bele.

2011. júl. 4. 15:30
 4/17 anonim ***** válasza:

Én 6-7 hónapos koráig vasaltam. A fiatalúr 5 hónapos kora óta kúszott, 7 hónaposan kapaszkodva valamiben felállt, és meguntam, hogy el kell barikádoznom a vasalódeszkát, ha neki akarok állni.

Viszont most 15 hónapos, ugyanaz mint a második válaszolóé, azzal szórakozik, hogy kidobálja a cuccait a szekrényből, kész vagyok tőle. Elég egy percre félrenéznem, és már kiszórta az összes ruháját.

2011. júl. 4. 15:33
 5/17 anonim ***** válasza:
62%

Semeddig!

Én nem szeretek vasalni, de nem emiatt. Szerintem semmivel se higiénikusabb vasaltan, mint simán mosva. Mert simán mosok, semmi bébi program (nincs ilyenünk).

De ha szereted a vasalt ruhát, hát vasalj mindig.

2011. júl. 4. 15:54
 6/17 anonim ***** válasza:
Ezen én is gondolkodok vasalás közben :) Hogy miért is vasalunk, kell-e gőzölni is, fertőtlenítés, vagy mi is a célja? De aztán rájövök, hogy közben jól el tudok gondolkodni, szinte kikapcsol :) Szeretem a kis ruháit vasalni, hajtogatni. Igaz még csak 4 hónapos. Minek pelenkát vasalni? De amikor kész van, akkor mégiscsak szebben mutatnak, mint gyűrötten. Úgyhogy vasalok amíg értelmét látom, mert így sokkal szebb szerintem.
2011. júl. 4. 16:03
 7/17 anonim ***** válasza:
Sokáig gondolkoztam rajta, hogy vasaljak-e. A nadrágok, pólók, pulcsik vasalását alapból feleslegesnek tartom, tehát csak a bodykon gondolkoztam. De nem sokáig :) Nem lesz tőle higénikusabb, hiszen már előtte kimostam, és csúnya sem lesz. Egyáltalán nem gyűrődnek. Az egyetlen amit vasalni fogok, az a textilpelus.
2011. júl. 4. 16:04
 8/17 anonim ***** válasza:

Én eleinte vasaltam a rugikat, bodykat is, de miután olyan szinten bukós fiam volt, hogy napi 4-5 garnitúra ruha ment el, egyszerűen nem érdekelt a dolog. Örültem, ha megszárad, már adtam is rá újra...

A textilpelusokat vasaltam tovább, abból volt készletem rendesen, meg ugye az ment a feje alá meg mindenhova.

Most a másodikat várom, szerintem max 2-3 hónapig vasalok mindent, utána csak a lepedőt, textilpelust, kifogókat.

2011. júl. 4. 16:22
 9/17 anonim ***** válasza:
Átvasaltam összeset,még születése előtt,úgy tettem el.Utána talán még egy hónapig.
2011. júl. 4. 16:42
 10/17 anonim ***** válasza:
1 éves a fiam és a zoknikon és nacikon kívül mindent vasalok neki, ahogy magamnak is. Utálom a gyűrött ruhákat. A feje alá most is textilpelust teszek, azokat is vasalom. Amúgy nem hiszem el, amikor azt írják, hogy nem kell vasalni a ruháikat, mert úgy teregetnek stb. hogy nem lesz gyűrött. A legkímélőbb mosás után se lesz sima a ruha, csak a selyem és hasonló anyagok.
2011. júl. 4. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!