Hallottátok hogy csökkenni fog a GYED összege?
Igen, egy hasonló kérdésnél leírta egy anyuka. Családbarát. Előbb a család, aztán a barátok, a többi meg....
Jelenleg az adójóváírás eltörlése miatt szívnak a tgyás és gyedet kapók, de készül a kompenzációs törvény. Érdemes elolvasni, egyszerűen agyrém.
Pl. Csak azoknak jár, akik dec. 31 és jan. 1-én is ugyanazt az ellátást kapták. Aki volt olyan galád, hogy dec. 31-én még tgyást, jan 1-én már gyedet kapott, annak SEMMI nem jár. Több oldalas táblázat van a tervezetben, hogy mekkora összegű ellátásnál mennyi a kompenzáció, egyet kettőt átszámoltam, hogy mennyi adójóváírást kapott valaki tavaly, mennyi a kompenzáció: valahol forintra fedi egymást, valakinek pár forinttal lesz kevesebb, valakinek párszázzal. Szóval megint nem sikerült egy egységes történetet kitalálni. Ellenben jó bonyolult. Ja, és különbséget tesz aközött, hogy igényelsz-e családi adókedvezményt (kevesebb kompenzáció) vagy nem. Csak arra nem tér ki, hogy mi van, ha év végén kéred egyösszegben az adókedvezményt. Akkor vissza kell fizetned a kompenzációt???
Ebben a cikkben van a link a tervezethez:
Utolsónak:
Ez még csak tervezet. Hogy ebből mi lesz és mikorra lesz és hogyan lesz azt csak a honatyáink tudják. Vagy még ők sem. Türelem, türelem...
Nem csak az csúszik le a kompenzációról aki 01.01 után másfajta ellátásban részesül mint előtte,hanem pl. én is,mert 01.17-ig jár nekem a TGYAS,utána már GYED-et kapok,e szerin a tervezet szerint éncsak arra a 17 napra igényelhetnék kompenzációt ami a TGYAs után jár,GYED ugyanúgy a csökkentett lesz.
Ez inkább azoknak lehet jó,aki már GYED-en volt tavaly is,az ugyan is a GYED végéig fogja kapni a kompenzációt,ha lesz belőle vmi.
Ha vki TGYAS-on van az csak a TGYAS végéig kapja ezt a kiegészítést,a GYED már neki is a csökkentett lesz.
Na ja...kellett nektek a Zsideszre szavazni!
(elnézést azoktól akik nem őrájuk szavaztak!!)
A baj csak az,hogy ezzel én is szívok pedig én nem melléjük tettem az ikszet!!!
NA BUMMMM!!!
Én nem rájuk szavaztam, de bíztam abban, hogy azokat az elképzeléseket fogják megvalósítani, melyeket a választások előtt hangoztattak. Ezzel szemben sajnos azt kell lássam, hogy valójában egyetlen hatalmon lévő kormány sem okozott még ennyi negatív változást a családok életében. És itt most szigorúan a gyed időszakára járó szabadság, a gyes mellett végezhető munka óraszáma, a gyed összegének változása mínuszban van a listán, nem politizálni akarok. Lehet, hogy vannak változások, amik egyébként érthetőek lennének (pl a munkáltató szempontjából), mint mondjuk a szabadság és a gyes+óraszám, csak az a bosszantó, hogy mind akkor lép hatályba, amikor én szülök/kisgyereket nevelek. :-(
Nem tudom kérdező. Az eredeti gyed-es sem lehetett túl magas, hatalmas érvágás többezer forint mínusz minden hónapban. És én még elvileg egy szót sem szólhatok, mert nekem emelkedik a gyed összege a táblázat szerint. Ennek ellenére felháborít ez az egész. Ilyen helyzetben egyszerűen nem lehetne hozni a családokat. A gyed időszaka általában sem arról szól, hogy vígan elvan otthon az ember, hanem ahogy tapasztalom a saját és az kisbabás ismerősök példáján, inkább arról, hogy az ember lemond egy csomó mindenről azért, hogy a gyermekével otthon lehessen az első két életévben, ha már ez a lehetőség adott. Nekünk is jelentősen csökkent az életszínvonalunk azzal, hogy a teljes bérem töredéke folyik csak be a családi kasszába, de vállaltuk ezt a kislányunk miatt. De hogy még ez az összeg is csökkenjen, hát erre nincsenek igazán szavak. És az embernek valóban kinyílik a bicska a zsebében, hogy még ő mehet "kuncsorogni", hogy kapjon valamiféle kiegészítést. Szörnyű. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!