Ha mekoniumos a magzatviz szuleskor, akkor a babanak biztos, hog valami baja lesz?
Nekem pont fordítva mondta a szülésznő. Azért kell figyelni a magzatvizet, mert ha már valamiért kínlódik a baba, akkor belekakil a vízbe és ez intő jel lehet, ilyenkor vagy császár, vagy indított szülés kell.
Az nem törvényszerű, hogy ettől a víztől elkap valami fertőzést, de figyelni szokták, van, ahol egyből adnak antibiotikumot az újszülöttnek.
Az első babámnál volt, 8/10-es apgarja lett.
3,5 éves cserfes nagylány, kutya baja sincs KOPP-KOPP.
Nálunk is az volt. Volt egy kis vérzés 1 héttel a kiírt időpont előtt, ezért bementünk a kórházba. Doki megvizsgált, azt mondta tágulásos vérzés és burkot fog repeszteni. Így is történt, s mondta, hogy zöldes a magzatvíz. Gond nélkül megszültem a kislányomat, szépen kitágultam, és természetes módon a világra hoztam. Nem tudom, hogy minden szülésnél így van-e, de nálam a kitolásos szakaszban bent volt a kórház gyerekorvosa is a csecsemős nővéren, a szülész orvoson és a szülésznőn kívül. Az én babám vesemedence tágulatot is mutatott a szülés előtt pár héttel, de a szülésre ezt ledolgozta.
17 hónapos lesz napokon belül, és semmilyen jel nem utal arra, hogy bármilyen baja lenne. Szépen fejlődik, nagyon okos és ügyes kislány. :-)
Gond inkább akkor van,ha iszik is ebből a vízből.Az én fiamnak is meconiumos volt a magzatvize,ikerpár egyik tagja.Észre sem vették volna,38 hetes voltam,és a kórházban sem mondták meg,csak amikor már jöttünk haza.Szegénykének már nagyon nem volt jó odabent,nem kapott rendesen enni,és oxigént sem(?),mert a tesó "elevett előle mindent"(ikertranszfúzió).Picikén ,1800 gr-al született,8/10-es apgarral,köldökzsinórja kantárszerűen a nyakára tekeredve.A tesója rúgta ki a magzatburkot éjszaka(másnap császároztak volna),szerintünk azért,mert érezte h baj van az öcsivel(ő 2800 gr volt).Egészségesek lettek mindketten.
Védőnőm kislánya is így született,nála okosabb kislányt nemigen ismertem még.
Én pár napja láttam egy dokumentum filmet az egyik ismeret terjesztő csatornán,ahol egy kisbaba valahogy a tüdejébe szivta a magzatszurkot és az ott jól letapadt,az orvosok 30%esélyt adtak neki az életben maradásra.Szerencsére ő megúszta és sikerült életben maradnia.Ezt most nem ijesztgetésként írtam,hanem csak azért mert ilyet még én sem hallottam.
33hkm
Köszi mindenkinek! Kislányom is belekakilt a vízbe, de szintén csak burokrepesztésnél derült ki. Ő repesztés után 2 órával született meg, nyaka köré tekeredett köldökzsinórral. Szegénykém elég kékes volt, de pár perc alatt szép színe lett. Ő is 9/10-es Adókat kapott.
Most 3 hetes, szépen fejlődik, csak eszembe jutott, hogy ha pl. Emiatt hypoton lett, akkor azt észrevenném~e.
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!