Született valakinek nagyon mekoniumos magzatvízzel a babája?
A középső lányommal nem indult be a szülés,a 42-ik hét végén indították meg.Amikor burkot repesztett az orvos,annyira mekoniumos volt a víz,hogy olyan volt mint a spenót.Meg is kellett vele császározni,mert rosszul volt.
A kicsivel is hasonlóan történt,vele 41 hetesen indítottak,de még mindig vártak volna ha én nem aggódok nagyon.Neki is nagyon mekoniumos volt már akkor a vize.Mindkettővel hetekkel előtte több alaklommal azt hittem megindult a szülés,mert órákig elég jó fájásaim voltak,aztán mindig leálltak.(Tudom milyenek,mert már szültem előtte,de az elsővel szerencsére semmi gond nem volt,sima szülés volt.)Szóval a kisebb bamámmal is hasonló volt mint a középsővel.Az orvos szeirint az erős fájások hatására kakiltak a vízbe,mert nem bírták.Volt,hogy egy nap 3x mentem be NST-re,mert tachikard volt a baba,ennek ellenére mégsem csináltak semmit pedig fogadott orvosom volt mindegyikkel.És 2-3 hónapos kuruk óta mindkettőnek evési problémái vannak,a nagyobbiknak szinte születése óta,de az elején nem volt annyira vészes.Nem tudnak normálisan nyelni,és az egyik refluxos is.A kicsi alig iszik,csak nagy unszolásra hajlandó,a nagyobbik sem akart kicsi korában.A nagy már beszél,és ha pl babát lát víz alatt úszni teljesen kétségbe van esve,hogy megfullad.Kíváncsi lennék,hogy vajon a pocakban eltöltött utolsó időszak van-e ilyen hatással rájuk?Szerintetek,más is van ilyen helyzetben?
Az én Lányomnak is meconiumos volt a vize, egész fekete volt, vákuumos rásegítésel születtet, refluxos volt 10 hós koráig, de az evésel soha nem volt gond...a víztől nem fél.
Ja és nekünk is volt 2 NST-nk amin tachicard volt a szívhangja...
De nálunk nem sokáig állt fenn ez a probléma, mert az elő vizsgálatnál (szüléskor) még tiszta volt a magzatvíz, 2 órával kéőbb már meconiumos volt, kaptam is az oxitocint és 4 óra múlva kinn is volt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!