Született valakinek nagyon mekoniumos magzatvízzel a babája?
A középső lányommal nem indult be a szülés,a 42-ik hét végén indították meg.Amikor burkot repesztett az orvos,annyira mekoniumos volt a víz,hogy olyan volt mint a spenót.Meg is kellett vele császározni,mert rosszul volt.
A kicsivel is hasonlóan történt,vele 41 hetesen indítottak,de még mindig vártak volna ha én nem aggódok nagyon.Neki is nagyon mekoniumos volt már akkor a vize.Mindkettővel hetekkel előtte több alaklommal azt hittem megindult a szülés,mert órákig elég jó fájásaim voltak,aztán mindig leálltak.(Tudom milyenek,mert már szültem előtte,de az elsővel szerencsére semmi gond nem volt,sima szülés volt.)Szóval a kisebb bamámmal is hasonló volt mint a középsővel.Az orvos szeirint az erős fájások hatására kakiltak a vízbe,mert nem bírták.Volt,hogy egy nap 3x mentem be NST-re,mert tachikard volt a baba,ennek ellenére mégsem csináltak semmit pedig fogadott orvosom volt mindegyikkel.És 2-3 hónapos kuruk óta mindkettőnek evési problémái vannak,a nagyobbiknak szinte születése óta,de az elején nem volt annyira vészes.Nem tudnak normálisan nyelni,és az egyik refluxos is.A kicsi alig iszik,csak nagy unszolásra hajlandó,a nagyobbik sem akart kicsi korában.A nagy már beszél,és ha pl babát lát víz alatt úszni teljesen kétségbe van esve,hogy megfullad.Kíváncsi lennék,hogy vajon a pocakban eltöltött utolsó időszak van-e ilyen hatással rájuk?Szerintetek,más is van ilyen helyzetben?
Szia!
Nekem nem volt gond a magzatvizemmel,de a 35. héten császárral szültem és voltak gondok (3 hét intenzív,lélegeztetőgép).Az én kisfiam is refluxos(volt).Eleinte minden szoptatás után sugárban hányt(2 hónapig),aztán nagy nehezen csináltak egy nyelőcső uh-ot ,mert már hetente mentünk a rendelésre,de nem hitték el,hogy tisztában vagyok vele,hogy mi az a sugárhányás,szóval beigazolódott,hogy visszajön a tej,de ha nem hányja ki akkor is kellemetlen.Most 17 hónapos,de nem akar enni mást csak szopik.Próbáltam rájönni,hogy mi lehet az oka.Még a refluxra is gondoltam,de az orvosa mindig azt mondja,hogy attól nem lehet.Szerintetek sem?Nyelési gondja nem tudom,hogy van e,mert eddig leginkább tejet ivott,pedig nagyon érdekli az étel,de mégsem eszik.Inni is alig iszik.Nagyon el vagyok keseredve,hogy senki sem tud segíteni.
Szia!
Az én kisfiam is belekakilt a magzatvízbe, de szerencsére Ő nagyon kevés időt töltött el benne.
13 napos túlhordásban voltam. A reggeli magzatvíz vizsgálatnál még minden rendben volt, de a főorvos elrendelt még egy vizsgálatot aznap. Akkor már zavaros volt a vizem. Szerencsére nem bajlódtak az indítással, egyből vittek a műtőbe. Nem rajongtam a császárért, de a soraitokat olvasva szinte örülök neki, hogy felvágtak, és a kisfiam teljesen egészségesen született. Most 13,5 hónapos.
Szia! 16:20as vagyok. A nagyobbik már 5éves,de még most is nagyon keveset iszik,nem is tudom mitől pisil. A legkisebb most már végre iszik!! Na nem liter számra. És iszonyú nehezen fogadta el a cumisüveget. Vagy 10 félét kipróbáltam. Pár hónapja rendszeres volt,hogy max. 2 pelenkát használt egész nap:(
Jó éjt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!