Sokan szültetek meconiumos magzatvízzel? Ha baja lenne a babának már kiderült volna?
Nekem meconiumos volt a víz de semmi baja nem lett a fiamnak. Még csak meg se figyelték szülés után.
Barátnőmnek pl. ugyanilyen szituban elvitték a kislányát megfigyelni a légzését.
A meconiumos víz azért baj mert beszívhajta és tüdőgyulladást okozhat de az már az elős napokban kiderül, szóval mostmár biztos nincs hatása 3 hósan.
Azért kakil ,mert már készen áll a megszületésre,és már nem neki való az a benti világ olyankor,valóban akkor már kevésbé tudja ellátni a placenta a feladatát.Én iy így szültem,ill császároztak,egészséges a babám,nem kellett megfigyelni.
Ez a túlhordás jele.
az első vagyok, igen úgy van ahogy leírták. de ha vmi baja lenne oxigén hiány miatt az megmutatkozott volna az apgar értékében is, illetve azóta is.
Miért jutott ez eszedbe hogy oxigénhiányos állapota lehetett? Valamit nem csinál úgy mint mások?
Nem csinál semmit másként csak most ilyeneket olvasgattam.
Nekünk apgar 1 perces 8/10 5 perces 9/10.
Nem is figyelték meg csak az első éjszaka de ahol én szültem ott minden babát elvisznek az első éjszaka. Csak azért kérdeztem mert azért mégis csak oxigénhiányos állapot. Igazából arra gondoltam, hogy esetleg várható-e az, hogy később csinál majd dolgokat vagy ilyesmi. Mert ha esetleg majd így lesz akkor be is tudnám annak és nem lennék olyan ideges miatta.
szió! az én fiam egy héttel később jött, meconiumos víz miatt indított szüléssel.
másnap vettek tőle vért, a vérsüllyedésből kikövetkeztették, hogy valamilyen fertőzést nyelt be, így 5 napig antibiotikumot kapott (hogy ne legyen beteg).
akkor sem látszott semmi baja, még csak gyűrött sem volt :)
ma egy igazi vasgyúró, 7 hónapos.
Köszönöm a válaszaitokat!
Megnyugodtam. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!