Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Született valakinek a babája...

Született valakinek a babája sűrű meconiumos magzatvízből? Lett esetleg ebből kifolyólag valami baja a picinek? Császárral vagy természetes úton szültetek?

Figyelt kérdés
A válaszokat előre is köszönöm!
2010. júl. 25. 10:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem írták ugyan le, hogy sűrű lett volna, de voltak elég nyákos zöld adagok is, amikor elfolyt a magzatvíz. Órákon keresztül folyt, teljesen zöld volt. Hagyták, hogy simán szüljek, feküdnöm kellett, kb. 5 óra volt. A kislányom teljesen egészséges :)
2010. júl. 25. 14:07
 2/7 anonim ***** válasza:

császárral, de próbálkoztunk a természetes szüléssel. nem kellett feküdnöm, de mikor pár óra elteltével ugyanott tartottunk mint az elején 81 ujjnyira nyílt méhszáj) fájások semmi viszont az oxitocin növelésekor leesett a szívhang- császár lett.

Igen lett baja hipotón lett, ami egyértelműen az oxigénhiány következménye.

2010. júl. 25. 14:44
 3/7 anonim ***** válasza:
bocs- (1 ujjnyira)
2010. júl. 25. 14:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia, nekem bő 3 ujjnyinál repesztettek burkot, ekkor értünk be a kórházba, gondoltam most már tutti szülünk 5 perceseknél, és meconiumos volt a magzatvíz, de ennek nem tulajdonított a dokim semmi különöset. Burokrepesztést követően 3,5 óra múlva természetes jött a világra a kisfiam. Ahogy én toltam őt kifele a szülőúton úgy tolta ő is a kakit, így mikor megszületett maga után csúszott ki a kakija is. De nem volt oxigénhiányos a színe.

Kicsi fiamnak kissé hipotón volt a nyakizma, de ez lehet a nagy súly, pici pocak egyensúlytalanságából is azt mondta az ortopéd doki, hisz ahhoz képest, hogy több mint 4 kg-s volt a manóm, akkora pocim volt csak, mintha egy 2,5 kg babát hordanék a szívem alatt. A szomszédok el sem hitték, hogy ekkora!

Ettől függetlenül mindent időben csinált a mozgásfejlődésében, hisz sokat volt hason.

2010. júl. 26. 13:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia, otthon ment el a magzatvizem, és zöld volt, azonnal indultunk a kórházba. Rögtön mondtam a szülésznőnek, aki felvett a szülőszobára, hogy meconiumos a víz, megvizsgált, de mondta, hogy minden ok, már be is volt ékelődve a kislányom feje a szülőcsatornába, negyed óra múlva kint is volt. 10/10 lett az Apgar érték, úgyhogy semmi bajt nem okozott a meconiumos víz, bár a szülésznő szerint nem is ivott belőle a babám. (ezt nem tudom, hogy állapítják meg, de én megnyugodtam)

Már 11 hónapos, egyszer sem volt beteg, örökmozgó.

2010. júl. 26. 14:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
2010. júl. 28. 14:28
 7/7 A kérdező kommentje:

Sajnos mi ennyivel nem úsztuk meg.A pici generalizált hypoton egész testre,most derült ki,hogy epilepsziás.

14 hónapos és még mindig csak forogni tud,magától még felülni sem tud.Nekünk az apgar:6/8 lett:(

2010. júl. 30. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!