Született valakinek a babája sűrű meconiumos magzatvízből? Lett esetleg ebből kifolyólag valami baja a picinek? Császárral vagy természetes úton szültetek?
császárral, de próbálkoztunk a természetes szüléssel. nem kellett feküdnöm, de mikor pár óra elteltével ugyanott tartottunk mint az elején 81 ujjnyira nyílt méhszáj) fájások semmi viszont az oxitocin növelésekor leesett a szívhang- császár lett.
Igen lett baja hipotón lett, ami egyértelműen az oxigénhiány következménye.
Szia, nekem bő 3 ujjnyinál repesztettek burkot, ekkor értünk be a kórházba, gondoltam most már tutti szülünk 5 perceseknél, és meconiumos volt a magzatvíz, de ennek nem tulajdonított a dokim semmi különöset. Burokrepesztést követően 3,5 óra múlva természetes jött a világra a kisfiam. Ahogy én toltam őt kifele a szülőúton úgy tolta ő is a kakit, így mikor megszületett maga után csúszott ki a kakija is. De nem volt oxigénhiányos a színe.
Kicsi fiamnak kissé hipotón volt a nyakizma, de ez lehet a nagy súly, pici pocak egyensúlytalanságából is azt mondta az ortopéd doki, hisz ahhoz képest, hogy több mint 4 kg-s volt a manóm, akkora pocim volt csak, mintha egy 2,5 kg babát hordanék a szívem alatt. A szomszédok el sem hitték, hogy ekkora!
Ettől függetlenül mindent időben csinált a mozgásfejlődésében, hisz sokat volt hason.
Szia, otthon ment el a magzatvizem, és zöld volt, azonnal indultunk a kórházba. Rögtön mondtam a szülésznőnek, aki felvett a szülőszobára, hogy meconiumos a víz, megvizsgált, de mondta, hogy minden ok, már be is volt ékelődve a kislányom feje a szülőcsatornába, negyed óra múlva kint is volt. 10/10 lett az Apgar érték, úgyhogy semmi bajt nem okozott a meconiumos víz, bár a szülésznő szerint nem is ivott belőle a babám. (ezt nem tudom, hogy állapítják meg, de én megnyugodtam)
Már 11 hónapos, egyszer sem volt beteg, örökmozgó.
Sajnos mi ennyivel nem úsztuk meg.A pici generalizált hypoton egész testre,most derült ki,hogy epilepsziás.
14 hónapos és még mindig csak forogni tud,magától még felülni sem tud.Nekünk az apgar:6/8 lett:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!