Akinek meconiumos volt a magzatvize, lett vmi baja a babájának? Milyen idős, mit tud? Minden érdekel!
A fiam méhen belül fertőzést kapott és be is kakilt, ezért sürgősségi császárral született.
Sárga volt, 5 napig vénásan kapott antibiotikumot, leoltották a tüdejét, de szerencsére nem kapott súlyos fertőzést.
Sokat fogyott, mérni kellett a szopásokat, később pótlást is kapott, de végül 11 hónapig evett anyatejet is.
Most 20 hónapos, egy igazi vasgyúró, 87 cm, 14 kg, 16 foga van és 23-as lába.
Szerencsére teljesen egészséges, bár 5 légúti fertőzésen vagyunk túl, úgy tünik ő ezekere hajlamosabb az átlagnál.
Nekem burokrepesztésnél még minden rendben volt, majd a vajúdás alatt valamikor belekakilt kisfiam a magzatvízbe, onnantól jobban figyeltek, folyamatosan mellettem volt a szülésznő. Sajnos nem tágultam, így 30 órás vajúdás után megcsászároztak. Szerencsére kisfiamnak semmi baja nem lett, úgy látszik, nem nyelt a magzatvízből. Most 22,5 hónapos, 14 kg, 90 cm körül van, nagyon okos, szépen beszél, és mindent csinál, amit ilyen idősen kell. Én is teszek róla képet:
14:38 ne haragudj, de neked pszichológus kéne... Azért annyira nincs lemaradva, és miért hasonlítgatod más gyerekekhez? és aki 17 hónaposan kezd el járni? Akkor mi van? Nem örülsz minden hónapnak, nem várod a szülinapját, úristen........ Örülj, hogy nincs semmi baja.
Ha pedig az orvos is azt mondja, hogy van, akkor fejlesszétek, szakemberrel persze.
Ilyen anyát, aki nem boldog az egészséges gyerekétől... huhh...
bocs, látom a Dévény-tornát....
És bocs, de tényleg olyan rossz volt olvasni...
Sok sikert Nektek, és örülj a kislányodnak (bár a kép sajna nem jelent meg)
2 nappal a kiírt időpont előtt befektettek, mert végig faros volt a fiam. Péntek reggel 8kor elment a nyákdugó (kiírt napon). Beküldtek a szülőszobára. CTG rajtam. 3szor elküldtek UH-ra. 11kor feltáró vizsgálat, elkezdtem darabosan vérezni. Du. 6ig 2szer lett tahicard a fiam (lement a szívverése 80ra, majd hirtelen fel 200ra). Infúziót kötöttek be. Fájások voltak, de a CTG nem mutatott semmit. 6kor megvizsgált az éjszakás doki (már vissza akartak küldeni a kórterembe, hogy ebből nem lesz szülés). A fiam lábtartásos lett. Egyre erősödtek a fájások, a gép még mindig alig mutatott valamit. Nagy a fájdalomküszöböm, de én éreztem rendesen azokat a fájásokat. Mivel faros-lábtartásos volt a fiam, 7kor hívták a műtőt. Előkészítettek, felvittek. Mikor felnyitottak, akkor mondta a doki, hogy: Ja, hát ezért volt ez a galiba, mert bekakilt a fiam a vízbe.
9/10es Apgarral született. Kis oxigént kapott. Nem lett semmi egyéb baja, nem kapott antibiotikumot, én sem. 2. nap már szoptattam.
Mindent időben csinált (az elején a mozgásokat még hamarabb is, mint kellett volna). Még nem nagyon beszél, mindent megért, és megérteti magát és már 2 hónapja szobatiszta. 22 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!