Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt akinek sok a magzatvize?

Van itt akinek sok a magzatvize?

Figyelt kérdés
Mitől van? Okoz valami gondot? Kinek mit mondott a dokija?
2011. júl. 13. 14:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem anno 3 éve kissé sok volt a magzatvize. Hány hetes vagy? Több uh-n megállapították ezt vagy csak egyszer mondták? Legtöbbször nem derül ki az ok, de érdemes azért utánajárni. Nekem quartett tesztet (vérvétel, magánúton lehet és kb. 30 ezer forint)végeztek, ami 4 betegségre szűr kb. 90%-os pontossággal. Nekem anno amnio-t akartak csinálni, de az én dokim azt mondta, hogy ha ennek a tesztnek negatív lesz az eredménye, akkor nem indokolt az amnio. Egészséges 3 éves kislányom van, semmi gondot nem okozott a több magzatvíz az idegességen kívül. :)
2011. júl. 13. 14:29
 2/11 anonim ***** válasza:

Nekem is "az átlagosnál több" volt, a második lányommal. Az orvosom azt mondta, ez nem jelent semmit, és a baba szempontjából nem is jelentett.

Annyi volt, hogy a végére iszonyatosan feszült a hasam (akkor is, amikor nem keményedett), és az utolsó 3 hét kemény volt. (Inkontinenciát is okozott). 38-on szültem természetes úton, hamarosan két éves lesz s törpikém, egészséges gyerkőc.

Úgy tudom, a kevés magzatvíz okozhat gondot, olyankor gyakori megfigyelés alatt áll a baba-mama.

2011. júl. 13. 14:33
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia.Nekem terhesegi cukrom volt.Nem sok hanem rengeteg magzatvizzel aminek az lett az eredmenye hogy inditottak a szulest a 38. heten.Nem Magyarorszag.Azt mondtak anno hogy elsodorhatja a koldokzsinort mikor elfolyik(ez meg is tortent beszorult a feje es a szulocsatorna koze igy csaszar lett a vege) vagy hamarabb reped a magzatburok.

Nem akarlak megijeszteni ne erts felre csak leirtam velem mi tortent.Nem hiszem hogy barmi baj lenne ha semmi egeszsegugyi problema nincs a hatterbe,egyszeruen csak kicsit tobb a viz.

De nekem tenyleg nagyon sok vizem volt azt hittuk el se akar allni mikor burkot repesztettek.

Ne aggodj beszelj a dokiddal deritsetek ki mitol,bar ha sokkal tobb lenne tuti elkuldott volna egyeb vizsgalatokra.Nyugi.Boldog babavarast.

2011. júl. 13. 14:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. 25 hetes vagyok. Eddig minden rendben volt,minden eredmény jó volt. Most a 24hetes UH- mondta a doki, hogy több a magzatvíz kicsit, elküldött cukorterhelésre is. Most jött meg az eredmény a cukrommal sincs gond. Írjatok még nyugodtan érdekel kinek mért volt több és mi lett vele és a babával. Köszi az eddigi megnyugtató válaszokat.
2011. júl. 13. 17:02
 5/11 anonim ***** válasza:
Én a 20. héten voltam amniocentézisen. A 26 héten kissé több volt a víz amit a vizsgálat miatt indokoltnak tartottak. 29 hetesen kifejezeten sok volt. Nemtudják miért a genetika negatív a cukorterhelés jó. Hétfőn leszek 31 hetes és kontrol uh. Ha sok azt mondták készüljek úgy, hogy lehet be kell feküdni. Álítólag könnyebben reped a burok ha túl feszül és ilyenkor a baba is hirtelen nő sokat. Én is parázok, de lehet, hogy jobb lenne befeküdni csak nyugodtabb az ember ha naponta figyelnek rá, hogy ne legyen baj.
2011. júl. 13. 18:18
 6/11 A kérdező kommentje:
Szia kedves utolsó! Na mi volt a kontrol UH-n?
2011. júl. 19. 09:14
 7/11 krisztivan ***** válasza:
Nekem sok volt a víz.Nem kicsit.Állandó keményedések kb.a 20 héttől.Napi 3*2 magnéziumot szedtem.Amikor megmozdultam bekeményedet.Szó szerint értsd.Néztek cukrot,néztek magzati szívműködést minden rendben volt.A kiírt után 10 nappal inditották mert nem akart kijönni a fiam.Született egy 4430gr és 61cm babám,természetes úton aki már 10 hós és semmi probléma.
2011. júl. 19. 09:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia. 30+6 hetes kismama vagyok. Nálam kb. 3 hete állapították meg, hogy enyhén bővebb a magzatvíz. Én mondjuk cukros vagyok, de elküldtek TORCH vizsgálatra is, hogy nem-e fertőzés okozza. Azóta voltunk genetikai 4D-n, ahol mindent rendben találtak a babával és még 2 orvos véleményét kikértük mindkettő szerint minimálisan magasabb és a magzatvíz mérése elég szubjektív. Múlt hét pénteken kontrollon újra nézték akkor már átlagosat mondtak.
2011. júl. 19. 10:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem a 32. héten állapították meg, hogy az átlagosnál több a magzatvízem. Elküldtek mindenféle vizsgálatra (még a SOTE-n is jártam), minden leletem negatív lett. 36. héttől minden héten mentem CTG-re, UH-ra, flowmetriára meg vizsgálatra, soha semmi probléma nem volt. 41. héten indított szüléssel (burokrepesztéssel) szültem. Most 5 hónapos a kisfiam, semmi baja nincs, ezzel is csak idegesítik a kismamákat.
2011. júl. 19. 11:32
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia! Az is lehet, hogy amikor vizsgálták, akkor éppen ürített a kismanód, és ilyenkor természetes, hogy valamennyivel több a magzatvíz.

Nekem a 37. és 38. hét között lett nagyon sok a magzatvizem. A betöltött 38. héten megcsászároztak, mert az UH-on szívsövény-megvastagodást találtak a babámnál. Később kiderült, hogy szerencsére semmi baja a kicsikémnek, aki okt.ben lesz 2 éves. 4 hónapos korában voltunk szívuh-on, de járulékos ínhúron kívül (ami nem okoz semmiféle problémát) semmit nem találtak.

Anno a ctg és az uh után már nem engedtek haza, mert veszélyesnek találták volna, ha magától indul be a szülés, mert előresodorhatja a köldökzsinórt.

2011. júl. 19. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!