Akinek meconiumos volt a magzatvize, lett vmi baja a babájának? Milyen idős, mit tud? Minden érdekel!
83 %-os, 14: 38-as vagyok.Megpróbálom még egyszer a képet felrakni:
A kiírt idő előtt 4 nappal itthon kezdett elfolyni a magzatvíz, mire beértünk 2 perces fájásaim lettek, de sajnos nem tágultam. Mikor megnéztek már a magzatvíz meconiumos volt. Meg is ijedtem (ápolónő vagyok...), azt mondták, ha nem tágulok császár lesz. Vártak vagy 4,5 órát, de semmi, majd megcsászároztak. 9-10 apgar-ral született a lányom 3240 gr, 50 cm :-)
Teljesen egészséges!
Már nagyon korán emelgette a fejét, aztán gyorsan át is fordult :-)
Korán megült szépen egyedül (4 hósan), mindkét kezét jól használja.
6 hónaposan próbálkozott a kúszással, amit a 9. hónapra sikerült tökéletesítenie.
Valamivel 9 hó elött feltérdelt és kutyázik, 1 hete próbálkozik a mászással.
Néhány nap múlva lesz 10 hónapos :-) és most jön az alsó két fogunk!!
Nagy a boldogság! :-))))
40+1 héten beszűkült CTG miatt sürgösséggel császároztak. A kisfiam sötét lilán látta meg a napvilágot, miután leszívták a meconiumot, lélegeztetni kellett, a kiskönyvében az áll újraéleszteni kellett. Ez azért rémísztő. Az apgarja 4/9-es lett. Születése után rögtön a PIC-re került ahol még két napig kapott oxigént és 5 napig antibiotikumot. Szerencsére fertőzést nem kapott. Még a kórházban kérdeztem, milyen következményei lehetnek az oxigénhiánynak, azt mondták semmi, ne aggódjak. :( Ahhoz képest 4 hónapos kora óta Dévény tornára járunk, le vannak tapadva az izmai. Még szopizni sem tudott rendesen. :(
Lassan 10 hónapos már mászik, egyedül ül, feláll és a bútorokba kapaszkodva lépeget is párat. Pápázik, puszit dob, megölel, megmutatja hogy repül a repülő. :) Nagyon vidám, mosolygós, barátságos baba.
Két dolog bánt a történetünkben: 1, az orvosomnak szinte könyörögni kellett, hogy császározzon meg, ha látja hogy baj van. Már így is újraélesztették a fiamat, mi lett volna, ha másnapig vár??
2, ha mondják, hogy lehetnek izomproblémáink, akkor előbb megmutatom szakembernek és akkor talán még mindig sopizik. Teljesen magamtól kellett mindennek utánajárnom, mert körülöttem mindenki csak azt hajtogatta (orvos, védőnő is), lusta baba, van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!