Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Született valakinek nagyon...

Született valakinek nagyon mekoniumos magzatvízzel a babája?

Figyelt kérdés

A középső lányommal nem indult be a szülés,a 42-ik hét végén indították meg.Amikor burkot repesztett az orvos,annyira mekoniumos volt a víz,hogy olyan volt mint a spenót.Meg is kellett vele császározni,mert rosszul volt.

A kicsivel is hasonlóan történt,vele 41 hetesen indítottak,de még mindig vártak volna ha én nem aggódok nagyon.Neki is nagyon mekoniumos volt már akkor a vize.Mindkettővel hetekkel előtte több alaklommal azt hittem megindult a szülés,mert órákig elég jó fájásaim voltak,aztán mindig leálltak.(Tudom milyenek,mert már szültem előtte,de az elsővel szerencsére semmi gond nem volt,sima szülés volt.)Szóval a kisebb bamámmal is hasonló volt mint a középsővel.Az orvos szeirint az erős fájások hatására kakiltak a vízbe,mert nem bírták.Volt,hogy egy nap 3x mentem be NST-re,mert tachikard volt a baba,ennek ellenére mégsem csináltak semmit pedig fogadott orvosom volt mindegyikkel.És 2-3 hónapos kuruk óta mindkettőnek evési problémái vannak,a nagyobbiknak szinte születése óta,de az elején nem volt annyira vészes.Nem tudnak normálisan nyelni,és az egyik refluxos is.A kicsi alig iszik,csak nagy unszolásra hajlandó,a nagyobbik sem akart kicsi korában.A nagy már beszél,és ha pl babát lát víz alatt úszni teljesen kétségbe van esve,hogy megfullad.Kíváncsi lennék,hogy vajon a pocakban eltöltött utolsó időszak van-e ilyen hatással rájuk?Szerintetek,más is van ilyen helyzetben?

2009. nov. 7. 13:05
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Nálunk majdnem félévesen diagnosztizálták a refluxot,kb:5 hósan kezdett el hányni,és egyre roszabb lett.a nagyobbnál nem vizsgálták,de Ő nem is tudom mitől nőtt meg annyira nem evett mikor kicsi volt,voltak napok amikor a napi ennivaló 1-2dl volt összesen.És inni is alig akart,mondjuk nem is nőtt szinte 1 éves koráig,voltunk többször kórházba is ezzel,de semmit nem tudtak kezdeni vele.Ennek ellenére nem volt beteges.Majdnem 2 éves volt amikor jobban kezdett enni,akkor talán 10kg volt.A kicsi azért többet evett,de Ő meg sokat hányt.Forgolódni hamar kezdett mindkettő,a nagyobb 3,5 hósan hasról hátra,majd 1-2 hét és vissza is.A kicsi fordítva csinálta,nem volt egészen 3 hós amikor hátról hasra fordult,és kb egy hónap múlva ment csak visszafelé.Egyedül a járás ami nehezen indult mindkettőnél,de a kicsinél nagyon későn.Habár belefér a doki által normálnak tartott itőbe ez is még.Az uh nem mutatott nálunk sem eltérést,a refluxot ph méréssel igazolták.Most kellene megismételni,de nem engedem,mert feleslegesnek tartom.Nem múlt még el neki,és már biztosan nem viselné olyan nyugodtan azt,hogy 24 óráig lent van a cső mint fél évesen.Tuti kihúzná,nem is csináltatjuk meg.Az ivással az agyamra megy a drágám,alig bírok pár dl-t beleönteni egy nap.Nem pazarolja a pelenkát az tuti.Néha olyan ammónia szagú a pisi,hogy megijedek,félek a vesélyének nehogy baja legyen miatta.Azt Ők sem szeretik,ha a hajukat mosom,habár megértik,hogy le kell zuhanyoznom,de közben folyamatosan nyugtatnom kell főleg a kicsit, a nagy már jobban érti,hogy nem kell félnie.A bújás az születésük óta mindkettő nagyon az,úgy alszanak,hogy betakarják a fejecséjüket,és Ők is bújnak mindenhová ahová csak lehet.A takaró a mániájuk egyébként,el sem aludnának nélküle bármilyen meleg legyen akkor sem,ha álmosak már keresik is.Hát szerintem az enyémeknek az utolsó idő születés előtt nem lehetett valami jó a pocakban,ki tudja mióta voltak a mekoniumos vízben.A doki szerint a mennyiségéből ítélve már régóta olyan lehetett,a súlyuk is ment vissza.A túlhordás minden jelét fel lehetett fedezni rajtuk azt mondták.
2009. nov. 9. 14:21
 12/26 anonim ***** válasza:
Szia! Az én lányom is refluxos, pedig semmi baja nem volt a vizemnek.
2009. nov. 10. 15:47
 13/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyszer olvastam,hogy a katonák a harctéren halálfélelmükben szó szerint összekakilják magukat. Kicsit durva a hasonlat,de: első gyermekemet pont 40.hétre szültem. A doki úgy megvizsgált,hogy lehetőleg beinduljon a szülés,kb. 1órára a vizsgálat után zúdult ki belőlem a meconiumos -nagyon sötét víz. A köldökzsinór rá volt tekeredve a nyakára,ami szépen visszarántotta amikor kifolyt a víz...Megszültem,fertőzést kapott,infuzió,antibiotikum... Kb. 4hónapos kora óta nem alszik,és most 5 éves. Még mindig minden éjjel felordít álmában! Hiperaktív.

2. kislányommal minden simán ment a szülés alatt,vele nincs is semmi gond. A 3. most 9hónapos, iszonyú kakis vízben élt szerintem már vagy 2 hete. Nekem is többször volt olyan,mintha megindult volna a szülés,de abbamaradt. Végül a 41.héten bújt ki. Refluxos,teljesen étvágytalan,szinte úgy erőszakoltam bele a melleimet amíg szopott,most meg az ételt próbálom belévarázsolni,nap mint nap. 3700tel született,és most 6és fél kg!!!

Tudtam,hogy van összefüggés a kakis víz és a félelmük között,dehogy a refluxszal is összefügg,ezt most olvastam először. Érdekes. Mindig tanul az ember :)

2009. nov. 10. 16:20
 14/26 anonim ***** válasza:

16:20 as vagyok.

Azt kihagytam,hogy a nagyobbik utálja ha víz éri az arcát. Most már élvezi a fürdést,Balaton,tenger,uszoda,de kb. 3 éves koráig ordított,ha meglátott nagyobb felületü vizet. A kicsi fél nagyon,ha víz éri a fülét is pl. Uszodában,Balatonon meg még nem volt :)

2009. nov. 10. 16:25
 15/26 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Az én vizem is mekoniumos volt, császárral született meg a babám. Most 3 hós. Fürödni szeret,viszont az enyémnek sincs étvágya sokszor. Úgy kell megtalálnom a helyet, ahol eszik, és nem másfele nézelődik, cicizni viszont imád (csak kevés a tejem). Anyukám szerint pont ilyen rossz evő voltam én is, minden érdekli evés közben, csak a kaja nem. Játszik állandóan.:) Egyáltalán nem bukik, nem hány.
2009. nov. 10. 16:46
 16/26 A kérdező kommentje:
Hát egyre érdekesebbnek találom,már szinte biztos vagyok benne,hogy ez lehet az ok.Ki tudja mióta voltak akakis vízben,nagyon rosszul érezhették magukat benne.Én is úgy varázsolom bele az ételt,de Ő legalább megeszi valahogy, a középső szinte nem is evett,szörnyű sokat idegeskedtem vele,most 4 éves,most sem jó evő,de sokat változott.At arcukat Ők sem szeretik ha víz éri.16,46 az én kucsim is csak étvágytalan volt mikor kicsi volt,nem szeretett úgy enni mint a legnagyobb akinél semmi gond nem volt.Inkább csak eszegetett,és 5 hós kora körül kezdett el hányni.A szomszédomé is refluxos,ő 36hétre született,vese görcstől indult meg,tehát náluk is gond volt.Az enyém a középső még a kerti medencébe is félt a nyáron,ott kellett vele lenni csak úgy élvezte,pedig egyébként szereti a vizet.
2009. nov. 10. 17:10
 17/26 A kérdező kommentje:

16,20

A te babáid isznak rendesen?Mert én sokszor kanállal itatom,annyira nem akarja elfogadni a folyadékot.Most 17 hós már kicsit jobb,de sokat szenvedtünk emiatt is.A nagyobb sem akart kiskorában inni.Amelyikkel semmi gond nemj volt a terhesség alatt és a szülés közben sem,vele semmi ilyesmi gondom nem volt,imádott enni inni.

2009. nov. 10. 17:12
 18/26 anonim ***** válasza:
Nekem is mekoniumos volt a magzatvizem. Itthon elkezdett szivárogni a magzatvíz és nagyon csúnya zöld színe volt. Nem tágultam,nem voltak fájásaim.Jah és túlhordtam 1 héttel.8 hónapos a víztől nagyon fél,az étvágya átlagos.
2009. nov. 10. 17:31
 19/26 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Elgondolkodtam..Nekem is mekoniumos volt a vizem én pont azon a napon szültem amikorra ki voltam írva. Úgy repesztették a burkot, nehezen tágultam és a köldökzsinór is a nyakára volt tekeredve. Végül simán meglett 3650 g és 58cm. Már a kórházban nagyon jó étvágya volt a fiamnak és azóta is, a vizet a kezdetektől imádja, (most szeretnénk babaúszásra vinni) 4 hónapos. Lehetséges, hogy nálunk is jelentkezhetnek az általatok leírt tünetek (pl.reflux, félelem a víztől..bár kb. másfél hete nagyon nehezen alszik el.
2009. nov. 10. 18:10
 20/26 anonim ***** válasza:
Nekem is meconiumos volt a víz és császárral szültem. 9 hónapos a babám és ha nem erőszakoskodnék akkor 2x-3x enne 1 nap 100g-kat. Eleinte jól evett, sőt még sokat is, és sokat bukott emiatt 2-3hetesen 120ml-ket evett. Most örülök, ha ennyit megeszik. 5,5 hós korától tápis de kb.3 hónapos korától kezdődtek az evés gondok. 3160-al született és most 7300g. Remélem lesz ez jobb is. Mi is küzdünk az evéssel, van amikor sírva etetem. :(
2009. nov. 10. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!