Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi penzt kell adni a...

Mennyi penzt kell adni a dokinak szuleskor?

Figyelt kérdés

Mennyi az atlagos "tarifa" egy szulesz orvosnak?

Kell adni a "tobbieknek" is akik ott vannak (asszisztens, noverke, stb..)?

Gyermeket varunk, es nem akarom, hogy a parom a korhazba jarjon be a dokihoz, hanem inkabb a magan rendelojebe, mert talan ott korrektebbek a feltetelek. Ertem ez alatt, hogy ott hivatalosan fizetni kell, igy nem kell sumakolni, halapenzezni, stb... Jol gondolom? A szulesnel ugyis kell adni valamennyit. De mennyit?

2011. ápr. 27. 14:28
 1/10 anonim ***** válasza:

Én 30 ezret fogok adni neki, nekem a terhesgondozás alatt nem kért semmit, ennél többet nem tudok. Ha nem tud bejönni a szülésre és az ügyeletesnél szülök ,akkor semmit nem fogok adni. Igazából nagyon nem érdekelnek ezek a pénzéhes orvosok, nekem fontosabb,hogy a picinek megvegyek mindent.

És ha választanom kell nem fogom az orvost tömni pénzzel.

Tegye a dolgát, amire felesküdött anno.

Én ezt így gondolom!

33km

2011. ápr. 27. 14:39
 2/10 anonim ***** válasza:
Hol laktok?Nem mindegy,hogy a főváros,vagy valamelyik vidéki város.A dokit felfogadjátok?Mert ha igen,mindenképpen kell adni a szülésért.Én bp.-i vagyok,a doki fogadott volt,és Ő 70000 ft-ot kért(én inkább megkérdeztem,nehogy a szülésnél érjen meglepetés).A szülésznőt szintén felfogadtuk,az Ő tarifája 30000 ft volt(ebben a kórházban ez a szül.nők tarifája).Különben azt mondják,általában a magánrendelés 10x-e a fogadott doki tarifája.Na,én ezért kérdeztem meg,mert az én dokim magán rendelése 14000 ft/alkalom.Ennek a 10x-e 140 ezer.Azt nem fizettem volna ki,mert irreálisnak tartom!
2011. ápr. 27. 14:39
 3/10 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

Nem rég feltettem ezt a kérdést én is. És itt a GYk-n is sok hasonló kérdést fogsz találni.

Nagyok az ellentmondások.

Olvastam már olyat is, hogy magánrendelési vizítdíj × 10

De orvostól függ.

Mi pl. maximálisan megvagyunk elégedve a dokival, de őszintén megmondom, hogy 30-40nél többre nem gondoltam és nem is akarok. Jöv7en megyünk be a korházba hozzá vizsgálatra és akkor fogok rákérdezni viccesen, hogy 'Ugye ott lesz a szülésnél? És ha igen, akkor mégis mennyire gondolt?'

Én azért merem ezt megkérdezni, mert sok ismerőstől hallottam, hogy nem a pénzre megy.

Gondolom én korházban fogtok azért szülni, ahol ő (is) dolgozik, hiába jártok magánrendelésre. Ilyen esetben jönn majd a szülésznő, akit felfogadhattok. De neki alapjáraton is ott kell lennie. Ha felfogadod, bizony tartja a markát és adnod kell neki is pénzt, de ha nem fogadod őt is fel, akkor nem kötelező zsebébe csúsztatni pénzt. Nővérkék, takarítók, büfés néni, park gondozó, etc... felejtős .. :]]

2011. ápr. 27. 14:41
 4/10 anonim ***** válasza:

Az orvost kell megkérdezni,hogy mennyit kér vizsgálatkor és szüléskor.Amikor először mentek hozzá,akkor megbeszélitek vele.Az ár pedig orvosfüggő.

Nálunk 5 évvel ezelőtt 5000 volt vizsgálatonként,szülés pedig 50000.

2011. ápr. 27. 14:43
 5/10 anonim ***** válasza:

Az én dokimnál a gondozás 10 000 Ft/alkalom.

A szüléshez felfogadtuk, nem mondott összeget, azt mondta, annyit adjunk, amennyire hálásak vagyunk. Nyilván, másképp hálás egy jól menő vállalkozó és másképp egy bolti eladó.

Mi 50 000 Ft-ot adtunk, nagyon nagyon meg voltunk vele elégedve, mert szuperül végezte a dolgát, mind a terhesgondozáson, mind a szülésnél.

2011. ápr. 27. 14:48
 6/10 A kérdező kommentje:

Hat egyelore fogalmam sincs, hogy felfogadjuk-e, vagy mi van. Most keresunk orvost, elvileg vannak "jeloltek".

Ha felfogadom a dokit meg a szulesznot, akkor meg kell nekik mondani, hogy "Akkor en most felfogadlak?" :)

Mar bocs, a hulye kerdesert.

Bp-n lakunk, es mint irtam szeretnem ha a parom a dokihoz jarna magan rendelesre, szoval azert eleve fogunk fizetni. Szerintem nem leszek szegyellos, siman rakerdezek az tarifara, mert nem szeretem a sumaksagot. :) Viszont ha nem lesz ott akkor nem csak, hogy penzt nem kap, de par keresetlen szot is (legalabb). :)

A masik nagy problemam, hogy kulfoldon dolgozom, es szeretnem a baba erkeezeset beidoziteni amennyire lehet, hogy otthon lehessek. Szerintetek erre van esely? Nem tudom, hogy a ceg mennyire lesz rugalmas ebben, hogy esetleg tobb idore mehessek haza mint a szokasos 2 het, es meg azt az idopotot is ki kell harcolnom.

2011. ápr. 27. 14:51
 7/10 anonim ***** válasza:
A tarifát kérdezd meg, az a legtisztább. Én megmondtam a dokimnak anno, hogy szeretném, ha ott lenne a szülésnél és hogy mennyi az annyi, szülésznővel is mindenképpen egyeztetni kell, ha választasz. Érdemes megkérdezni a dokit kit ajánl, vannak összeszokott párosok, akik szeretnek együtt dolgozni és fél szavakból megértik egymást. Az időzített szülés egy más tészta, ha természetes módon szeretnétek szülni, akkor beszéld meg a pocaklakóval! :)))
2011. ápr. 27. 16:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Most februárban szültem, imádom a dokimat- nála úgy van, hogy a terhesség alatt 10 db magánrendelésre kell menni, az db.ja 20000,-, DE a szülésért 1 ft-ot nem fogad el. Szerintem ez igy a legkorrektebb. Egyébként a terhesgondozásban minden benne van (ultrahangok, down-szűrés, afp). Ha érdekel, elmondom bővebben!
2011. ápr. 29. 10:25
 9/10 A kérdező kommentje:

10:25

Köszi.

A végeredmény nálad is ugyanaz mondjuk mint aki ad 10-et alkalmanként, és 50-et a szülésnél, meg a szülésznőnek is valamennyit.

Szóval olyan 150-200 ezer körül számolhatok a vizsgálatokat és szülést egybevetve.

Azt hiszem ha nagy lesz a gyerek orvosnak fogom továbbtaníttatni, főleg nőgyógyásznak. :)

2011. ápr. 29. 18:03
 10/10 anonim ***** válasza:

Az tuti!!

Én is pont erre gondoltam, hogy nőgyógyászt nevelek belőle ;-)

Sok szerencsét!!

2011. ápr. 30. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!