Masnak is kerult szuleskor babakaki a magzatvizbe?
Nekem azért indították meg a szülést, mert már meconiumos volt a magzatvizem (40 hét 3 napra). De szerencsére semmi gond nem volt miatta, egészséges babám született.
Egyes esetekben okozhat szövődményeket is, ha a baba belélegzi a meconiumos magzatvizet, itt találtam róla leírást:
Lányomnál enyhe hipotóniát okozott az oxigénhiány, ami miatt belekakilt a vízbe valószínűleg.
De kinőtte kb. 3 hónapos korára, szerencsére nem kellett kezelésekre sem vinni őt. Más baja nem lett, makk egészséges kicsi lány. Én is túlhordtam amúgy, és nekem is indították a szülést a zavaros magzatvíz miatt.
Én nem hordtam túl, 5 nappal a kiírt előtt szültem, szintén meconiumos vízzel. Ha nem nagyon olyan, és már közel a szülés vége, akkor megszülethetnek simán a babák, csak sürgős esetben császároznak miatta.
Mondták, h tüdőgyulladást kaphatnak tőle, de az még a kórházban jelentkezik 1-2 napon belül, és antibiotikummal kezelik. Hogy lenyeli, a z nem baj, az én kislányom még napokig meconiumos magzatvizet hányt.Azt mondták ez nem baj. Semmi baja, 6 hónapos.
Nekem magától folyt el a magzatvíz a kórházban, mert magas vérnyomással és mert betöltöttem a terminust befektettek. Az nap amikor be kellett feküdnöm próbálta a dokim megnézni a magzatvizet, de a méhszáj annyira szárt volt, hogy nem sikerült neki.
Másnap hajnal 1/2 4-kor folyt el a magzatvíz ami már mekóniumos volt. Sajnos a fájásaim leálltak úgy délelőtt 11 körül, az oxitocinra pedig esett a lányom szívhangja, így délután 2 után császároztak. :(
A vajúdás közben kétszer kaptam antibiotikum injekciót, hogy a baba is megkapja a mekóniumos víz miatt.
Szerencsére semmi gondot nem okozott nála, sőt a szülésznőm azt mondta, hogy nem volt annyira mekóniumos a víz mint hitték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!