Mit vigyek be magammal a korhazba szuleskor? Mit vigyek be a picuromnak?
"TAJ kártya!!!!!!!!!!!!!
Orvosi papírok (minden ami a terhességgel kapcsolatos), igazolványok,
Papucsok: gumi papucs a zuhanyzóba és egy rendes papucs (ne divatozz, a legfontosabb, hogy stabilan tudj benne menni) a többi közlekedéshez.
Törülköző
Zokni, ha fázna a lábad.
Egy nagy palack ásványvíz, esetleg pohár.
Köntös, ha fáznál.
Szőlőcukor, csoki, keksz
Élelmiszer apának
Fényképezőgép, esetleg telefon
Később:
Hálóing, ami elöl gombolós, mell alatt behúzós, 3db
Textilpelenka vagy szoptatós betét a melből elcsöppenő tej felfogására.
Esetleg szoptatós melltartó - bár bent jobb ha nem hordasz melltartót, a tejtermelődés miatt
Intimbetét, (super XXL)vatta!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bugyi - BÁR NEKEM NEM ENGEDTÉK FELVENNI
Zoknik
Sok sok palack ásványvíz (sokat kell innod majd),100% ivólé
Evőeszköz, bögre, szalvéta
Körömlakk, krém, újság, könyv, horgolás.....barátok címlistája, toll
Babának: érdemes vinni néhány kispelenkát (mert általában a 2 méretet adják a kórházban), néhány bodyt, tipegőt, textil pelenkát - De ezeket ráér majd behozni a család, meglátod, hogy szükség van e rá.
Telefontöltő, telefon
Fogkrém, fogkefe, alapvető tisztálkodási eszközök, törülközőkéztörlő, tusfürdő, fésű…
Popsitörlő neked és a babának is jó
Ha van mellszívód sterilizáld ki előre és ha szükség van rá, majd beviszik neked (ha nincs, nehogy vegyél, lehet nem is lesz rá szükséged)
Szatyor a szennyesnek
Hazamenetelhez ruha neked és a babának és hordozó
Pénz, de kevés
Ékszer nem kell
+1: az anyakönyvezéshez szükség lesz:
személyi igazolvány+lakcímkártya (apáé fénymásolva is jó)
1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat (ezt annál az önkormányzatnál tudjátok kikérni ahol a házasságkötés volt, de ha a szülés és a házasságkötés egy városban történt, akkor el szokták fogadni a régit is) vagy friss apasági nyilatkozat"
Már szépen leírták páran.
A másodikat kérdezem, hogy a körömlakkos sort ugye csak poénnak szánta? Semmi ilyesmire nem lesz idő! Persze én babás szobában voltam, csak azzal van tapasztalatom. Ha a másikba kerülök tuti alszok négy napig, max újság.
A körömlakkos vagyok.
Azt mi a vadkempingezésre is visszük :) - hogy jó legyen a hangulat :) bogrács, kisásó, aceton.
Barátnőmnek mondom: valami könnyű olvasmányt vigyen. Erre bevitte a Platon összeset :) - azt mondja őt az szórakoztatja :)
Nekem rengeteg üres időm volt.De nem az időtöltés, hanem arra gondoltam, hogy azt vidd be, ami az egyéni komfortérzetedhez még elengedhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!