Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit kell csomagolni a korhazba...

Mit kell csomagolni a korhazba szuleskor?

Figyelt kérdés
2011. júl. 11. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:

általában a védőnő ad egy teljes listát, de kb. ezeket:

neked: papucs (tusoláshoz is!), fehérnemű, betétek, szopis melltartó, hálóingek (váltásnak is!), tisztálkodó szerek, evőeszközök, innivaló (vajúdáskor szabad), wc papír, törölközők (váltásnak is), valami könnyű cucc amiben vajúdáskor leszel, papírzsepi

babának: 1 csomag újszülött pelus, popsitörlő, kisruha a hazahozatalhoz (általában köldökápoláshoz adnak alkoholt és popsikenőcs is van)

más hirtelen nem jut eszembe, de biztos mások kiegészítenek, ha kell

2011. júl. 11. 18:00
 2/5 anonim ***** válasza:

fehérnemű egy jó pár, törölköző (legalább 2), sampon, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, pohár, fésű, wc papír, papírzsepi, papucs + egy a zuhanyzáshoz, hálóing (legalább 2) köntös, betét (jó nedvszívó képességű), evőeszköz

Iratok, orvosi papírok, kiskönyv, apasági. Aprópénz.

Esetleg kényelmes ruha, ha nem akarsz hálóingben sétálni.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe.

2011. júl. 11. 18:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Evőeszköz, mobiltelefon, töltő.
2011. júl. 11. 18:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

én kettébontottam a csomagot, csinaltam egy "szülőcsomagot", és egy "vajúdócsomagot", nagyon hasznos lett volna, ha nem azzal kezdem a korhazban, hogy belehanyok a vajudocsomagba :D

2011. júl. 11. 18:36
 5/5 anonim ***** válasza:

• Terheskönyv + Orvosi papírok, leletek

• Személyes iratok, igazolványok, házassági anyakönyvi kivonat (apasági nyilatkozat, ha nem vagytok házasok)

• 3 db hálóing elől gombos

• papucs (kórházba esetleg kettő is – egy a zuhanyzáshoz, egy a sétáláshoz)

• 1 db köntös

• TENA vastag betét (én extra méretet használtam, nagyon véreztem, van, akinek elég a normál méret vagy még kisebb is, de azért jó, ha van pár nagy méret az embernél!)

• mellszívó

• 3 db szoptatós melltartó (nekem megnőtt a mellméret szülés után, így nagyobb méretet kell nagy valószínűséggel venni belőle, de amúgy elég rugalmasak a szoptatós melltartók, én többféle méretet is vettem, de tulajdonképpen mind jó rám)

• melltartóbetét (szerintem a legjobb a Baby Bruin márkájú, de jó a DM-es is)

• szoptatóspárna (már terhesség alatt is jó alváshoz, illetve később a szoptatáskor is)

• szüléshez ásványvíz és szőlőcukor (ezt nem minden kórházban engedik bevinni szüléshez)

• fényképezőgép

• 2 csomag eldobható bugyi

• 2 db törölköző

• a kórházban sok-sok ásványvíz legyen nálad, sokat kell inni, és sok lesz a tejcsi

• rágcsálnivaló, keksz (kórházi koszt …pffff…)

• fürdőszivacs (könnyebb ezzel fürdeni, mert így nem érsz hozzá a fájó, kritikus részekhez….)

• fogkefe, fogkrém, tusfürdő (illatmentes, hogy ne zavarja a babát – esetleg intim mosakodó gél)

• hajgumi, fésű

• esetleg mellbimbóápoló krém (ha érzékennyé válik a bimbó)

• bimbóvédő (csak ha baj van a szopizással)

• intim törlőkendő

• papír zsebkendő, WC papír, Domestos törlőkendő

• evőeszköz, szalvéta, pohár vagy bögre, esetleg műanyag tányér

• esetleg toll, papír – ha kihagy az agyad, inkább jegyzetelj 

• babának eldobható pelus, popsitörlő, popsikrém, esetleg textilpelus is

• hazajövetelkor ruha a babának és a mamának (ezeket érdemes előre elkészíteni egy csomagban, hogy apa tudja, mit kell behoznia majd a kórházba)

• takaró a babának (szintén hazajövetelkor)

• hajgumi, aprópénz, mobil+töltő

2011. júl. 11. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!