Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babámnál már tuti kimaradt a...

Babámnál már tuti kimaradt a mászás? Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Ikerbaba, 11 hónapos. 7 hónapos kora óta kezdett kúszni,persze mára tökéletesre fejlesztette:) 1 hónapja áll, kapaszkodva lépeget,bár még nem magabiztosan. Kutyázott is,még most is csinálja, simán térdenáll stb., de ha közlekedésről van szó,akkor kúszik.

Tudom,hogy a mászásnak lenne a legnagyobb szerepe,ezért paráztam most rá. Ikertesója régóta ügyesen mászik,de úgy látszik ez nem érdekli és nem utánozza.

2012. jan. 11. 15:52
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Köszi Nektek is!

Na az egyáltalán nem paráztat,hogy "hülye gyerek" lenne a kisbabám,csak a kommentre,mmiszerint "hát nem lesz egy Einstein,reagálnom kellett. Én nem írnék ilyet senki babájára,főleg nem ismeretlenül.

Mindenesetre megkérdezek 1-2 hozzáértőt,aztán majd ők terelgetnek...Veszíteni valóm nincs.

Még1x köszi!

2012. jan. 11. 20:44
 12/19 anonim ***** válasza:
31%
Sosem másztam egy métert sem, 9 hónaposan felálltam, 10 hónaposan már jártam, ennek ellenére sikerült elvégeznem az egyetemet, és megtanulni négy nyelvet. Szerintem ez a mászás körüli cirkusz egy felfújt maszlag. Jól jövedelmez a bébigyógytornászoknak.
2012. jan. 11. 21:00
 13/19 anonim ***** válasza:
Én se értek egyet ezzel a muszáj mászni hablattyal. Én se másztam soha, tesóm se, unokatesóm se, mégis iskolákat végeztünk, nyelvet, zenét tanultunk, nem vagyunk diszlexiásak, tudunk írni, számolni. Az én kisfiam 11 hónapos, csak kúszik, kapaszkodva feláll és kezünket fogva megy mint a nyíl. Mászni nem mászott, nem is nagyon érdekli hogy a földön legyen, ő már menni akar. Érdekes, de egy percig se jutott eszembe, hogy elvigyem bármilyen tornára, rehabra, orvoshoz. Majd mászik ha akar, ha meg nem, hát nem.
2012. jan. 11. 21:11
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Jó üzlet az egész. Olyan, mint a fogszabályzó. Teljesen normális fogú gyerekeknek is felrakják évekre. Egyszerűen nem értem, hogy lehet minden szülőt így behülyíteni.
2012. jan. 11. 21:14
 15/19 anonim ***** válasza:
Szia!Az én lányom ugyanigy volt,7 hónaposan kúszott ,aztán fel állt,és a kiságyat körbejárta.11 hónapos volt mikor elkezdett mászni,már engem is zavart,főleg hogy jártunk tornára,és ott is állnadóan cseszegettek miatta.Utána ült fel mászásból.13 hónaposan indult el.Szerintem semmi gond nincs,ha kutyázik majd elkezd mászni is:-)Amúgy a kis unoka tesónk 1 évvel idősebb mint a lányom,ő nem mászott,de mikor az én lányom elkezdett mászni,akkor ment utána mint a kis pulikutya mászva:-)
2012. jan. 12. 07:45
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
jó akkor a te kölyköd lesz a 2. Einstein. Most jobban érzed magad?
2012. jan. 12. 08:10
 17/19 anonim ***** válasza:

Annyira bírom az ilyen, nálam is kimaradt és kösz jól vagyok - válaszokat. Biztos a ti házikutatásotok, hogy a családban mindenkinél kimaradt, inkább mérvadó, mint kutatók munkája, akik több ezer, tanulási nehézségekkel küzdő gyereket megvizsgáltak.

Azt sem értem, miért baj az, ha megmutatja egy szakembernek? Legfeljebb azt mondják, hogy semmi baja.

2012. jan. 12. 09:13
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekem is ikreim vannak. :) A kisfiamnál a kúszás maradt ki, de idáig semmi baja nincs. Ha aggódsz, akkor szerintem keress fel egy dévény tornával foglalkozó szakembert, ő biztosan megnyugtató választ tud adni.
2012. jan. 12. 09:32
 19/19 A kérdező kommentje:

Nem vártam,hogy azt írd,a "te kölyköd lesz a 2. Einstein".Mint már írtam,nem akarok belőle Einsteint nevelni. De vedd észre,hogy bizony volt negatív hangvétele annak,amit írtál! Kijelentetted kb.,hogy nem lesz vmi okos a gyereked. Te mit szólnál,ha vki ezt mondaná a kölyködre?

Nem baj, te biztos Einstein vagy,mert másztál és biztos a te kölyköd is Einstein, ez nyugtasson. Írd bele az iskolai papírokba,hogy mászott a gyerekem,szóval biztos okosabb azoknál,akik nem másztak!

A többieknek köszönöm!

Csak megkérdeztem valamit,nem a gyerekek agybarázdáiról akartam csevegni. Amúgy én is azt gondolom,hogy sok minden a pénzről szól,hadd izguljon a szülő a gyermekéért,de én inkább más témákra vetíteném ezt ki. (hozzátáplálás,szoptatás,stb..) Erről viszont most itt nincs szó és nem is akarok róla vitát nyitni. De azért azokban a témákban sok szülő inkább hibába esik.

2012. jan. 12. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!