Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet, hogy kimarad a babámnál...

Lehet, hogy kimarad a babámnál a mászás?

Figyelt kérdés

8 és fél hónapos, már egy jó ideje kúszik. Viszont próbál felkapaszkodni mindenhova. Lehet, hogy nem fog mászni? Ülni sem tud még magától, csak ha én rakom le. De akkor is sokszor felborul még.

Kicsit féloldalasan kúszik, a jobb lábát húzza maga után. Ez gond lehet?

2011. júl. 11. 10:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Az én lánykám se mászott. Felkapaszkodott, és egyből ment. Az muris volt, amikor a macska farkát fogta, és úgy ment utána:) Sztm a macsek "bíztatta rá" a járásra
2011. júl. 11. 10:50
 2/10 anonim ***** válasza:
Az enyém 7 hós korától kúszott,ő szabályosan csinálta és már olyan jól ment neki,hogy a hasa nem is ért a földhöz a könyökével emelte magát.Attól tartottam,hogy majd nem fog mászni,mert olyan gyorsan halad így.9 hósan már felállt,de végül mégis elkezdett mászni.
2011. júl. 11. 10:52
 3/10 anonim ***** válasza:
Kisfiam nagyon keveset kúszott. 8 hósan felállt, 10 hósan kezdett mászni. Kisfiam is furin kúszott.
2011. júl. 11. 10:53
 4/10 anonim ***** válasza:

10 hósan kezdett mászni,ez lemaradt.

Utolsó.

2011. júl. 11. 10:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Vagyis 10.52-es,bocs.
2011. júl. 11. 10:54
 6/10 anonim ***** válasza:

6 hónaposan kezdett kúszni, 8 hónaposan felállt és ült, de nem mászott a lányom. Most 9 hónapos múlt és úgy tűnik mászni akar, tegnap már sikerült is neki egy kicsit, pedig én is azt hittem kihagyja a mászást.

Igazából nem lehet tudni, mit fog csinálni a babád, mert egyik napról a másikra döntenek és változtatnak taktikát. :)

2011. júl. 11. 11:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy fog mászni, de ha kimarad, az gond, mert a mászáshoz tartozó agyi terület nem fog annyira fejlődni.De ne ijedj meg, tornáztasd őt. Fektesd a hátára, s a jobb kezét , s a bal lábát emeld fel egyszerre, hogy a teste fölött a levegőben összeérjenek 15, majd bal kéz-jobb láb. Mindennap csináld vele, 1-2 hét, s beindul a mászás.
2011. júl. 11. 11:36
 8/10 anonim ***** válasza:
Ne aggódj,ha mászik az már jó.Nem minden baba csinálja mind a kettőt.És nem is baj ha csak az egyiket tudja.Mozgás fejlődés szempontjából elég ha az egyiket tudja.Én lányom talán ha két napot kúszót 7hósan,majd egyből mászott,és ült.Most 9hónapos már áll,lépeget bútor mellett,de nem minden baba egyforma!Viszont ha aggódsz mutasd meg egy dévényisnek ő meg tudja mondani ha esetleg gond lenne és segíteni is tud egy kis tornával.
2011. júl. 11. 12:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Dehogy gond!!Mászni ráér 10 hónaposan is, sőt!Ez lenne a hivatalos ideje.Az én babám 9,5 hónapos, ő is csak kúszik, és kapaszkodva ül.Ha én lerakom valahová, akkor sem ül, csak ha kapaszkodhat, vagy a kezén támaszkodhat.És nem mászik.Ha leteszem négykézlábra, akkor azt percekig megtartja egyedül,és hintáztatja magát, de nem ő áll négykézlábra.Semmi okod aggódni!Mondta a gyógytornászunk, hogy teljesen mindegy, hogy egy baba 8, vagy 11 hónaposan mászik, csak lehetőleg másszon, mert az jót tesz az agy fejlődésének.Még rengeteg ideje van megtanulnia mászni.Tulajdonképpen nem is a mászás a lényeg, hanem az ellentétes kar-láb mozgás.Ami megvan a járásban, és a kúszásban is.Gyerekorvosunk szerint semmi nem történik, ha egy baba kihagy valamit.Sok olyan gyereket és felnőttet ismerek, akik soha nem másztak.Okos, értelmes emberek mind.A barátnőm se mászott, mégis diplomás ember, 2 nyelvvizsgával.Igazából senki nem bizonyította be, hogy a mászás elmaradása mit és miért okoz.Ezek csak feltételezések!De hát ő még csak 8 hónapos, bőven van idő!!Ezt a kar-láb keresztezést mi is kipróbáljuk, még nem hallottam, köszi!!
2011. júl. 11. 12:10
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért fontos, hogy végig menjen a baba minden mozgásfejlődési fokon, mert minden mozgásformával valamelyik agyi terület fejlődik.Például a kúszáshoz a híd, a mászáshoz a középagy tartozik.A középagy későbbiekben a számolással kapcsolatos műveletekben fog részt venni.Sok tanulási problémával küzdő gyermeknél segít, ha újra végigmegy a fejlődési fokokon, fejemelés, kúszás,mászás.Úgyhogy szerintem baj, ha kimarad.
2011. júl. 20. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!