Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen következményei lehetnek...

Milyen következményei lehetnek annak, ha a babámnál kimarad a négykézláb járás?

Figyelt kérdés

Ezekről hallottam:

- kimarad annak a gondolkodási műveleteknek a kialakulása, ami a szótagoláshoz szükséges

- korán fel fog állni és lehet lúdtaplas lesz, lehet X vagy ó lába lesz

- lehet gerincferdülése lesz

2011. febr. 6. 09:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Akár ezek is lehetnek, de megeshet, ha szerencsések vagyok, hogy nem lesz következménye. De: azért nem ártana, ha most, hogy már jár, gyakoroltatnád vele a mászást. Pl. játszatok mászós kergetőzést, másszon át különböző akadályokon vagy alatta (pl alagút). Így elkerülheted a későbbi negatív következményeket. A diszes gyerekekkel is ezeket a mozgásformákat gyakoroltatják a fejlesztő- és gyógypedagógusok. A mászás az agyban fontos kapcsolatokat alakít ki (kéz-láb koordináció), stb. Szóval érdemes lenne gyakoroltatni, de csakis játékosan. Az, hogy hamarabb kezd járni, mint mászni, megesik, általában nem is gond, ha utána mégis mászik is.
2011. febr. 6. 09:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
persze nem törvényszerű,hogy bármi probléma is legyen később,de sajnos egy rokonunknál bejött,telesen kimaradt a mászás,és a kisfiú nagyon nehezen tanul,és diszlexiás.
2011. febr. 6. 10:21
 3/7 anonim ***** válasza:
az én fiam is diszlexiás lett.Nála teljesen elmaradt a mászás.a most 2 évesem viszont rengeteget mászott.még akkor is amikor már simán szaladt,és még most is van hogy négykézláb mászik.És én ennek nagyon örülök.persze nem törvényszerű hogy az lesz.De a bal és jobb agyféltekét együttesen használni csak a mászás és még pár jó feladat,meg torna teszi összhangba,az pedig nagyon fontos,hogy a két agyfélteke együttesen dolgozzon,mert az egyik ezért felelős a másik meg azért.én is azt tanácsolom,hogy segíts neki akadályokkal hogy át másszon rajta,pl a lábadon,vagy egy macin.De az se biztos,hogy kimarad nála,lehet hogy késöbb kezd majd mászni.
2011. febr. 6. 10:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én azt hallottam azok nem másznak, akiket megültetnek. Azaz korábban ültetik, mint ahogy maguktól felülnek. Támasztva ülő gyerekek gyakran nem másznak négykézláb. Erről van tapasztalatotok?
2011. febr. 6. 10:33
 5/7 anonim ***** válasza:

A két nagyobbik fiam alig mászott hamar felálltak 10 hósan jártak,4. osztájig kitünő tanulók voltak és nagyon jó sportolók.

Tehát nem minden gyereknél van ez ugy ahogy írtad.

A harmadik gyerekem rengeteget mászott,de ő még csak 3 éves.

2011. febr. 6. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Én nem támasztottam meg a babámat, de tény, hogy megült magától 6 hónaposan már az ölemben, és a földön is. Felülni jóval később ült fel. Nem mászott szabályosan, voltunk neurológián, nem találtak semmi eltérést. Nem hagyta, hogy segítsek neki mászni, ha lefogtam a lábát, hogy rendesen tartsa, lahasalt és üvöltött. Szóval az a lényeg, hogy előbb járt, mint hogy megtanult rendesen mászni, én is örülök neki, hogy még most is gyakorolja, bár már 2 éves. Tornásztathatod úgy, hogy hanyatt fekve ellentétes kezét lábát összeérinted, mondjuk minden pelenkázásnál,az enyém mindig nagyokat vigyorgott, amikor csináltam neki.
2011. febr. 6. 14:16
 7/7 anonim válasza:
Van egy osztálytársam gimiben, akinek szintén kimaradt anno, és most részképesség-zavara van matematikából. Igaz, az összefüggés nem bizonyított.
2011. febr. 14. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!