Milyen következményei lehetnek annak, ha a babámnál kimarad a négykézláb járás?
Figyelt kérdés
Ezekről hallottam:
- kimarad annak a gondolkodási műveleteknek a kialakulása, ami a szótagoláshoz szükséges
- korán fel fog állni és lehet lúdtaplas lesz, lehet X vagy ó lába lesz
- lehet gerincferdülése lesz
2011. febr. 6. 09:23
1/7 anonim válasza:
Akár ezek is lehetnek, de megeshet, ha szerencsések vagyok, hogy nem lesz következménye. De: azért nem ártana, ha most, hogy már jár, gyakoroltatnád vele a mászást. Pl. játszatok mászós kergetőzést, másszon át különböző akadályokon vagy alatta (pl alagút). Így elkerülheted a későbbi negatív következményeket. A diszes gyerekekkel is ezeket a mozgásformákat gyakoroltatják a fejlesztő- és gyógypedagógusok. A mászás az agyban fontos kapcsolatokat alakít ki (kéz-láb koordináció), stb. Szóval érdemes lenne gyakoroltatni, de csakis játékosan. Az, hogy hamarabb kezd járni, mint mászni, megesik, általában nem is gond, ha utána mégis mászik is.
2/7 anonim válasza:
persze nem törvényszerű,hogy bármi probléma is legyen később,de sajnos egy rokonunknál bejött,telesen kimaradt a mászás,és a kisfiú nagyon nehezen tanul,és diszlexiás.
3/7 anonim válasza:
az én fiam is diszlexiás lett.Nála teljesen elmaradt a mászás.a most 2 évesem viszont rengeteget mászott.még akkor is amikor már simán szaladt,és még most is van hogy négykézláb mászik.És én ennek nagyon örülök.persze nem törvényszerű hogy az lesz.De a bal és jobb agyféltekét együttesen használni csak a mászás és még pár jó feladat,meg torna teszi összhangba,az pedig nagyon fontos,hogy a két agyfélteke együttesen dolgozzon,mert az egyik ezért felelős a másik meg azért.én is azt tanácsolom,hogy segíts neki akadályokkal hogy át másszon rajta,pl a lábadon,vagy egy macin.De az se biztos,hogy kimarad nála,lehet hogy késöbb kezd majd mászni.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én azt hallottam azok nem másznak, akiket megültetnek. Azaz korábban ültetik, mint ahogy maguktól felülnek. Támasztva ülő gyerekek gyakran nem másznak négykézláb. Erről van tapasztalatotok?
2011. febr. 6. 10:33
5/7 anonim válasza:
A két nagyobbik fiam alig mászott hamar felálltak 10 hósan jártak,4. osztájig kitünő tanulók voltak és nagyon jó sportolók.
Tehát nem minden gyereknél van ez ugy ahogy írtad.
A harmadik gyerekem rengeteget mászott,de ő még csak 3 éves.
6/7 anonim válasza:
Én nem támasztottam meg a babámat, de tény, hogy megült magától 6 hónaposan már az ölemben, és a földön is. Felülni jóval később ült fel. Nem mászott szabályosan, voltunk neurológián, nem találtak semmi eltérést. Nem hagyta, hogy segítsek neki mászni, ha lefogtam a lábát, hogy rendesen tartsa, lahasalt és üvöltött. Szóval az a lényeg, hogy előbb járt, mint hogy megtanult rendesen mászni, én is örülök neki, hogy még most is gyakorolja, bár már 2 éves. Tornásztathatod úgy, hogy hanyatt fekve ellentétes kezét lábát összeérinted, mondjuk minden pelenkázásnál,az enyém mindig nagyokat vigyorgott, amikor csináltam neki.
7/7 anonim válasza:
Van egy osztálytársam gimiben, akinek szintén kimaradt anno, és most részképesség-zavara van matematikából. Igaz, az összefüggés nem bizonyított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!