Tudom, milyen következményei lehetnek, ha kimarad a mászás. Tudnék valahogy segíteni neki, ha igen, hogyan?
7 hónapos, és tudom, hogy még bőven ráér mászni. Az a bajom ezzel, hogy meg van elégedve a kúszással, feláll négykézláb, de legtöbbször leül kéztámaszra. Az elején néhány napig hintázott, de már azt sem. A kezeit tudja előre emelni.
Viszont napok óta belénk kapaszkodva feláll, és lépegetni akar. Nagyon nem szeretném, ha mászás nélkül elindulna. Olvastam, hogy hiperaktivitás jele is lehet, meg a diszlexia több esetben erre követhető vissza.
Jelét sem mutatja, hogy érdekelné a mászás, ha meglát valamit, kúszik érte.
A mászás az agy fejlődésében nagyon fontos szerepet játszik, akkor dől el, hogy jobb vagy bal kezes lesz a baba. Ha kimarad, akkor gyakorlatilag nem dől el ez a dolog, ezért általában diszlexiához, diszgráfiához vezet.
A hiperaktivitást már nem tudom befolyásolni, ha, de az átlagtól sokkal mozgékonyabb, mindent előbb csinált. A babáknál még nem tudják megállapítani, de az első jelek között van, ha a mászást kihagyja, és nem is érdeklődik utána, hanem inkább felállna és rögtön utána menne.
Köszönöm a válaszaitokat, megnyugtatott, hogy nem csak én parázok emiatt. :)
Tudom, hogy nincs elkésve, sőt inkább attól félek, mert mindent előbb csinál az átlagnál, de a mászás abszolút nem izgatja.
Lányom előbb felállt és lépegetett kicsit, és csak később mászott!
Kb. 8-9 hónaposan kezdte a mászást.
Szerintem még nem kell aggódnod!
a mászás rendkívül fontos mozgásforma, több szempontból is. Leírták előttem és te is jól tudod kérdező. Viszont nem kell, hogy megelőzze a járást.
A másik (elsőnek)nem azért lesz diszlexiás a gyerek,mert kimarad a mászás, logikusan persze, hanem a diszlexiás gyerekek esetében a legelső jelzés, hogy valami gond van esetlegesen. És így van 5-6 év a fejlesztésre, és mire írni-olvasni kell, nem okoz problémát, tanulási nehézségeket. Hiszen fejleszthető a gyermek. És ha logikusan végiggondolod nem mindegy. Nagyon nem.
Rengeteg analfabéta, nyolc általánost vagy még ennyit sem végzett ember van 2011-ben Magyarországon. Mert már első osztályban behozhatatlan hátrányt szenvednek és lemaradnak, mint a bili füle.
szal
1 igaz tényleg visszavezethető a diszlexiára a mászás kihagyása vagyis előjel lehet de nem feltétlen
2 nem igaz nincs befolyással rá és nem is lehet előjele a hiperaktivitásnak ha amugy nyugis gyerek akkor nem lesz az
3 nem is csinál olyan hamar mindent nyugi a nagylányom ennyi idősen már ezerrel mászott és ágy mellet lépkedett és kicsit több mint egy hónap múlva már önállóan járt is
4 majd fog mászni is hidd el mert gyorsabban tud majd mozogni a kislányom is "majdnem" kihagyta előbb állt fel mint mászott volna nem sokkal később rájött h állva nem tud elmenni a játékokért és utánam sem tud jönni
amugy bőven ráér még mászni van olyan gyerek aki csak 1 évesen kezd el és még sincsen semmi baja
nyugi
A mászás kimaradása kimaradás utalhat későbbi diszlexiára , diszkalkuliára, diszgráfiára
A fiam hiperkatív,enyhén diszgráfiás járt fejlesztőhöz, aki többször kérdezte, hogy a mászás nem maradt-e ki.
Voltak kimondottan kereszmozgásos gyakorlatok, pont ez miatt
emiatt igazán nem kéne még aggódnod. azért ez nem úgy néz ki, hogy feláll és hipphopp már jár is a baba. enyém 7 hónaposan állt fel és 1 évesen indult el, erre számíts. én még nem láttam 7-8 hónaposan járni tudó babát ;) az más, hogy lépked had lépkedjen :)
egyébként még az sem jelent semmit, ha nem mászik 10 hónaposan se, ezt 3 éves korig pótolhatja.
egyetlen amit tehetsz, hogy sokat másztok otthon apával, ebben a korban nagyon tudnak utánozni. ha megérett rá a gerince fog mászni, a kúszást erre készíti fel az izomzatát, pont emiatt még nem avatkoznék ebbe bele.
én fiam 5 hónaposan már kúszott, 6 hónaposan mászott és stabilan ült, egyedül felült, 7 hónaposan állt és bútorok mellett lépkedett. van hiperaktív a családban, gondolhatod mennyire izgultunk :D de szépen eljátszik magában akár fél óráig is így 2 évesen, így megnyugodtunk, viszont én se látom, hogy a te babád az átlagnál korábban csinálná a mozgásokat.
nyugi, majd 10 hónapos korában kezd el aggódni ha még nem fog mászni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!