Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudom, milyen következményei...

Tudom, milyen következményei lehetnek, ha kimarad a mászás. Tudnék valahogy segíteni neki, ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés

7 hónapos, és tudom, hogy még bőven ráér mászni. Az a bajom ezzel, hogy meg van elégedve a kúszással, feláll négykézláb, de legtöbbször leül kéztámaszra. Az elején néhány napig hintázott, de már azt sem. A kezeit tudja előre emelni.

Viszont napok óta belénk kapaszkodva feláll, és lépegetni akar. Nagyon nem szeretném, ha mászás nélkül elindulna. Olvastam, hogy hiperaktivitás jele is lehet, meg a diszlexia több esetben erre követhető vissza.

Jelét sem mutatja, hogy érdekelné a mászás, ha meglát valamit, kúszik érte.

2011. okt. 4. 15:46
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

3 és fél hónaposan forgott hátról hasra, 4 hónaposan hasról hátra, 5 hónapos kora óta kúszik, 6 és fél hónapos kora óta áll, lépegetni akar és kitámasztja magát ülésbe. Úgyhogy elég gyorsan fejlődött. :)

De valamennyire megnyugtattál, ill. köszönöm a tanácsot. Ezt szoktam vele csinálni, meg a hinta-palintát mutatom neki.

Lehet, hogy tényleg még csak gyenge a háta hozzá.

2011. okt. 4. 22:27
 12/16 anonim ***** válasza:
Barátnőm kisfia 10 hónaposan állt fel, és egy éves kora után kezdett mászni.Ő felcserélte a sorrendet, de szerintem ez mindegy, az a lényeg, hogy nem hagyta ki.Az én kislányomnak picit lazább az izomzata, kúszni 8, mászni 11 hónaposan kezdett.Most egy éves, és most mászik úgy, hogy alig érem utol, kijön utánam a konyhába, térdel, pakol.És csak egy héttel az egy éves szülinapja után állt fel először.De a te kisfiadnak nyilván nincs izomzat problémája!Mi tornára is jártunk, most már nem kell, de babaúszásra viszem, hogy ne maradjon mozgásfejlesztés nélkül.Egy gyógytestnevelő ismerősöm mondta, hogy az a jó, ha minél többet kúszik, mászik a földön.És ő a 7-8 hónaposan felálló gyerekeket vissza szokta nyomni.Pont azért, mert minél többet kúszik, mászik annál jobb.Szerinte nem túl jó a korai mozgásfejlődés, és igen, lehet hiperaktivitás jele a gyerekorvos szerint.De hangsúlyozom: lehet.Ezen ne aggódj, szerintem nem fogja kihagyni, csak most más érdekli.Az az igazság, mivel a baba irányít, ő tudja, mire és mikor képes, és mi érdekli éppen, nem tehetsz semmit.Mint ahogy én sem tehetek arról, hogy egy évesen örülhetek, ha naponta egyszer megmutatja, hogy kapaszkodva fel tud állni.A lépegetésnél még nem tartunk, de nem baj, majd fejlődik a saját kis ütemében.Eleve egy kisebb, hypoton baba, aki egy valamit sokáig csinál, mert bátortalanabb.Nem tudom ezt befolyásolni.Nem tudom, és nem is akarom ráerőszakolni a gyerekre, amire még nem képes.Soha nem ültettem, és nem állítottam.És ő egyből a kanapé mentén állt fel először.Se a kiságy nem érdekelte, sem belénk nem kapaszkodott soha.De nem tudok, mit csinálni.Ez van!Te sem tehetsz arról, hogy ilyen korán csinál mindent.Hidd el, ez a jobb!Sokkal jobb, mint Dévény tornára vinni, végig hallgatni, hogy üvölt, naponta 6-szor otthon tornáztatni, megríkatni a saját picikédet.Sokkal jobb, mint éjszakákon át agyalni azon, hogy MIÉRT nem képes valamire, miért nem csinálja??Inkább örülj neki!
2011. okt. 5. 09:21
 13/16 anonim ***** válasza:

Anyukám elmondáas alapján én egyáltalán nem másztam. Soha nem volt gondom, sem az olvasással, sem az írással.

A tesóm úgy mászott mint a villám, már tudott járni, de, ha valahova "sietett", még négykézláb tette. Voltak gondjai az olvasással, de egy kedves tanítónéni segített neki, a kézírása mai napog olvashatatlan.

2011. okt. 5. 09:51
 14/16 anonim ***** válasza:

Én csak annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni, hogy anyukám elmondása szerint én nem másztam. Se hiperaktív, de diszlexiás nem vagyok. Férjem mászott, neki vannak gondjai az olvasással.

Kisfiunk 8 hónapos, még nem mászik, nem is próbálkozik, senki nem aggódik miatta hogy bármi baja lesz.

2011. okt. 6. 13:41
 15/16 A kérdező kommentje:
Én a lehetőségről beszéltem, hogy nagyobb az esélye, ez természetesen nem törvényszerű, de ez bizonyított tény, hogy ha kimarad a mászás, annak következménye lehet vagy előjele valaminek.
2011. okt. 6. 13:43
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem fog kimaradni!!Még csak 7 hónapos!Akármikor elkezdheti.Írtad, hogy néhány napig hintázott.A négykézláb hinta vezeti be a mászást.Most azért nem csinálja, mert éppen más köti le.De amikor érdekelni fogja újra, beindul majd meglátod.Én 3 hónapon keresztül másztattam itthon a lányomat a gyógytornász tanácsára, becsületesen, még húsvétkor is, ünnepnapokon is, vendégségben is.Soha nem gondoltam volna, hogy valaha mászni fog..Aztán egyik napról a másikra hátra fordultam a székből, és a lányom úgy mászott az ásványvizes palackért mint a golyó.Mintha eddig folyamatosan mászott volna.Most meg ott tartunk, hogy ő a gyorsabb:))És kijön utánam, bármerre is vagyok.
2011. okt. 6. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!