Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gondot jelent, ha 4 hónapos...

Gondot jelent, ha 4 hónapos babámnál kimarad a tízórai kajcsi?

Figyelt kérdés
Nagyon felborult a rend az elmúlt napokban, nem értem mi lehet a gond. Nem a 10 órainak hanem az éjszakai evésnek kellene elmaradnia.... Szóval, idáig 3 óránként evett, de mostanában úgy veszem észre, hogy ezt nem igényli. Tápszeres, nem anyatejes. Éjszakánként változó, hogy mikor ébred, van hogy éjjel 2kor, ma például 4kor, de van hogy 6-7 körül. Így aztán elég nehéz betartani hogy konkrét időközönnként egyen. Megpróbáltam neki a 4 órás evéseket, de így előfordul az is, hogy 10óraira nem éhezik meg, nem eszik semmit, és csak ebéd a következő amikor már éhes. Ez baj, hogy kimarad a 10órai evése? Mivel éjjelente teljesen változó, hogy mikor kér enni, így nehéz betartani, hogy mondjuk 8kor reggeli, 11 tízórai, stb.... Mert pl mi van ha 6 vagy 7kor eszik reggel, ááá, teljesen összevissza van minden. Nemhogy kialakulna egy szép rend, ami idáig megvolt a 3 óránkénti kajával, még most kezd összezavarodni.
2009. dec. 12. 10:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Ne aggódj,ez most nálunk is így van.Én már nem számolgatom az időt,akkor adok neki enni,amikor kéri.Van,hogy 2 és fél óránként,van hogy többet is kibír mint 3 óra.Én kislányom tápszeres,150 ml-t eszik,de azt se minden alkalommal.Én már nem fárasztom magam az időszámolgatással.
2009. dec. 12. 10:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk dettó uez, csak mi 3 hónaposak vagyunk. de én nem bánom h napközbe csak 4x eszik, éjjel 1x. nálunk is a reggeli attól függ h éjjel mikor kel, és a tízórai kimarad. először én is izgultam ezen és ha kellett ha nem adtam neki 3 óránként h tudjuk tartani a napirendet. de hidd el, h maguktól átállnak, nem kell erőltetni. nekünk ilyen egy napunk:

hajnalban fél 3 és 5 között kel: szopi, tápszer, alvás

reggel fél 7 és 8 között ébred: ilyenkor fejem a tejem mert nem hajlandó szívni + tápszer, egyedül játszik, majd alszik egy fél órát

ebéd: 11 és 12 között, kicsi játék, majd alszik kb 3-fél 4-ig

uzsonna:3 és 4 között, attól függ, h mikor kel, majd együtt játszunk és ha korábban ébredt du., akkor még alszik egyet fél 6 körül

fürdés: 3/4 7-kor, aztán vacsi és olyan fél 8körül elkezd "nyögni", ami azt jelenti, h kajci elég, rakj a kiságyba (ezt amúgy 1 hete csinálja), simogatja fejét és elalszik egyedül.

És ez a kiegyensúlyozottsága azóta van, amióta nem erőltetem, h igenis 3 óránként eszünk. hagyj a babádnak pár napot és hidd el, h ki fog jönni a lépés. amúgy nekünk a tápis dobozra is rá van írva, h 3 hónapos kórtól napi 5x esznek. most ez vkinél így, vkinél úgy van.én is örülnék, ha az éjszakait hagyná el, de akkor napközbe csak 4x enne, mert ugye nem kér 3 óránként. majd kialakul, h ne keljenek fel éjszaka, nem szabad erőltetni. sztem így is szerencsések vagyunk, h napközbe nem kell 3 órénként enni (én legalábbis érzem, h több időm jut másra) és éjjel csak 1x kel, nem 3 óránként.

2009. dec. 12. 10:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem már nagyobbak a gyerekeim, de pl ha a kicsi 9 fél tízkor még elalszik és alszik fél tizenkettőig délig amikor már ebédet kap, ha meg adok neki tízórait akkor vagy nagyon későn ebédel vagy csak keveset. Így van hogy kihagyjuk tízórait. Én sem mindig óra szerint etetek.
2009. dec. 12. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!