Milyen gyümölcsöket adtok most 7 hónapos babátoknak? Esetleg más tízórai ötletek?
4 hónapos kora óta hozzátáplált, tápszeres a babám.
Reggel-este tápszert iszik, délben főzeléket husival, uzsonnára tejpép/ tejberizs (tápszerből természetesen), tízóraira gyümi babakeksszel.
Én is adok neki zabpelyhet néha a gyümihez.
Alma-körte nálunk is megvan, csak párolva merem, különben fogja a székletét. Banánt is nagyon szereti, de rögtön bekeményedik a kaki, úgyhogy ez felejtős.
Szilva is jó ötlet, köszi!:)
Esetleg szőlőt kaphat már? Azt hogyan készítitek el? Héj leszed, magok ki?
Kedves 3-as válaszoló: túrót mikortól adsz a babádnak? Én még nem mertem adni, natúr joghurtot kóstolt már, nagyon-nagyon-nagyon bejött neki, tátogott utána rendesen.
De még nem mertem egy egész adaggal adni, pedig jó lenne, mert nagyon kevés tápszert iszik, jó ha megvan a napi 400 ml (végigpróbáltunk mindenfélét).
7 hónapos a lányom és ő is nagyon kevés tápszert eszik.
én a gyümölcsöket mindig a bébiételes üvegekről puskázom. :)
Általában megnézem, melyik hónapra milyen gyümölcsök vannak és aszerint adom a babámnak.
Szia!
Én a narancsot úgy szoktam, hogy ha kész a gyümölcsös kekszes pép, akkor hozzáfacsarok egy kis narancslevet - fiam nagyon szereti.
Nálunk is ezek mennek, amiket írtak + még gesztenyét szoktam adni a gyümihez.
Szőlő szerintem később!
A túrót a lányom 7,5 hónaposan kapta először. Nagyon szereti, gyümit szoktam hozzá turmixolni. Meg ha túl híg (a meggy nagyon lédús, attól olyan joghurt állaga lesz), akkor kekszet teszek bele, vagy gabonapépet.
A natúr joghurthoz is én mindig gyümölcsöt teszek, plusz gabonapépet, akkor olyan hígabb tejpép állaga lesz. Mondjuk nálunk ez a reggeli, mert nem issza már meg a tápszert.
Nálunk pl. a darabos kaja szóba sem jöhet, mert a 8 hónapos kortól adható kicsit darabosabb bébiételtől is bokákol a drágám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!