Babámnál már tuti kimaradt a mászás? Mit lehetne tenni?
Ikerbaba, 11 hónapos. 7 hónapos kora óta kezdett kúszni,persze mára tökéletesre fejlesztette:) 1 hónapja áll, kapaszkodva lépeget,bár még nem magabiztosan. Kutyázott is,még most is csinálja, simán térdenáll stb., de ha közlekedésről van szó,akkor kúszik.
Tudom,hogy a mászásnak lenne a legnagyobb szerepe,ezért paráztam most rá. Ikertesója régóta ügyesen mászik,de úgy látszik ez nem érdekli és nem utánozza.
Szia!
Van egy nagyon jó készségfejlesztő hinta. Igaz mi még 4 hósak se vagyunk, de 6 hetes kora óta hasalós hintáztatom és már 2 hétre rá a 2 hónapos védőoltásnál meglepődött a gyerekorvos, hogy amint hasrafektette a gyerek kitámasztotta magát és tartotta a fejét ügyesen.
A neve Wingboo hinta. Ráadásúl később felrakhatod beltéri hintának és 6 éves koráig használni is fogja tudni.
Itt elolvashatsz róla mindent. [link]
Kedves 2.-dik! Köszi,nem is akarok Einsteint nevelni belőle,de nem hiszem,hogy ettől még hülye gyerek lesz! A "beszéde" pl. sokkal fejlettebb,mint a tesójáé...
Persze azért mkinek köszönöm! Megnézem azt a hintát és azt hiszem azonnal beszélek a védőnővel.hogy segítsen.
Szia!
Az én fiamnál is ugyanez volt!6 hósan kezdett el mászni majd 10 hósan bútorok mellett felállt és elkezdett toytogni!Én addig folyamatosan csak azt hallgattam a védőnőtől,gyerekdokitól hogy semmi baja nincs a fiamnak!Na már most mikor felált bútor mellett körbe telefonálgattam a közeli városban lévő Dévényeseket hogy kinél tudok minél hamarabb időpontot kérni!Az egyik nagyon rendes volt egy hét múlva soron kívül fogadott!Megnézte a fiam és azt mondta semmi baja!Mutatott egy két gyakorlatot(talicskázás,guggoltatás stb)de mondta hogy ha tényleg kimarad a kúszás az sem baj!Az a baj ha a kúszás és a mászás is kimarad!
Gyakoroltuk a tornákat de csak nem akarózótt a gyerek mászni!Közben már kapaszkodva elég gyorsan sétálgatott!Nállunk a változás a lépcsőzés hozta meg!Kint az udvaron mászott fel és le a lépcsőn magától tehát nem segítettem neki! 2 ilyen lépcsőzős alkalom után mászott a fiam és mint a villám!Szóval ha van rá módotok akkor a lépcsőzésen mászást próbáljátok ki!De mondom:nekem a Dévényes azt mondta hogy nem akkora baj ha kimarad a mászás!
Írj ha van még kérdésed!
bocs utolsó vagyok!
6 hósan kezdett el kúszni!!!NEM mászni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!