Babámnál mellőzném a tejet ekcéma gyanú miatt, akkor mivel pótoljam a tejalapút, ha ő már nem iszik tápszert?
A héten megyünk le a dokinénihez, aki jön vissza a szabiból, találtunk egy ekcéma foltot a gyerkőcön, így addig is tesztelném, hogy nem-e esetleg a tejes dolgoktól kapta (joghurt, tejpép, túró)
Mert azóta van rajta az az egy folt a karján, mióta már csak egyszer szopizik és a többit kiegészítem a fentiekkel.
Csak vizet iszik, cumisüveget nem használ, tápszert csak keverve tudom adni, most Sinlacom van, de az kevés szerintem
Mit tanácsoltok?
Két tejfehérje allergiás gyerekem van (vagyis az egyik csak volt!), mindkettőnél volt pár hónapig olyan időszak, amikor nulla tejterméket kaptak. A doktornőm szerint ez nem probléma.
Ha csak "tesztidőszak", akkor semmi gondot ez nem jelent, ha beigazolódik az allergia, akkor lehet elgondolkodni azon, hogy hosszú távon szükség van-e valamilyen pótlásra, de még úgysem biztos.
A HA-s tápszerek egytől egyig tehéntej alapúak. sajna. :o(
Ha "igazán allergiás", akkor arra is.
"Tesztidőszakban" biztosan mellőzném.
első
2. vagyok: bocsi, csak azt írtam, amit én tudok és lehet hogy ez nem jó akkor, nem tudom. Nekem az orvos tanácsolta.
Szerintem, ha mentek vissza a dokihoz, kérdezd meg tőle, az a biztos.
Nincs baj, sok tejfehérje allergia "gyanús" gyereknek/babának kutya baja nincs a HA-s tápszerrel. Aki viszont tényleg allergiás rá, annak van.
A különbség a normál tápszerhez képest egyébként a készítési eljárásban van, a HA-s cuccoknál speciális módon széttrancsírozzák a fehérjéket, amik attól könnyebben emészthetővé válnak, de ettől még jelen vannak benne.
Ha allergiás rá a gyerek, és nem "csak érzékeny", akkor az is kiüti...
Azt egyébként nem írtad, hogy mennyi idős a baba és miket eszik már?
Mert ha nagyobb, akkor nem feltétlenül kell neki tápszer. A Sinlac egyébként jó, az növényi alapú (gasztrodoki velem közölte, hogy "azt nem is soroljuk a tápszercsaládba")
mi is sinlacot kaptunk, rendesen tápszernek készítettem el, jó hígra, imádta a fiam :) aztán persze mikor elkezdtük a hozzátáplálást akkor pépet is csináltam belőle, sok gyümivel :)
egyik válaszoló írta, hogy HA-s tejpép is jó, ez nem így van. akkor lehet csaj ilyen adni ha nincs gyanú tejallergiára de a családban van allergiás.
ha kis gyanú is van akkor semmi tejpép, tápszer, HA-s vagy nem HA-s az mindegy, mindkettő tehéntejből van.
van még a rizstej, azzal is lehet próbálkozni, meg mandula tej is, én nem ismerem ezeket mert a fiam 10 hónapos korától kaphatta a tejtermékeket
köszönöm, elfelejtettem írni, hogy 10 hós lesz a gyermekem. Nem hinném, hogy allergiás lenne a tejre, mert nem ütötte ki, kapott már sima tejpépet, joghurtokat, imádta, csak az az ekcéma folt azóta van ott a karján, mióta (8 hós kora után kezdődött), szóval, mióta bevezettem neki a többi tejalapú termékeket. (tejpép, joghurt)
Védőnőm ma HA-s tejpépet javasolt, nem tudom.
Húst eszik, igen, imádja a főzelékeket.
Sinlacot is eszi, nem sokat egyszerre, de csak abból nem tudok egy nap 500 ml-t adni.
Doktornő a hét közepén lesz (már múlt héten sem volt és annyira kellene most a segítsége)
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!