Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti szólnátok a helyembe a...

Ti szólnátok a helyembe a védőnőnek?

Figyelt kérdés

4 hónapos a kislányom, és 3 hetes kora óta nem volt nálunk a védőnőnk. A havi oltások alkalmával találkozunk, amikor az orvossal is, de az ugye nem ugyanaz, hiszen pár percet vagyunk ott, és már jön a következő baba.

Így a 4 hónap alatt lettek volna kérdéseim, aminek végül ezen az oldalon néztem utána. Felhívni telefonon én nem fogom, hiszen ez a dolga, hogy kijöjjön, amúgy meg eddig 2-szer próbáltam hívni, de akkor nem vette fel, mert 3 után hívtam(beteg lettem és anyatejes kérdésem lett volna). Na jó, ezt megértem, hogy munkaidőn túl nem veszi fel a telót, de azért kijöhetne, nem? Most a 4 hónapos oltás után kíváncsi leszek, jönni fog-e, mert ez az utcsó oltás. Mindenki azt mondja (anyum, férjem, anyósom), hogy szóljak neki, de mégis mit mondjak neki. Olyan hülyén hangzik, hogy én figyelmeztessem a kötelességére.

2012. jan. 11. 14:56
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

[link]

Íme. Lap közepe felé 3.számú mellékletben pontosan le van írva mikor KELLENE látogatni a csecsemőt, kisgyereket stb.

Csak a gyakorlatban van itt ott máshogy...

2012. jan. 11. 15:23
 22/33 A kérdező kommentje:
15.21-es válaszára írtam az előbb.
2012. jan. 11. 15:24
 23/33 A kérdező kommentje:

Köszi.:) Szóval havonta kéne meglátogatnia bennünket. Akkor meg úgyis mi megyünk az oltásokra...na kíváncsi leszek ezután jön-e, hogy nem lesz egy darabig oltás.

Amúgy nem vagyok az a kötekedős fajta, nem is akarok én vele vitatkozni, csak mindenki csesztet, hogy nem jön hozzám a védőnő és miért nem szólok már neki.

2012. jan. 11. 15:30
 24/33 anonim ***** válasza:

nem kell kimennie a védőnőnek. te meg ne legyél kuka, kérdezd meg ha valamit tudni akarsz.

nálunk is úgy van, hogy első 6 hétben ő jött (2x), azóta meg mi megyünk, ha valami van akkor meg felhívom vagy időpont nélkül odamegyünk.

most már anya vagy, muszáj elfogadnod, hogy a babád érdekeit te képviseled, ha valamit akarsz annak neked kell utánajárnod, ha valamit nem tudsz akkor neked kell megkérdezned, ha beteg akkor neked kell elvinned

2012. jan. 11. 15:30
 25/33 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, és ez így is volt eddig is. Csak picit felháborító, hogy nem végzi a feladatát.
2012. jan. 11. 15:34
 26/33 anonim ***** válasza:
1x volt nálunk a védőnő, mikor a babám hazahoztuk a kórházból. Havonta járunk tanácsadásra a dokihoz, és mindig megkérdezik, hogy van e kérdésem. Ott mindent letisztázunk, ha meg még eszembe jut valami, akkor hívom őket telefonon. Nekem nem is hiányzik, hogy jöjjön, mert mostanság szalad a lakás, a babóm folyton rámol, és sz@rul érezném magam miatta. :)
2012. jan. 11. 15:41
 27/33 anonim ***** válasza:
Azért túl szigorúak se legyünk, munkaidő után nem is várható el, hogy felvegye a telefonját. Ő is ember, neki is van magánélete. Azért ez senkitől sem várható el, csak van, ahol megteszi a védőnő, mert annyira lelkiismeretes vagy jófej. Nálunk egyébként nincs is egyéb telefonszám megadva, csak a tanácsadásos telefonszám, illetve a betegrendelő száma. Ha akarnám, sem tudnám felhívni munkaidején kívül, de szerintem nem is korrekt, ha olyan kérdés van, amit sürgős választ igényel, ott az ügyelet. Vagy ez az oldal. :-)
2012. jan. 11. 16:08
 28/33 anonim ***** válasza:
45%

Igen ebben igazad van kedves utolsó,de az mennyire korrekt ha ő meg nem jön?! Holott ezért(is)kapja a fizetését?! Hány munkahelyen lehetne ezt megtenni,hogy nem végzem rendesen a feladatom,nem járok be dolgozni,és mégis fizetést kapok???

19-es voltam.

2012. jan. 11. 16:12
 29/33 anonim ***** válasza:
46%
Cseréljünk védőnőt!!! Mit nem adnék érte, ha elfelejtené, hogy létezünk...
2012. jan. 11. 16:52
 30/33 anonim ***** válasza:
Én nagyon szeretem a védőnőnket. 6 hetes koráig hetente kijött. egyébként előtte a terhesgondozás során rend szerint először havonta utána 2hetente végül pedig hetente jártam én hozzá. Az utolsó hetekben már ő jött ki, hogy ne mozogjak óriás pocakkal. Mióta megszületett rendesen jött 6 hetes koráig hetente azóta pedig havonta. De a havonta dolgot a hónapfordulójához köti. szóval 6 hetes után 8 hetesen jött kb.:) Vicces mert nekem havonta vinnem kell az orvoshoz is tanácsadásra meg oltásra mérésre (bár nálunk is van mérleg itthon) stb... Mindig úgy van, hogy szerdánként van a tanácsadás és másnap csütörökön kijön. Ráadásúl 2 hetes korában bajok voltak a szoptatással és hajnalban írtam üzenetet, hogy mizujs és már nem tudom lefejni és reggelig van a fagyóba tej és szegény picurkámmal mi lesz mit tegyek most. erre még akkor hajnalban visszahívott az sms után én meg sírva vettem fel és vagy 20 percig nyugtatgatott és lebeszélte reggelre az orvossal, hogy párom megy receptért hogy tápszert kiváltson. Másnap csak úgy el is jött, hogy megnézze, hogyan vagyunk....( 6 hetes találkozásunkkor, mivel tudtam, hogy már ritkábban találkozunk vettem is neki szép ajándékot, hogy a rengeteg segítséget valahogyan megháláljam)
2012. jan. 11. 17:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!