Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit szólnátok az ilyen rokonok...

Mit szólnátok az ilyen rokonokhoz?

Figyelt kérdés

Szombat reggel fél 7-kor felhívott anyósom, hogy jönnének rokonok megnézni a lányunkat. Fél álomban azt se tudtam, hogy mit mondjak ... annyit kértem, hogy előtte 1 órával hívjanak fel minket!

Egész nap vártunk, nem mentünk sehová, pedig lett volna programunk és dolgunk is. Délután 5-kor felhívtam anyósom, hogy akkor jönnek -e vagy nem? Azt mondta, hogy még nem tudja, mert a rokonok valamilyen rendezvényen vannak és onnan jönnének. Fél 7-kor meguntam és felhívtam anyósom, hogy akkor most már ne jöjjenek, mert mi mennénk a dolgunkra.

Tegnap délelőtt 10-kor hívott anyósom, hogy akkor jönnének a rokonok. Kérdeztem, hogy most? Annyit mondott, hogy a mai napon (vasárnap). Mondtam, hogy jó, de mi most elmegyünk, mert be kell vásárolni és más dolgunk is van, úgy hogy hívjanak 1 órával előtte, hogy hazaérjünk, stb.

Délután 3-kor hívtam anyósom, hogy akkor most mi lesz, mire közölte, hogy 6 fele jönnek.

Ennek tudatában lefeküdtem aludni, párom elvolt a lányunkkal, majd őt is lefektette aludni. 4 órakor csöngettek ... kimentem és látom, hogy anyósomék jöttek a rokonokkal. Kissé morcos voltam, de magamra erőltettem a "mosoly maszkot". Őszintén szólva: nem voltam odáig értük!!!

Másik, ami a rokonokkal kapcsolatban számomra kész vicc volt, hogy hoztak ajándékot. Megköszöntük szépen, leraktuk a gyerekszobába, hogy majd megnézzük.

Este így is tettünk és meglepődve tapasztaltuk, hogy kaptunk egy agyon használt vízforralót, egy 80 darabos törlőkendőt, ami fel volt bontva és koszos volt, valamint 2 darab fürdető kendőt, ami szintén retkes volt.

Én elkezdtem ezek után röhögni és kihajítottam a kukába őket ... párom meg csak lesett és égett az arca a rokonok miatt.

Teszem hozzá, tehetős rokonokról van szó, tehát nem trükköznek minden hónapban a számlákkal, stb..

Ti mit szóltatok volna ehhez? Vagy csak én "dramatizáltam" túl a dolgokat?

2011. szept. 12. 12:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Uhhhh...nagyon gáz! Hát, legalább megvolt az udvariassági látogatás, ha nem akarsz nem kell velük többször találkozni. Ezek után én tutira kerülném őket, semmi értelme úgy látszik a kapcsolattartásnak.
2011. szept. 12. 12:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez tényleg nagyon gáz. Még jó hogy kérted, szóljanak...

Nekem egyszer volt hasonló, lányom 3 hetes (!!!) volt mikor egyszer csak anyósom tesvéréék (5en) beállítottak csak úgy. Én császáros voltam, azt sem tudtam hirtelen mit tegyek, a szopi sem volt könnyű, fáradt voltam...stb (ezt szerintem nem kell ecsetelni) és 6 hétig egyáltalán nem akartunk látogatókat fogadni. Nagyon pipa lettem de igyekeztem mosolyogni... de azért éreztettem hogy nem tetszik a dolog.

Majd a férjem anyósomnak mondta (miután Ő tudta hogy jönnek, Ő mondta hogy otthon vagyunk) hogy ilyet többet ne, és minket kérdezzenek jöhetnek-e. Anyósom besértődött. Én meg megfogadtam, ha még egyszer valaki csak úgy beállít, anélkül hogy hívtuk volna vagy szólt volna, egyszerűen nem engedem be, vagy rázárom az ajtót és nem érdekel ki hogy sértődik meg.

Az ajándék... nem értem hogy van embereknek ehhez pofájuk hogy felbontott koszos törlőkendővel beállítsanak. Inkább ne hoztak volna semmit...

2011. szept. 12. 13:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia!Nem dramatizáltad túl.Én is ki tudok akadni ilyenen.Nem szeretem a váratlan látogatót,nem azért mert nem fogadom őket szivesen,hanem mert szeretek rá készülni.Akkor elhalasztom a dolgom,süti egyebekkel készülni,összekapni a lakást stb.A sógoromék rendszeresen így jönnek,rém kellemetlen ha éppen nagytakarítás,festés stb. közben kell vendéget fogadni.Ha meg szólnak és nem jönnek az is bosszantó.Az ajándékra no comment.És ha kinyitod amikor ott vannak???
2011. szept. 12. 13:45
 4/5 anonim ***** válasza:

Anyósom rendszeresen játszotta el azt, amikor a fiam kicsi volt, hogy szólt a páromnak (tudja az én számomat is), hogy jön ekkor meg akkor, jó, otthon maradtunk a picivel (párom egész nap dolgozik), nem mentünk sehova, anyós sehol, jó esetben utólag felhívta este a páromat, hogy ezért meg azért nem jött. Kb az ötödik ilyen után közöltem, hogy engem mostantól nem érdekel, ha ideszól is, én tartom a napirendet, ragaszkodom a sétához, hogy el tudjak itthonról menni a picivel ide-oda, elintézem én a napi bevásárlást stb. Nem fogok ezentúl anyóshoz igazodni. Mondjam, hogy anyós utána már nem is akart jönni? :)

De a párom megértett és nekem csak ez számít.

2011. szept. 12. 14:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk fél éves koráig nem látták anyósék a gyereket, mert nem engedtem, h aznap! jöjjenek látogatóba, amikor hazahoztuk a gyereket a kórházból.

Szóval ismerős a szitu, ne törődj velük, megváltoztatni úgysem fogod tudni őket.

2011. szept. 12. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!