Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit szólnátok ehez? Másnak is...

Mit szólnátok ehez? Másnak is égne kicsit a képe?

Figyelt kérdés

Tegnap a játszótéren voltunk,anyum én és a kislányom. Ott volt két ismerős anyuka is a fiaikkal.Az egyik fiu odament a lányomhoz és elbökte. Az annya rászólt,nem nagyon csak egy kicsit,erre anyum megkérdezte hogy rászólhat e ő is,anyuka mondta hogy igen,anyyum meg elkezdett kiselőadást tartani a kisgyereknek hogy még egy ilyen és rácsap a kezére.

Azt tudni kell hogy lányom nagyon félénk,ezután nem akart bemenni a homokozóba már.Én nem voltam ott amikor ez történt,mert pont felszaladtam a lakásba. Most egy kicsit kellemetlenül érzem magam azok előtt az anyukák előtt,mert tudom hogy ha az én gyerekemet fenyegette volna valaki kézrecsapással kiakadtam volna. Más hogy érezne ilyen helyzetben?

2011. szept. 27. 14:02
 1/10 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy ezt írom, de ez csak vihar egy pohár vízben.

Miért kéne pironkodnod anyukád miatt? Az Ő szájából hangzott el az ominózus mondat, nem a tiédből. Még őt sem lehet miatta hibáztatni, hiszen amikor te voltál kicsi, teljesen elfogadott volt az ilyen megjegyzés.

Valószínűleg a többi anyuka sem csinált ügyet belőle.

2011. szept. 27. 14:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád megkérdezte, hogy rászólhat e gyerekre.És mivel igenlő választ kapott, rászólt. Ennyi.Az én gyerekem ilyeneket nem szokott csinálni (vagy inkább még nem csinált ilyet), mégis van hogy rászólnak. És volt, hogy mondtam: köszönöm, de majd én nevelem a gyerekem. Ne csinálj belőle nagy ügyet! Én sem érezném túl jól magam. De még az is lehet, hogy jót tett vele anyukád!
2011. szept. 27. 14:06
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
Én elbeszélgetnék anyukámmal, hogy a rászólás és a fenyegetés között azért van némi különbség. Ha meg a többi anyukával találkozok és szóba kerül, akkor elmondom, hogy ne haragudjanak, ha anyu túllőtt a célon. Ez nem téged minősít amúgy, hanem anyukádat, de ettől függetlenül én is furán érezném magam. Én is nehezen viselem, ha más akarja nevelni a gyerekem, mégha jogos a dolog akkor is. Ha csak szólnának, hogy ejnye, ezt nem szabad, akkor én sem szólnék, de azért biztos szintén kiakadnék, ha valaki kézrecsapással fenyegetné. Ahhoz csak nekem és az apukájának van joga. :)
2011. szept. 27. 14:08
 4/10 anonim ***** válasza:

Én ezért nem járok anyámmal az ismerős játszótérre. 40 év óvónőség van a háta mögött, zsigerből szól rá a gyerekekre. Engem ez marhára idegesít, van a gyereknek saját anyja, szóljon rá ő.

Ha játszótérre megyünk anyuval, akkor idegen helyre megyünk, mert ott nem érdekel, mit gondolnak rólam az idegen anyukák, úgysem látom őket többet.

De itt az ismerősök között ez elég égő.

5/10 anonim ***** válasza:

Én erre azt mondom, hogy a gyerekedet védte. Jól tette.

Én se örülnék, ha az enyémnek ilyet mondana valaki, de mi eddig el sem jutnánk, mert magam mondanám neki, ha ez történne. Nem ímmel-ámmal kell rászólni a gyerekre, hanem hatékonyan.

De az én gyerekem nem lök el senkit és nem köt bele senkibe.

Ne szégyenkezz, anyuka nevelje meg a gyerekét.

6/10 A kérdező kommentje:
Ismerem mindkét anyukát szerintem nagyon jol nevelik a gyerekeiket,kedves aranyos gyerekek,nem is tusdom mi üthetett a kidfiuba hogy ilyet csinált. Ha azok a tipusok lennének akik "leszarják" mit csinál a játszótéren a gyerekük talán én is mondtam volna ilyet.De ők nem olyanok.Akkor nem annyira gáz?? Kicsit megnyugtattatok,mert elég kellemetlenül érzem magam,én leharaptam volna a fejét annak aki ilyet mond.
2011. szept. 27. 14:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Amikor télen terhes voltam, anyu vitte ki a fiamat néha a játszótérre. volt ott egy akkor 2,5 éves kisfiú, aki tényleg akaratos, hisztis, de ő ilyen. Anyuba belerúgott 2x, anyu a 3-at nem várta meg, lekevert neki egy pofont. Képzelhetitek.

Az anyukának van egy akkor 10 hónapos fia is, akit éppen a hintába tett.

2011. szept. 27. 14:16
 8/10 A kérdező kommentje:
És mi lett kedves utolsó?
2011. szept. 27. 14:22
 9/10 anonim ***** válasza:
46%

Sokáig nem mentünk arra a játszótérre, majd elsüllyedtem, majd most nyáron beszéltük meg az anyukával.

Beszéld meg te is, csak ne várj fél évet, jobban fogod magadat érezni utána.

2011. szept. 27. 14:24
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Magad írtad, rászólt, nem nagyon, csak egy kicsit.

Mások bántását kicsit sem kell eltűrni. kicsit sem kell tolerálni. Az, hogy anyukád rászólt, úgy igazán, -lehet, azért, hogy ne csak kicsit legyen rászólva, nem csak a te gyereked érdeke, hanem magának a bántóé is.

Semmi okod szégyenkezni.

2011. szept. 27. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!