Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti szólnátok a helyembe a...

Ti szólnátok a helyembe a védőnőnek?

Figyelt kérdés

4 hónapos a kislányom, és 3 hetes kora óta nem volt nálunk a védőnőnk. A havi oltások alkalmával találkozunk, amikor az orvossal is, de az ugye nem ugyanaz, hiszen pár percet vagyunk ott, és már jön a következő baba.

Így a 4 hónap alatt lettek volna kérdéseim, aminek végül ezen az oldalon néztem utána. Felhívni telefonon én nem fogom, hiszen ez a dolga, hogy kijöjjön, amúgy meg eddig 2-szer próbáltam hívni, de akkor nem vette fel, mert 3 után hívtam(beteg lettem és anyatejes kérdésem lett volna). Na jó, ezt megértem, hogy munkaidőn túl nem veszi fel a telót, de azért kijöhetne, nem? Most a 4 hónapos oltás után kíváncsi leszek, jönni fog-e, mert ez az utcsó oltás. Mindenki azt mondja (anyum, férjem, anyósom), hogy szóljak neki, de mégis mit mondjak neki. Olyan hülyén hangzik, hogy én figyelmeztessem a kötelességére.

2012. jan. 11. 14:56
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:

Én sosem hívtam ki.

Nincs tanácsadás?

Kétsezr volt nálunk, egyszer szülés előtt, egyszer mikor megszületett a fiam, a többi alkalomkor pedig felhívtam, kérdeztem, vagy kimentem a gyerekkel.

2012. jan. 11. 14:58
 2/33 anonim ***** válasza:
74%

Márpedig ki KELL jönnie. Ha olyan "kedves" lennél, még be is jelenthetnéd az önkormányzatnál, akkor aztán olyan seggberúgást kapna.

Én biztos felhívnám, és szépen, normális hangnemben közölném vele, hogy szerettem volna, ha legalább havonta egyszer eljön hozzánk. Ugyanis hidd el, ez a dolga, kötelessége! Vegyél mély levegőt és hívd fel!

2012. jan. 11. 15:00
 3/33 A kérdező kommentje:
Nekem az összes imserősöm azt mondta, hogy 2-3 hetente szólt a védőnő (sms vagy telefon formájában), hogy megy.
2012. jan. 11. 15:00
 4/33 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy tanácsadásra nekem kéne mennem a 2-3 hónapos babával.Jó, most már 4.
2012. jan. 11. 15:02
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
Hozzánk is csak az első pár hétben jött a védőnő házhoz, utána mi mentünk a tanácsadásra. A mi rendelőnkben nem csak ő az egyetlen védőnő, ha épp nincs bent és kérdésem lenne, más is segít. De az nálunk is úgy van, hogy van egy 'rendelési idő', ami alatt hívni lehet, illetve, hogy nincs is mindig bent, mert anyukákhoz megy ki. Rengeteg új kisbaba van időről időre, így megértem, hogy elfoglalt (a mienk). Azt viszont nehezen értem meg, hogy időpontot egyeztet velem az orvoshoz, vagy akár csak saját magához, és egyszerűen nincs ott, amikor viszem a babát. Rám meg úgy néznek a rendelőben, mintha valami betolakodó lennék. Mert hát ki szeret más helyett dolgozni, még ha az csak egy rövidke súly- és hosszúságmérést jelent is. Ezek bosszantóbbak, és sajnos rendszeresen előfordul. Én még nem szóltam neki. Igazából, amit tudni akarok, azt megnézem interneten, vagy megkérdezem az itteni anyukákat.
2012. jan. 11. 15:03
 6/33 anonim ***** válasza:

Nálunk is egyszer szülés előtt volt egyszer meg közvetlen azután, hogy hazahoztuk a babát. Egyébként havonta látom az oltásoknál. Kérdezni akkor is lehet, meg telefonon is, meg van biztos külön rendelési ideje is, akkor is be lehet szaladni egy kérdéssel. Én örültem is, hogy nem zaklat minket feleslegesen, ha bajom van én megkeresem.

De ha te azt szeretnéd hogy kimenjen, akkor szólj neki kedvesen, hogy mikor érne rá kiugrani hozzátok, mert beszélnél vele. Ezért nem fogja leharapni a fejed.

2012. jan. 11. 15:04
 7/33 anonim ***** válasza:
51%

Lányom 1 éves!3 hónaposan volt kint utoljára a védőnő, és én személy szerint nem is bánom!!Nekem ha kérdésem van, akkor azt mondom amikor megyünk, vagy itt nézek utána.Mikor 40 fokos lázzal ébred (a foga miatt volt),akkor 1 mp-ig sem gondolkodtam, hanem rohantunk az ügyeletre.De egyszer volt, hogy este 8kor hívtam a védőnőt, és szerencsém volt mert felvette és adott tanácsot.

Szerintem csak említsd meg neki, hogy kérdéseid lennének, és ha mondjuk történik valami, akkor felhívhatod-e bármikor!?Ha nem akkor gondolom meg van az ügyelet telefonszáma, ott is tudnak segíteni ha kell.

8/33 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és mi bizony minden hónapban vittük tanácsadásra a babánkat, mert nincs itthon mérlegünk, mindig a rendelőben mérték. Ha oltásos hónap volt, akkor a mérésen felül a doktornővel is találkoztunk.
 9/33 anonim ***** válasza:
Sokan zaklatásnak veszik ha kimegy.Én az elején megbeszéltem vele hogy kb havonta jöjjön,vagy ha arra járunk mi beugrunk.Szoval mi lazán kezeltük.tanácsadás azért van hogy menj,ált. akkor van mikor nincs épp betegrendelés,épp azért h az egészséges baba ne kapjon el semmit.
 10/33 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk "kell" tanácsadásra járni a 2-3 hónapos babával...nekem ezzel nem volt soha bajom, inkább én megyek. 2 hetesen is vittem súlymérésre, 3 hetesen is, mert nem volt megfelelő a gyarapodása.

Ha meg kérdésem van, munkaidőben hívom.

2012. jan. 11. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!