Ti szólnátok a helyembe a védőnőnek?
4 hónapos a kislányom, és 3 hetes kora óta nem volt nálunk a védőnőnk. A havi oltások alkalmával találkozunk, amikor az orvossal is, de az ugye nem ugyanaz, hiszen pár percet vagyunk ott, és már jön a következő baba.
Így a 4 hónap alatt lettek volna kérdéseim, aminek végül ezen az oldalon néztem utána. Felhívni telefonon én nem fogom, hiszen ez a dolga, hogy kijöjjön, amúgy meg eddig 2-szer próbáltam hívni, de akkor nem vette fel, mert 3 után hívtam(beteg lettem és anyatejes kérdésem lett volna). Na jó, ezt megértem, hogy munkaidőn túl nem veszi fel a telót, de azért kijöhetne, nem? Most a 4 hónapos oltás után kíváncsi leszek, jönni fog-e, mert ez az utcsó oltás. Mindenki azt mondja (anyum, férjem, anyósom), hogy szóljak neki, de mégis mit mondjak neki. Olyan hülyén hangzik, hogy én figyelmeztessem a kötelességére.
Én sosem hívtam ki.
Nincs tanácsadás?
Kétsezr volt nálunk, egyszer szülés előtt, egyszer mikor megszületett a fiam, a többi alkalomkor pedig felhívtam, kérdeztem, vagy kimentem a gyerekkel.
Márpedig ki KELL jönnie. Ha olyan "kedves" lennél, még be is jelenthetnéd az önkormányzatnál, akkor aztán olyan seggberúgást kapna.
Én biztos felhívnám, és szépen, normális hangnemben közölném vele, hogy szerettem volna, ha legalább havonta egyszer eljön hozzánk. Ugyanis hidd el, ez a dolga, kötelessége! Vegyél mély levegőt és hívd fel!
Nálunk is egyszer szülés előtt volt egyszer meg közvetlen azután, hogy hazahoztuk a babát. Egyébként havonta látom az oltásoknál. Kérdezni akkor is lehet, meg telefonon is, meg van biztos külön rendelési ideje is, akkor is be lehet szaladni egy kérdéssel. Én örültem is, hogy nem zaklat minket feleslegesen, ha bajom van én megkeresem.
De ha te azt szeretnéd hogy kimenjen, akkor szólj neki kedvesen, hogy mikor érne rá kiugrani hozzátok, mert beszélnél vele. Ezért nem fogja leharapni a fejed.
Lányom 1 éves!3 hónaposan volt kint utoljára a védőnő, és én személy szerint nem is bánom!!Nekem ha kérdésem van, akkor azt mondom amikor megyünk, vagy itt nézek utána.Mikor 40 fokos lázzal ébred (a foga miatt volt),akkor 1 mp-ig sem gondolkodtam, hanem rohantunk az ügyeletre.De egyszer volt, hogy este 8kor hívtam a védőnőt, és szerencsém volt mert felvette és adott tanácsot.
Szerintem csak említsd meg neki, hogy kérdéseid lennének, és ha mondjuk történik valami, akkor felhívhatod-e bármikor!?Ha nem akkor gondolom meg van az ügyelet telefonszáma, ott is tudnak segíteni ha kell.
Nálunk "kell" tanácsadásra járni a 2-3 hónapos babával...nekem ezzel nem volt soha bajom, inkább én megyek. 2 hetesen is vittem súlymérésre, 3 hetesen is, mert nem volt megfelelő a gyarapodása.
Ha meg kérdésem van, munkaidőben hívom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!