Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti szólnátok a helyembe a...

Ti szólnátok a helyembe a védőnőnek?

Figyelt kérdés

4 hónapos a kislányom, és 3 hetes kora óta nem volt nálunk a védőnőnk. A havi oltások alkalmával találkozunk, amikor az orvossal is, de az ugye nem ugyanaz, hiszen pár percet vagyunk ott, és már jön a következő baba.

Így a 4 hónap alatt lettek volna kérdéseim, aminek végül ezen az oldalon néztem utána. Felhívni telefonon én nem fogom, hiszen ez a dolga, hogy kijöjjön, amúgy meg eddig 2-szer próbáltam hívni, de akkor nem vette fel, mert 3 után hívtam(beteg lettem és anyatejes kérdésem lett volna). Na jó, ezt megértem, hogy munkaidőn túl nem veszi fel a telót, de azért kijöhetne, nem? Most a 4 hónapos oltás után kíváncsi leszek, jönni fog-e, mert ez az utcsó oltás. Mindenki azt mondja (anyum, férjem, anyósom), hogy szóljak neki, de mégis mit mondjak neki. Olyan hülyén hangzik, hogy én figyelmeztessem a kötelességére.

2012. jan. 11. 14:56
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Itt nálunk (Debrecen) is úgy működik, hogy kijött a szülés előtt 2-3 héttel, meg amikor hazavittük a picit. Utána 2 hetente kijárt a gyerek 2 hónapos koráig. Utána már nekem kellett hordani havonta tanácsadásra, ahol megmérik, stb. Én mindig telefonon hívtam, ha kérdésem volt hozzá. És ez nekem így tökéletesen meg is felelt.
2012. jan. 11. 15:08
 12/33 anonim ***** válasza:

Nálunk 2 védőnő van. Akihez körzetileg tartozunk, ő kijön, hoz mérleget, megméri, ha van kérdés, válaszol.

A másik pedig a gyerekorvosnál van (nem a mi körzetünk), tanácsadáson. A gyerekorvos minden hónapban szereti látni a gyereket (10 hónapos), így megyünk. És akkor az ottani védőnő is megméri. Tőle nem kérdezek, úgysincs ideje.

De amikor a saját védőnőnk késve jön, előfordul, hogy rátelefonálok, mi van vele? Én nem bánom, ha jön, legalább tudom a súlyát a lányomnak. :)

Meg jó dumálni a védőnővel, mert tök jó fej.

2012. jan. 11. 15:08
 13/33 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Ezek szerint ennyire lakhely-függő. Nem tudom. Nálunk 3-4 hetente jött a védőnő, olyankor mindent megbeszéltünk, mindig megnézte a kisfiamat, a fejlődését. Nekem személy szerint nem volt gond, hogy jön hozzánk, sőt örültem is neki. Ráadásul még a munkaidején kívül is felvette a telefont, sőt mondta is, hogy bármikor hívhatom, ha kérdésem van. Volt, hogy zokogva hívtam fel a szülés után 2 hónappal, hogy nincs tejem, bármit csinálok, és eljött este megbeszélni a dolgokat.

2012. jan. 11. 15:10
 14/33 anonim ***** válasza:

Szülés után 6 hétig hetente utána havonta kellene kijárjon az 1 éves korig. Utána oltások előtt (15 hós és 18 hós) utána pedig félévente tán.

Nekem így is jött az egyik helyen ahol laktunk. Másik két helyen ahol laktunk ott volt csecsemő tanácsadás időpontja a védőnőnek amikor bent volt (van) és be lehet vinni a babát lemérni meg kérdezni stb.

Tehát mondjuk várandós tanácsadása volt szerda reggwl 8-10ig csecsemős meg kedden 12-től (idióta időpont ugyan hiszen pont alvás időben volt) de ha valamit akartam akkor mentem akkor.

2012. jan. 11. 15:13
 15/33 A kérdező kommentje:

Érdekes. VÉgül nem tisztázódott, mi is a feladata. Ha 3-4 hetente kijönne, azért nem venném zaklatásnak.

NEm vagyok kiakadva, csak kíváncsi voltam, de úgy tűnik nincs pontosítva, mit is jelent a "gondozás ellátása".

2012. jan. 11. 15:16
 16/33 anonim ***** válasza:
De igen amúgy erre van egy lefixált rendelet ahogy ELVILEG lennie kéne a látogatások és tanácsadások rendjének. Azt hiszem talán az egészségügyi közlönyben? Vagy eü rendeletben?? nem is tudom, de most megkeresem hátha fent van a google-n.
2012. jan. 11. 15:18
 17/33 Kerria ***** válasza:
6 hetes a kislányom, 2szer jött eddig ki a védőnő, és egyszer mi mentünk az egészséges rendelésre/tanácsadásra. Ha jön, akkor telefonál, és megkérdezi hozzon e mérleget, vagy szükségünk van-e valamire.
2012. jan. 11. 15:19
 18/33 anonim ***** válasza:
Szia! Hát igen mindenhol máshogy értelmezik szerintem! És attól is függ hogy városban laksz, vagy falun! Az mi védőnőnknek 7 faluja van, amit el kell látnia! És mégis el tudott jönni! A lányom születése után 1 hós koráig minden héten! Aztán 3-4 hetente jött! Telefonált előtte, hogy mikor jöhet! Szerintem ez a normális! Bármikor hívhatom még ha szabadságon van akkor is!
2012. jan. 11. 15:21
 19/33 anonim ***** válasza:

Mi a 2.védőnőnél "járunk". A lányom 3hónapos volt mikor elköltöztünk. Az első 4nappal jött hogy hazaértünk,úgy hogy én telefonáltam rá. Utána vagy 3x jött,de telefonon soha sem lehetett elérni,hiába csengett ki nem vette fel.

A második még soha egyetlen alkalommal sem jött "házhoz",pedig a lányom már 22hónapos. Én elvittem a lányomat a kötelező oltásokra,vizsgálatokra,de ennyi! Nem is tudom a védőnő teljes nevét,és a telefonszámát sem. 15hónapos korától nem is látta a lányomat. Itthon is megtudom mérni,ha valami baj van úgyis orvoshoz megyünk. Nem tartom fontosnak hogy találkozzak vele,mikor szó szerint ő is sz@rik ránk!

Eleinte engem is nagyon dühített,de már túltettem magam rajta! Ha magától nem tudja hogy mi a kötelessége,én nem erőltetem. Pedig nekem is jó lett volna néha pár hasznos tanács,főleg hogy a szülés után 1héttel már teljesen magamra maradtam,és ez mai napig így van.

2012. jan. 11. 15:23
 20/33 A kérdező kommentje:
Utolsónak. Szerintem is ez lenne a normális. Ja, hogy a telefont munkaidőután is felvegye? Hát nálunk az felejtős.
2012. jan. 11. 15:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!