S. O. S.! 4. napja nem eszik! Mit tehetnék?
Szerdán jöttünk haza a kórházból, de ott még normálisan evett. Alkalmanként 180-200 ml-t. Viszont hazahoztunk egy vírust, csütörtökön egyszer hányt és egyszer ment a hasa. Viszont délutántól másnap hajnalig hőemelkedése ill. láza volt. Azóta az sincs. Meg étvágya sem. :(
A napi 5-6 étkezés lecsökkent 3-ra, és akkor sem eszi meg az adagját. Ma kb. 500 ml-t evett összesen. Az utolsó étkezése délután 4 után volt. Vizet, teát sem fogad el.
Mit tegyek? Nem fog így kiszáradni? Hogy hozhatnám vissza az étvágyát?
Én is a fogra gondoltam, mert nálunk is hasonló volt a dolog. Holnap mindenképpen vidd le orvoshoz, majd ő mond valami okosat. Ha megevett 500ml tápszert, kiszáradni nem fog, ha már nem megy a hasa, és nem is hányt, akkor nem fog kiszáradni. Holnapig tuti nem.
Próbáld reggel hígabbra hagyni a tápszert, hogy több folyadékot vigyen be a szervezetébe, és próbálj valami édesebb pépeset adni neki tízóraira, hátha azt szívesebben eszi kanállal. Ha lázas, akkor meg csillapítsd neki.
Majd azért írj, hogy van a picid!
az a lényeg,h igyon. vizet, teát, mindegy mit, csak igyon.
Az étvágya is vissza fog jönni szép lassan.
a kiszáradásnak vannak jelei, pl.
szagos pisi vagy sötét, zavaros pisi, kevés pisi
aluszékonyság
nyugodtan keltsd fel és itasd meg. adhatsz neki hipp gyümölcsleveket is.
Utolsó vagyok, közben olvastam a válaszod.
Ne keltsd fel, ha alszik, hagyd nyugodtan aludni.
Az én lányom is Beba 1-et eszik 3 hónapos kora óta. 9 hónapos és még mindig csak 150ml-t eszik egyszerre belőle. Mondjuk ő már 3 étkezést kiváltott, de a tápszer nem megy neki nagyon.
Dokink erre azt mondta, hogy amíg hízik, nincs vele baj. Ez egy viszonylag "masszív" tápszer. Át kell állnia rá. Másabb, mint a HA-s, lehet ez is közre játszik.
Én a fogzásra tippelek még emellett.
Nyugi, ne parázz be, 600ml azért nem olyan kevés ám. :) Legalább vacsizott már szépen.
Próbálj más tápszert adni. De egy ismerősünk babája sem evett egy időben rendesen (kb 4-5-6 hónapos korban), igaz betegség nélkül.
Sokat itasd, ha nem is eszik legalább igyon (vizet, vagy ha jobban issza, teát-én hipp-et adtam)
Ne aggódj, majd visszajön az étvágya, de igyon sokat.
6 hónapos koráig csak tápszeres fiam nem fogadott el semmilyen folyadékot. Minden nap volt két adag, amit több vízzel csináltam, mert tényleg csak néhány korty volt, amit ivott. A 650 tápszer jó, de ha kel éjszaka, mindenképp próbálkozz vízzel is.
Nekem tegnap a 9 hósom megevett 140 tápszert reggel, 200 főzit ebédre és 200 tápszert vacsira, három kanál pépet előtte sikerült lenyelnie. Még él. :) Ma kibújt még egy foga. De hosszútávon tényleg nem jó ez az étvágytalanság, kérdezd meg holnap a dokidat, de én nem vinném ügyeletre.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Holnap utánra van időpontunk az háziorvoshoz, de holnap kihívom hozzá a védőnőt, hogy nézze meg. Ha azt mondja, hogy nincs nagy baj, nem viszem be rendelésre, nehogy összeszedjen még valamit.
A Hipp teákkal próbálkoztam tegnap-tegnapelőtt, végülis ivott belőle valamennyit. Most főztem neki Babamosoly teát, tettem bele egy csipet sót is, hogy megelőzzük a kiszáradást. Az én régi gyermekorvosom javasolta.
Remélem nem kerülünk vissza a kórházba, és hamar helyrejön. :(
Majd jelzek, hogy mi a helyzet! Köszönöm mégegyszer!
Hát igen, a kórházban az alapbetegséget kezelik, de közben másokat meg beszerez a gyermek. A mi kicsink is most feküdt bent 3 napig kiszáradás jelei miatt. Aceton szagú volt a vizelete. Tömték volna bele a vizet, de nem akarnak ezek a kicsik inni. Én megittam előtte egy litert, hogy kedvet csináljak a "tündérek gyűjtötte" vízhez, de neki 2-3 korty elég volt.Se tea, se gyümölcslé - s ha nem kell, akkor nem enged. Kész cirkusz vele.
Reméljük túl vagy az aggodalmakon?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!