Milyen a könnycsatorna átmosás?
Szia! Ugyanez volt a helyzet a lányomnál.6 hónapos koráig vártak, hátha addig magától helyrejön, de sajnos nem. Így utólag nem is értem, hogy miért kellett nekünk ennyit várni, mert sok probléma volt a pici szemével, mindig csípás volt, összeragadt és nagyon könnyezett.
Az átmosás: ketten megfogják a babát (én csak a lábijánál lehettem), a doki meg az aszisztens és a belső szemzugától lefelé a nozikája felé egy steril vékony kis kanült átvezetnek, miközben steril sóoldattal átmossák. A lányom nagyon sírt, ám utána már híre-hamva sem volt a szemecske problémáinak. Sem krémezni sem borogatni nem kellett semmivel sem.
Biztos, hogy ez a beavatkozás nem fájdalom mentes, de egy kicsi baba már akkor megrémül, ha idegenek veszik körül, pláne, ha még le is fogják. Velünk Apa nem jött be, jobb is, mert elég volt, hogy ő kint idegeskedett.
Nekünk a SOTE Szemészeti Klinikáján (gyermek)1083 Bp. Tömő utca 25-29-ben csinálták, van más ismerősöm is, akinek itt csinálták és nekik is rendben ment minden. Ügyes, megbízható szakemberek dolgoznak itt.
A telefonjuk: 210-0280.
Remélem, kicsit tudtam segíteni. A legjobbakat!
Szia!
Nekünk a Heim Pál kórházban csinálta egy nagyon kedves doktor nő, állítólag nem fáj a babának, csak az kellemetlen neki, hogy lefogják. Egy vékony szondát levezetnek a könnycsatornájába, ezáltal tisztítják ki. Engem kiküldtek a szobából, mondván, nem anyukának való látvány. Mikor visszamentem, szegény babám tiszta víz volt a sírástól. Beleizzadt. Kb. 3 perces eljárás, utána szerencsére semmi gondunk nem volt vele. ja, 1 hétig csepegtetni kellett a szemébe. Szerintem ne féltsd a babádat, legyetek rajta túl minél hamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!