Könnycsatorna átmosás milyen? Most 3 honapos a kislányom, és ugy néz ki, hogy ezt kell vele csinálni.
nem tűt,hanem szondát,és iszonyatosan fáj
nem antibiotikumot,hanem sóoldatot,mint a könny
én nem engedném,ez életkori sajátosság,akkor szebad csak hagyni,ha 1 éves kor után is fennáll
Na, akkor a valóság:
A gyerek érzéstelenítő szemcseppet kap, tehát NEM FÁJ. Viszont lefogják, ezért ordít, de nagyon.
Egy hosszú tűt vezetnek be a könnycsatornába, és fiziológiás soóldattal átmossák, kitisztítják a csatornát.
ÉLETKORI SAJÁTOSSÁG????????
Ha nem csinálják meg időben, olyan nagyon elzáródhat, hogy csak műtéttel lehet helyreállítani, ráadásul soha nem lesz egészséges a szem, minden sz@rra érzékeny lesz.
Ha lehet, akkor kifejezetten gyermekszemésszel csináltasd. Ha bent leszel a babáddal, akkor készülj fel, hogy nagyon-nagyon fog sírni, úgy, amilyet még nem hallottál, de nem azért, mert fáj, hanem mert meg lesz rémülve. Beszélj hozzá műtét közben, hogy tudja, ott vagy vele!!! Ne félj a műtéttől!!!!!!
Szia!
Az én kislányomnak megcsinálták, 9 hónapos volt. Technaikailag úgy van, ahogy az előttem válaszoló írta, de azt nem hiszem, hogy iszonyatosan fáj. kb. 5 percig tartott a dolog, addig bennünket szülőket kiküldtek, egy rövid ideig tartó ordítás után már kész is volt. Ahogy a kezembe vettem, már meg is nyugodott. Ha olyan rettenetes lenne, nem tudtam volna megvígasztalni.
Neki átjárható volt a csatorna,de azóta a gyulladás és csipásodás is megszűnt. Az átmosás után 1 hétig naponta 5X csepegtetni kellett a szemébe.
Én is aggódtam, hogy nagyon fájni fog neki, de örülök hogy megcsinálták, és nem viszket, fáj, gyulladt a szeme.
Minden jót!
Második vagyok, nekem mindkét lányomnak el volt záródva, és 9 hónapos korukra beavatkozás nélkül magától megszünt.
És igenis iszonyatosan fáj,nekem felnőtt fejjel csinálták,műtét előtt, és hiába az erzéstelenitő nagyon fáj,pedig nem vagyok egy penye, hülye aki engedi megcsináltatni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!