Mikor szükséges a könnycsatorna átmosás és hogyan zajlik?
Figyelt kérdés
Úgy vettem észre, hogy amikor sír akkor csak az egyik szeme könnyezik. Lehet vele valami baj?2010. ápr. 14. 10:51
1/3 anonim válasza:
Szia!Lehet, hogy rosszul tudom, de a könnycsatorna ha "eldugult" akkor nem az szokott lenni, hogy folyton könnyezik? Nekem gyerekkorom óta ez van. Azán az is lehet, hogy forditva is van ezt nemtudom. Nekem azt mondták hogy ugy csinálják, hogy valami specko tüvel "átszurják" és kimossák. Állitolag rosszabbul hangzik mint amilyen ténylegesen. Remélem nem ilyesztettelek meg,csak azt irtam le amit a szemész mondott nekem pár éve. Aztán az is lehet, hogy azóta már másként csinálják.
2/3 A kérdező kommentje:
köszi a választ
2010. ápr. 14. 11:42
3/3 anonim válasza:
A könnycsatorna elzáródás arról vehető észre, hogy csipás a gyerek, nem arról, hogy könnyezik vagy sem. Bevezetnek a könnycsatornába egy nagyon hosszú tűt, fiziológiás sóoldatot fecskendeznek bele (ezzel mossák át, tisztítják ki a csatornát), ami a garaton át távozik. Előtte a baba érzéstelenítő szemcseppet kap, nem érez semmit, csak azért sír (de rettenetesen), mert lefogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!