Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rá lehet bízni egy fél éves...

Rá lehet bízni egy fél éves babát egy hétre a nagyszülőkre?

Figyelt kérdés
A párom meglepett egy egyhetes vakációval a baba féléves "szülinapja" alkalmából egy kis kikapcsolódásként. El lesz a gyerek a nagyszülőkkel? Amúgy ők boldogan vállalnák.
2012. jan. 6. 19:14
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
72%
Úgy látszik én is "gonosz, lelketlen" anyák közé tartozom, de én bizony már többször hagytam ott a szüleimnél a kisfiamat pár napra, aki most 11 hónapos. Születésétől tápszeres, így nem volt gond. Nagyon szereti őket, még most, hogy benne vagyunk a szeparációs szorongásos időszakban, még ilyenkor is simán elvan velük, nem hiányol, nem sír utánnam, anyukámmal szó nélkül elalszik este, stb. Legelőször 4 hónaposan volt 3 napig a mamáéknál, fel se tűnt neki hogy nem vagyok ott, én pedig végre kipihenhettem magam a férjemmel kettesben. Én nem az az anyatípus vagyok, aki napi 24 órában a gyerekén lóg, és cipelem magammal mindenhova. Nekem néha igenis szükségem van néha kikapcsolódára, feltöltődésre a férjemmel, hogy ne mindig anyu meg apu legyünk. És ettől még rettentően szeretem a kisfiamat!!! Szóval szerintem kedves kérdező, nyugodt szívvel hagyd anyudékra a kicsit, és érezzétek nagyon jól magatokat! Ki tudja, mikor lesz lehetőséged legközelebb pihenni.
2012. jan. 6. 21:30
 32/42 anonim ***** válasza:

Hogy lehet olyat irni, h meg se fogja ismerni a 6 hos babaja? Aki ilyet ir, tenyleg feltekeny, es valami baja van, szerintem bele van savanyodva a gyereknevelesbe. Nemelyik anyuka ugy csinal, mintha gyerekmegorzoben hagyna 1 hetig a babajat. En sajnos nem tehetem meg, h akar 2 orara is a nagyszuloknel hagyjam a gyerekem, aki mellesleg mar nem baba, mert kulfoldon elunk. Barcsak megtehetnem!

Szoval vagjatok bele, minden oke lesz, mindenki elegedett lesz. Feltoltodsz es meg boldogabb anyuka leszel! : )

2012. jan. 6. 22:00
 33/42 anonim ***** válasza:
78%
Két dolog van ami néha nagyon jól jönne NEKEM : Mindent tudó nagyszülők, akire 1 két napra ott lehetne hagyni babut vagy inkább ők jönnének nálunk! A másik egy férj ilyen ajánlattal :D Imádom a szintén 6 hónapos lányom de nem érzem magam rossznak ha pl.3 órát vagyok fodrásznál, vásárolni, stb. nélküle! Akik rosszaló üzeneteket írták azok sajnos be vannak savanyodva! És ők azok akik NAGYON ismétlem NAGYON gyorsan röppenének egy ilyen ajánlatra! Nekem is jól jönnének ilyen Nagyik! Gratula hogy nektek van ilyen! Na sipirc pihenni :D :D
2012. jan. 6. 22:16
 34/42 anonim ***** válasza:
22:16 osnak! Ez mmilyen igaz :)tenyleng
2012. jan. 6. 23:00
 35/42 anonim ***** válasza:
*tenyleg
2012. jan. 6. 23:00
 36/42 anonim ***** válasza:

En a fiamat 4 honaposan voltam kenytelen otthagyni egy hetre anyosomeknal, meghalt ugyanis a nagymamam, es jobbnak lattam nem hazacipelni egy 4 honapos babat tel kozepen Magyarorszagra. Kulfondon elunk, 1200 km-re. Az o erdekeit neztem, es tudtam jo helyen van.

Egesz biztosan ellesz a babad a nagyszulokkel, foleg ha ismeri oket, es ne aggodj, meg fog ismerni ha visszajottok! :-)) Biztos majd jol elkenyeztetik! Te pedig kipihenheted magad, es ujult erovel foghatsz bele mindenbe. Ahogy en latom, itt mindenki csak jol jar. Jo pihenest!

2012. jan. 6. 23:43
 37/42 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a válaszokat, mert már 4. oldalnyi van, gondolom ez is, az is :)

A kérdésedre a válaszom: igen, rá lehet bízni, ha teljesen megbízol bennük.

Viszont, én tudom magamról, hogy nem érezném jól magam 1 hétig, így 1 éjszakára, max. 2-re hagynám ott, az is elég kikapcsolódás lenne és a többi részében inkább 3-asban lennénk.

Amúgy nem tudom, nem akarok ítélkezni, de elég furcsának tartom egy apától az ilyet. Mondom, 1 hétvége még belefér, de 1 hét azért elég hosszú idő.

Nekem nagyon hiányozna a babám...

2012. jan. 7. 08:29
 38/42 anonim ***** válasza:

Ja és még annyit, hogy én sem vagyok olyan, aki 24 órát a gyerekein lóg, születésüktől fogva simán elmegyek bárhová pár órára, meg amikor már nem szoptattam, akkor 1 éjszakára is, addig az apjukkal vagy a nagyszülőkkel vannak. Ők is igénylik, tehát mindenkinek jót tesz a különlét.

Csak az 1 hetet sokallom.

2012. jan. 7. 08:37
 39/42 anonim ***** válasza:
Hát talán rájuk bíznám, nem azért mert nem bíznék meg bennük meg már 2xer ott is aludt. Nekem ez túl hosszú időnek tűnik, de lehet 3nap után már nem izgulnék annyira:). Párom jól rábeszélne meg biztatnának a nagyszülők is, hogy menjetek nyugodtan majd mi vigyázunk rá... telefon van... Nekem ez olyan lenne, a szitu, hogy az elején nem akarok menni, jólvan menjünk, de jó hogy elmentünk:D
2012. jan. 7. 10:13
 40/42 anonim ***** válasza:
50%

Rá lehet, de nem tenném. Ez az én véleményem.

Én nem féltékenységből írom, hogy elképedve néznék a férjemre, ha a baba féléves "szülinapja" alkalmából azt kapnám, hogy egy hétig ne lássam a gyereket és wellnessezzek......az első félév, oké, nem könnyű, de azért nem kellett szó szerint kipihennem magam egy hétig :)

Nem egyformák az anyukák, van aki leadja egy hétre, van aki még három évesen is magához láncolja, szerintem az arany középút a fontos. Én gyerekem is sokat van anyukámékkal, de fokozatosan, és nem kisbaba korban kezdtük a máshol altatást, pláne egy hétre. Sok anyuka van, aki már a baba pár hóanpos korában elmenne távol a gyerektől napokra, és ezt úgy "szépíti", hogy hát ő csak a nagyszülőkkel tesz jót, mert uncsikázhatnak.....

EGyéként írod kérdező, hogy a babád jobban megnyugszik a nagyinál, mint nálatok. Nem akarlak megbántani, de ennek oka van, és a kérdésből ítélve nem is nehéz kitalálni.

2012. jan. 20. 13:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!