Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Keresztelés lehetséges házassá...

Keresztelés lehetséges házasság nélkül?

Figyelt kérdés
Kisfiamat/14hónapos/szeretnénk megkereszteltetni,de ahogy olvasgattam nem könnyű feladat előtt állunk.Én megvagyok keresztelve,de igazolni nem tudom mert nincs már élő hozzátartozom aki segíthetne ebben én meg még azt sem tudom melyik templomban voltam megkeresztelve csak,hogy katolikus.Az élettársam pogány mert az ő szülei ezt annak idején hülyeségnek gondolták.Tehát adott egy pár akik nem házasok és hivatalosan pogánynak számítanak.Minden információt szívesen fogadnánk:).
2012. jan. 6. 14:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire számít frissnek a május:D

Mi itt voltunk: [link]

római katolikus

2012. jan. 6. 15:17
 12/15 anonim válasza:
Eddigi tapasztalataim alapján teljesen emberfüggő, hogy a pap (legyen katolikus, vagy protestáns) megkereszteli-e ilyen esetben a gyereket. Pedig nem így kellene lennie!!! A kisfiad nem tehet arról, hogy a szüleit annak idején nem keresztelték meg! A legjobb, amit tehetsz, hogy érdeklődsz a környékbeli plébániákon, vagy anyukáktól a tapasztalatokról. Nálunk az Atya azt kérte, hogy a keresztszülő 16 év fölötti, és katolikus vallású legyen (ez sztem elfogadható)Nem kellett fizetnünk semmit, de a sógoroméknak rendezni kellett az egyházadó tartozást, tehát ez is pap és plébániafüggő!
2012. jan. 6. 15:19
 13/15 anonim ***** válasza:
Nálunk csak a keresztszülő a lényeg, hogy ő legyen megkeresztelve, és fizesse az egyházadót, erről kap egy igazolást azon a plébánián, ahova tartozik, és azt viszi ahhoz a paphoz ahol a keresztelő lesz. Keresztlányomnál is így volt, pedig nem házasok a szülei, nekem kellett igazolást vinnem. Másik unokatesómnál macerásabb volt, mert ők össze voltak házasodva de nem volt egyházi esküvőjük, és a pap csak azután volt hajlandó megkeresztelni a kislányt, miután apát megkeresztelte és összeadta őket. És ez ugyanannál a papnál volt.
2012. jan. 6. 15:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen meglehet keresztelni. Kelleni fog a szülők és keresztszülők vallása (római katolikus, újapostol, ...) nálunk elég volt mondani, nem kellett papír és a fiunknak csak az anyakönyvi kivonatala kellett csak hozzá. Keresztelőn pedig a keresztszülőknek a keresztlevelet kellett aláírniuk.
2012. jan. 6. 15:51
 15/15 anonim ***** válasza:
Újpesten egyik templomban sem akarták megkeresztelni a fiamat,mert nem vagyunk házasok!
2012. jan. 6. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!