Ha 4 hónapos korában kezdem el a hozzátáplálást a kisfiamnál, akkor mikor jön el az idő, hogy 1 étkezést kiválthatok teljesen?
Azt tudom, hogy a babák 1 éves koráig anyatejet vagy tápszert is kell hogy kapjanak, de azt leírnátok, hogy melyik étkezéseket válthatom ki, kb. mennyi idős korában. Vagy egyáltalán ezt hogy kell csinálni? Sajnos a védőnőm mindig az elfoglaltságára hivatkozva nem mond semmit a hozzátáplálásról...
Köszönöm!
Szia!
Hát én már 3.5hósan elkezdtem neki almalevet adni (hasfájós volt és az infacol nem nagyon segített neki). 4hónapos koráig almalevet kapott. Után 4.5hós koráig kapott almapürét. Ezt követően adtam neki a répát, sütőtököt (amiket nem szeretett) így kapott helyette tejpépet almával vagy anélkül. Aztán jött a krumpli, amit nem evett meg magában. Most kezdtem csak el adni Neki az őszibarackoz, mert eleinte puffasztotta szegénykémet. Mostani kedvence az alma-őszibarack, de ezt üvegesből adom neki, mert nem tudom magam megcsinálni. Régebben vettem neki sok üvegest, most azokat kóstoltatom vele. 5hónapos.
Minden új étellel így csináltam:
1. nap 30ml+tápszer
2. nap 60ml+tápszer
3. nap 90ml+tápszer
4. nap 120ml+tápszer
5. nap 150ml+tea
Mivel már 5hónapos ezért a 150ml-ből lett 180ml+tea
Mikor evett már almát és jött az őszib. (amit szintén kóstoltattam az őszit) az üveges alma-őszit már nem kóstoltattam Vele, hanem egyből adtam neki.
Mindig tízóraira kóstoltattam Vele, hogyha netán allergizálna, akkor az napközben jöjjön ki rajta és ne este.
Ez a babától függ. Ha neki megy a kanalazás, tetszik neki, fogékony az új ízekre, akár 1-2 hét alatt kiválthatsz egy étkezést. Tízóraival szoktak kezdeni. Utána ebéd. (Nálunk úgy alakult, hogy előbb ebéd.) Eleinte nem lesz nagyon változatos, de idővel mindig bevezetsz új ízeket, és nőnek a lehetőségek.
Ha már nem fogadja el a cicit/tápszert egy kanalas után, akkor kiváltottad. Vízzel ne felejtsd el kínálni ilyenkor.
DE nem lóverseny. Ha a babád nem akarja, pl. 2-3 kanálnál elzárkózik, akkor ne erőltesd, csak megutálná az evést. Figyeld a pociját is, nincs-e hasfájása valamitől.
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!
Én még nem teáztattam a kicsimet. Ti milyen teát használtok? Hogy készítitek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!