Van-e köztetek olyan, aki rizspéppel kezdte a
hozzátáplálást? Próbálkozunk már egy pár hete, hol
több, hol kevesebb sikerrel, de nem igazán lelkes a
babám.
Figyelt kérdés
Ma voltunk egy ismerős babánál, épp vacsiztak és megkínáltuk vele. Olyan édes volt ahogy leszopogatta a kanálról. Vagy csak utánozta a másik babát? A Pampers oldalán találtam egy útmutatót és ott úgy szólt az ajánlás, hogy ezzel kezdjük. Találtam egy nagyon édes, lédús almát amúgy azzal szoktunk próbálkozni. Van hogy már nyitja is a száját és megeszik 3-4 kanállal, de többnyire összezárja a száját. Körtét, barackot is próbáltuk ugyanúgy sikertelenül. Nem akarom siettetni és szerencsére a védőnőm is rendes, nem nyaggat, ő azt tanácsolta, hogy hagyjak neki pár nap szünetet, és ő is megemlítette a rizspépet. Nagyon kevés tejem van, főleg tápszert kap. Ja és 6 hós a babóm.
2012. jan. 4. 20:56
1/6 anonim válasza:
Ha a gyümiket nem szívesen eszi, akkor vegyél neki gyümölcsös rizspépet vagy tejpépet. Uzsonnára, tízóraira kínálhatod nyugodtan.
2012. jan. 4. 20:59
2/6 anonim válasza:
Én is mindig ezzel kezdtem, mert tápszer alapú. Aztán jött a gyümi. Mondjuk én azért is, hogy szokja a kanalat. 1 hét után már ette a gyümölcsöket is, mind a két lányom.
Mondjuk én tejpéppel és nem rizspéppel próbálkoztam, mert egyik se szerette a rizspépet (kipróbáltuk, nem jött be).
2012. jan. 4. 21:10
3/6 anonim válasza:
mondjuk ha tápis akkor a tejpépet nyugodtan kóstoltatás nélkül adhatod. a rizspép csak a rizzsel több, minden másban ugyan az mint a tápszer. nyugodtan adhatod, de pont ezért előrébb nem lesztek a kóstoltatással.
kedves a védőnőd, de inkább tanácsot kéne adnia...
próbáld meg a főzelékeket, krumpli, répa, sütőtök, stb és már egy kis husit is tehetsz bele.
minden nap próbálj kóstoltatni, nem baj ha az új ízből csak 3-4 napig 3-4 kanállal eszik, de legalább tudod majd kombinálni a dolgokat és hátha valamire rákap :)
2012. jan. 4. 21:12
4/6 anonim válasza:
Én 5,5 hónaposan próbáltam ki a Nestlé rizses tejpépet, mert szerintem éhezett a fiam. Mást még nem mertem neki adni, de ezt imádta. Pedig megkóstoltam, hát elég rossz. (Pedig vannak finom tejpépek.) De ez tényleg csak tápszer meg rizs. Ezt kapta 1 éves koráig, nagyon szerette, de semmilyen másikat nem volt hajlandó megenni. A lányom viszont a hippes grízeset szerette nagyon. Szóval nálunk csak a natúr jött be, néha még ehhez kevertem friss gyümölcsöt, úgy megették, de a gyárilag gyümiset nem. Próbálj ki többfélét, hátha az egyiket szeretni fogja. Mellesleg az én védőnőm nem nagyon van oda érte. Azt mondta, hogyha van tej, minek a tejpép, ez tápszer voltaképpen. Szóval ha kihagyod, az sem nagy baj.
2012. jan. 4. 21:49
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én is arra gondoltam, hogy szokná a kanalat és hátha rákapna. Most is főleg tápit kap, kb 180 ml tejem van, attól nem megy a falnak. Most váltottunk Milumil tápira, ez sűrűbb ugyan, de ugyanúgy kelünk éjszaka egyszer enni. Reggel szokott tejet kapni, de abból csak 100 ml-t eszik meg, míg tápiból becsúszik a 180 ml is egyszerre. Inkább délután éhesebb, akkor eszik nagyobb adagokat,mondjuk addigra úgy kipörgi magát, nem is csoda.
Azt megkérdezhetem, hogy a tejpép és a rizspép között mi a különbség?
2012. jan. 4. 22:28
6/6 A kérdező kommentje:
Kedves 3. válaszoló! Azt is olvastam (de jó hogy van internet :-)))), hogy előbb zöldséget érdemes, mert akkor elkerülhető az, hogy az édes gyümölcsök után nem fogadja el a zöldséget. Akkor ez nálatok bevált?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!