Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha 5 hónaposan kezdem a...

Ha 5 hónaposan kezdem a hozzátáplálást akkor már az 5 hónaposoknak való ételeket adjam neki?

Figyelt kérdés
5 hónapos kisfiamnál most szeretném elkezdeni a hozzátáplálást de nem tudom, hogy már az 5 hónaposoknak való bébikaját adjam neki vagy a fiatalabbaknak valóval kezdjem? És mikortól adhatok a korának megfelelő bébiételt neki?
2012. jan. 3. 23:41
 1/4 anonim ***** válasza:

egyrészt ha most kezded nyilván nem 5 hós kaját kéne adni.

de nem ezt nézd! az a lényeg, hogy fokozatosan és sorba vezesd be, nem az, hogy hogyan van címkézve.

először alma, barack, répa, krumpli, sütőtök, mindegyik íz magában, nem keverve, 3-4 napig....

2012. jan. 3. 23:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Először is: legalább 6 hónapos korig kéne várni, mert az ilyen pici babák bélrendszere még nem érett a hozzátáplálásra.

De egyébként nem, azt add neki, ami a kisebbeknek való.

2012. jan. 3. 23:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy fokozatosan szoktasd hozzá az új ízekhez, meg ahhoz, hogy már nem csak tejet kap.

Először alma levéből egy korty. Másnap lehet több.

Mikor már pár napja kapja a levét, akkor alma pép... Lehet kapni speciális reszelőt, ami nem apró darabokat csinál belőle, hanem pépet. De lehet úgy is, hogy megfőzöd és turmixolod.

Alma után jöhet őszibarack, krumpli, répa, sütőtök, banán - bár ezt most nem nagyon ajánlják, pár éve még az első gyümölcsök között volt.

Minden új ízt lassan vezess be, legalább 3-4 nap alatt.

Hamar "utol fogja érni a korát" ha az első ízeket már ismeri, akkor lehet bátrabbnak lenni.

2012. jan. 3. 23:46
 4/4 anonim válasza:

Mi is 5 hónaposak vagyunk, mostanában kezdtük a hozzátáplálást. Eddig csak anyatejet kapott.

Én először sütőtököt sütöttem amit anyatejjel turmixoltam össze. A bébiételeket nem is eszi, úgy hogy az előzőekben leírt, gyümölcsöket zöldségeke adom neki, javaslom a házi készítésű ételeket, ha van rá mód, az a legjobb .... A fokozatosság a lényeg. Sok sikert!!

2012. jan. 24. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!