Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik 3 hónapos korban kezdték...

Akik 3 hónapos korban kezdték a hozzátáplálást, miket adtak a babának?

Figyelt kérdés
Nálunk kapott almát 1 hétig, most őszibaracklevet fog kapni szintén 1 hétig. Utána krumpli. De utána? Ti hogy csináltátok?
2011. dec. 30. 10:57
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Én is 3 hósan kezdtem... ezért sokan megköveznének :(

Almát kapott először, majd őszilevet. Aztán pépeket krumpli-alma, majd répa, sütőtök. Nagyon kicsi adagokkal kezdtük és mindig a tápszer után kapta először. 4 hónaposan kapott tejpépet.

2011. dec. 30. 10:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Először az almát, aztán az őszi barackot, sárga répát, sütőtököt, nekem a krumplit nem ette meg a lányom. Bébi ételből pedig a 4 hónaposnak valót, de van benne egy gyümölcsös, talán málnás ha jól emlékszem, na az olyan iszonyat édes volt, hogy nem adtam neki oda. Banánt is adtam neki, de azt csak kóstolót, hogy ne fogja meg a pocakot. Én egyébként nem adtam neki 1 hétig, csak 2 napig .
2011. dec. 30. 11:08
 3/8 anonim ***** válasza:
Én is csak 1-2 napot vártam, ha bírta a pocakja, utána kapta rendesen. Én almát, őszibarackot, répát, sütőtököt, krumplit adok neki, általában kombinálom. Banánt is kapott már 2x, de nem fogta meg a pocakját. Sőt, mióta eszünk (3 hete), azóta kakil rendesen. :)
2011. dec. 30. 12:05
 4/8 anonim ***** válasza:
35%
Ne haragudj, de miért kezdted el 3 hónaposan? A babák emésztőrendszere 6 hónapos korukban (vagy még később) lesz érett arra, hogy szilárd ételt kapjon...
2011. dec. 30. 13:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyik ember így csinálja, a másik úgy.. Azért, mert a könyvek azt írják mostanában hogy nehogy hozzátápláld 6 hónap előtt, vagy ha anyatejes, nem feltétlenül kell aszerint cselekedni. Régebben nem vártak 6 hónapig a szülők a hozzátáplálással, mégis élnek és virulnak az emberek. Az én anyám 3 gyereket nevelt fel, mindhárman 3-4 hónaposan elkezdtünk enni, mégis kutya bajunk.
2011. dec. 30. 13:29
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :-) Első baba, hasfájós volt, ezért nem szeretném nagyon keverni, inkább fokozatosan.

13:03-as válaszoló: mert a gyerek szülei (mi) így döntöttek. Most ezt mondják a tudósok, 10 év múlva majd mást mondanak. Ha kicsit durván akarnék fogalmazni, azt is mondhatnám, hogy most "ez a divat". Nem adtam neki 3 hetesen pörköltet, nem felelőtlenül adok neki mindenfélét. 2 testvérem van, velünk is így csinálták, semmi baja a gyomrunknak.

2011. dec. 30. 14:03
 7/8 anonim ***** válasza:
mi 3.5hósan kezdtük a kakilás miatt almával, azt jó 3hétig ette lé és püré formájában. Őszibarackot tegnap előtt vezettem be, mert mikor 4hósan akartam neki fájt neki a pocija és puffadt, most 5hós és semmi baja tőle. Alma után kapott répát tököt nem szerette a krumplit adtam utána az is csak almával fogadta el. Szereti a tejpépet a vanilíásat. Szerintem vegyél neki pépet és almával keverd össze neki. Még tényleg pici, ezért nem adnék neki őszit,sem krumplit. Őszi puffaszt krumpli pedig fog, legalábbis nálunk:)
2011. dec. 30. 14:18
 8/8 anonim ***** válasza:

én is 3 hósan kezdtem. Alma, barack, tök, krumpli, répa, meggy... aztán ezek kombinációja, tejpépbe kevertem a gyümit. Előttem mondták a málnás bébiételt.. én odaadtam a gyereknek... míg a tökkel úgy kikentem hogy a füle is olyan volt, a málna alma bébiételből egy sepp sem ment félre :) amúgy adok neki olyat is amit én csinálok, és üvegeset is... szokja meg mind kettőt. Én is csak 2-3 napig adtam egyet, aztán ha akartam volna ki is válthattam volna egy kajálkást, úgy tömte magába :) /persze nem váltottam ki, mielőtt még megköveznétek/

És én is rühellem hogy itt csomóan kiakadnak ha valaki más véleményen van.. nagyon szépen fogalmaztál... mi, a szülei így döntöttünk és kész :)

2011. dec. 30. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!