Akik télen kezdték a hozzátáplálást, mit és mennyit érdemes a fagyasztóba eltenni a babának?
én őszibarackot táraztam be. az vált be, hogy hámozva, felezve tettem el 1-2 barackot 1 zacsiba. kb.3-4kg volt a fagyasztóban, és kevés volt. legközelebb annyit teszek el, amennyit csak tudok.
(lányomnak minden megfogta a székletét, csak a sütőtök és az őszibarack nem. gyakorlatilag 6-8 hó közt ezeken élt, minden mást csak kis mennyiségben tudtam hozzákeverni.)
(és még azért is nagyon jó az őszibarack, mert nagyon lédús, így pl.krumplival-husival keverve is jó lesz az állaga, nem kell vízzel hígítani. persze az anyatejjel hígítás még jobb.)
szóval, szerintem őszibarackból rengeteget érdemes, jól jön még a magozott meggy. mikor lesz 8 hós? ha még akkor is fagyasztósból tudod etetni, akkor jöhet még cseresznye, sárgabarack, ribizli, később körte, szilva.
Meggyet és szilvát is tehetsz el, ezek is jól jöhetnek az első időkben.
Én a barackot szintén 1-2 darabjával tettem el (felezve+pucolva), de a meggyet és a szilvát nagy zacsikban(1 tepsire való sütihez mért nagy adagokban), és mikor mennyi kellett, csak letörtem-faragtam belőle egy keveset.
én amúgy szögletes margarinos dobozokat használok helytakarékossági okból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!