Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdhetem el a hozzátápl...

Mikor kezdhetem el a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

Jövőhéten lesz 3 hónapos a kisfiam. Most csak tápszert eszik,meg teát szokott inni(kömény,kamilla)

Mikor adhatok neki rendes ételeket, vagy mivel kezdjem? már lehet adni neki valamit?

2012. jan. 4. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem várd ki a 4 hónapot, akkor kezdhetsz almával, őszibarackkal, krumplival, répával.
2012. jan. 4. 20:55
 2/8 anonim ***** válasza:
47%
Min. 4 de inkább 4.5 hónaposan. Alma, krumpli, répa, őszibarack. Egyszerre csak egy fajtával kezd és csak egy pár kanállal, majd mindennap egy kicsit többel.
2012. jan. 4. 20:57
 3/8 anonim ***** válasza:

6 hónaposan vagy még később. Ez a babádon múlik. Ha már látod rajta, hogy nem elég neki a tápszer, akkor érett meg a hozzátáplálásra. Addig a tápszer teljes mértékben elég neki. (Gyakorlati szempontból sem jó korán kezdeni: legalábbis én nem akartam már 3 hónapos korában pépeket gyártani és maszatolni vagy éppen egy csomó pénzt költeni üveges kajára.)

Egy cikk a babák hozzátáplálásáról (egyébként ha rákeresel, az összes oldalon azt fogják írni, hogy 6 hónapos kor után kéne csak elkezdeni)

[link]

2012. jan. 4. 21:16
 4/8 anonim ***** válasza:

A mi gyerekeink 4 hónaposan kezdték, ők is csak tápszeresek voltak már akkor.

A gyerekorvosunk szerint anyatejeseknél elég 6 hónaposan, de a tápszereseknél, főleg ha érdeklődik is új ízek iránt, akkor 4 hónaposan el lehet kezdeni, de persze fokozatosan, lépésről lépésre.

Mi 1 hónapig csak a gyümölcsökkel barátkoztunk (alma, őszibarack, körte, sárgadinnye, banán, szilva), 5 hónapos kortól zöldségek (krumpli, sárgarépa, sütőtök, pasztinák, cukkini), 6 hónapos kortól jöttek húsok (csirke először). Lehet adni még a tejpépeket is, mi Vaniliás HA péppel kezdtünk, patikában lehet kapni.

2012. jan. 4. 21:36
 5/8 anonim ***** válasza:

3. vagyok.

Igen, az, hogy a tápszereseknél le lehet kezdeni 4 hósan, egy nagyon nagy tévhit. Butaság. Miért lehetne? Az ő gyomruk sem érett még rá attól, hogy tápszeresek.

2012. jan. 4. 21:43
 6/8 anonim ***** válasza:
47%
Mi betöltött 3 hó után kezdtük el a pocakja miatt. Semmi baja nem lett tőle, és a pocakja is helyrejött.
2012. jan. 4. 22:23
 7/8 anonim ***** válasza:
47%

MIndkét gyermeknél 4 hónaposan kezdtem el.

(Megőrülök a 6 hónapig csak anyatejet - pláne tápszert- elmélettől)

2012. jan. 4. 23:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a védőnő, hogy ha látom, hogy érdeklődik az evés iránt, akkor adjak neki. Így még nem volt három hónapos amikor elkezdtük. Először almát turmixoltam kb 2 hétig, délelőtt, 2 evés közt. Aztán adtam neki öszibarackkal keverve, ami nem jött be, ugyhogy azt nem adtam neki többet. Konkréten kihányta, így 1 hétig nem adtam neki semmit. Majd kezdetm újra az almát 1 hzétig. Ekkor már 4 hónapos. Aztán elkezdtem napi 2x az almát délelőtt és délután. Hogy szokja a két kanalas étkezést. Mindig annyit amennyit ő kívánt. Volt, hogy 2 kanállal evett, volt, hogy 2 egész almát megevett. Aztán egy hétig ment ez is, majd a reggeli étkezésnél csak sütőtököt adtam. Mivel ez kicsit megfogta a székletét, ezért egy hét után kevertem almával. és felcseréltem, hogy reggel megy az alma, ebédre a sütőtökös alma. Ebből már annyit megevett, hogy kiváltottunk egy étkezést. Aztán beletettem egy kis krumplit is. Ez már sima ügy volt. És sztem nem kell tullihegni. Nézd a babád jelzéseit és aszerint cselekedj. Megmutatja mi a jó neki és mi nem. Illetve te vagy az anyja, te tudod, mi a legjobb neki, akárki akármit mond:)
2012. jan. 6. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!