Mikor kezdhetem el a hozzátáplálást?
Jövőhéten lesz 3 hónapos a kisfiam. Most csak tápszert eszik,meg teát szokott inni(kömény,kamilla)
Mikor adhatok neki rendes ételeket, vagy mivel kezdjem? már lehet adni neki valamit?
6 hónaposan vagy még később. Ez a babádon múlik. Ha már látod rajta, hogy nem elég neki a tápszer, akkor érett meg a hozzátáplálásra. Addig a tápszer teljes mértékben elég neki. (Gyakorlati szempontból sem jó korán kezdeni: legalábbis én nem akartam már 3 hónapos korában pépeket gyártani és maszatolni vagy éppen egy csomó pénzt költeni üveges kajára.)
Egy cikk a babák hozzátáplálásáról (egyébként ha rákeresel, az összes oldalon azt fogják írni, hogy 6 hónapos kor után kéne csak elkezdeni)
A mi gyerekeink 4 hónaposan kezdték, ők is csak tápszeresek voltak már akkor.
A gyerekorvosunk szerint anyatejeseknél elég 6 hónaposan, de a tápszereseknél, főleg ha érdeklődik is új ízek iránt, akkor 4 hónaposan el lehet kezdeni, de persze fokozatosan, lépésről lépésre.
Mi 1 hónapig csak a gyümölcsökkel barátkoztunk (alma, őszibarack, körte, sárgadinnye, banán, szilva), 5 hónapos kortól zöldségek (krumpli, sárgarépa, sütőtök, pasztinák, cukkini), 6 hónapos kortól jöttek húsok (csirke először). Lehet adni még a tejpépeket is, mi Vaniliás HA péppel kezdtünk, patikában lehet kapni.
3. vagyok.
Igen, az, hogy a tápszereseknél le lehet kezdeni 4 hósan, egy nagyon nagy tévhit. Butaság. Miért lehetne? Az ő gyomruk sem érett még rá attól, hogy tápszeresek.
MIndkét gyermeknél 4 hónaposan kezdtem el.
(Megőrülök a 6 hónapig csak anyatejet - pláne tápszert- elmélettől)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!