Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Holnap kezdeném a hozzátáplálá...

Holnap kezdeném a hozzátáplálást. Mennyit ehet? Tartsam az egy kanál, majd 2kanál és így tovább? vagy amennyi jól esik?

Figyelt kérdés
2012. jan. 4. 21:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Először csak egy pár kanállal adj neki, nehogy allergiás legyen. Majd következő nap ehet többet ha nem volt tőle baja. Minden új ízt csak kóstoltass, mert ha esetleg valamire allergiás lenne, akkor az kijön.
2012. jan. 4. 21:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Először kóstoltasd - kb. 3-4-5 kanál) majd mehet a tejcsi.

Aztán mindennap egyre többet adj neki. És után a tejcsit.

Egy idő után pedig kifogja majd váltani.

Átlagban 3-4 nap teljen el két új íz között és mindig délelőtti órákban próbálkozz vele.

Én sosem adtam almalevet és egyéb dolgokat a lányomnak. Nálunk kóstoltatásra sem volt 'idő', mert a lányom odáig volt az új ízért. Ő viszonylag hamar 3 hét alatt kiváltotta a tízórait és az uzsonnát, mivel nekünk egyéb okok miatt egyrészt korán (3,5 hó) és mind a kettőt be kellett vezetnünk.

Most, hogy már minden oké vele 2,5 hónapra rá a hozzátáplálás elkezdésével fogjuk az ebédet bevezetni, de ott már szigorúan a pár kanalas módszerrel fogom csinálni.

2012. jan. 4. 21:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Az első nap én is mindig 1-1 kanállal adtam (kevertem a megszokotthoz), de ha másnapra nem lett semmi baja, akkor második nap már annyit evett, amennyi jól esett. Egyik lányomnak sem volt semmi allergiája az ételekre.
2012. jan. 4. 21:07
 4/4 anonim ***** válasza:

:) Én úgy látszik elszúrtam. :)

Én mindig adtam annyit, amennyi jól esett neki.

Ha allergiás, az kiderül egy kanálból és 25 kanálból is. Ha ízlett neki egy íz, nem vettem el tőle, ha nem ízlett, akkor nem erőltettem tovább.

Semmit nem kóstoltattam, ette ha ízlett, nem ette ha nem ízlett.

2012. jan. 4. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!